Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου

of 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


panic room

Δωμάτιο Πανικού (Panic Room) του Ντέιβιντ Φίντσερ

Αμέσως μετά το διαζύγιό της, η Μεγκ με την έφηβη κόρη της Σάρα, μετακομίζουν σ' ένα τετραώροφο σπίτι στο Μανχάταν. Το πρώτο κιόλας βράδυ που περνούν εκεί, έρχονται αντιμέτωπες με αδίστακτους διαρρήκτες και οχυρώνονται σ' ένα μυστικό δωμάτιο «υψίστης ασφαλείας», εξοπλισμένο με κάμερες παρακολούθησης και ατσάλινη πόρτα. Δυστυχώς, οι εισβολείς ψάχνουν κάτι που βρίσκεται σε αυτό το δωμάτιο... και δεν θα σταματήσουν αν δεν το βρουν!

Η ταινία προβάλλεται στις 01.20 στο Mega

bohemian rhapsody 607

Bohemian Rhapsody του Μπράιαν Σίνγκερ

Η ταινία ακολουθεί την πορεία των Queen από την δημιουργία τους το 1970, όταν ο Μέρκιουρι συναντήθηκε με τους Μπράιαν Μέι και Ρότζερ Τέιλορ, μέχρι και τη συναυλία τους στο Live Aid το 1985, έξι χρόνια πριν το θάνατο του Μέρκιουρι.

Βραβευμένη με 4 Οσκαρ η ταινία του Μπράιαν Σίνγκερ μπορεί να μην είναι η εμβληματική βιογραφία που θα άξιζε στον Φρέντι Μέρκιουρι, αλλά δίνει στον Ράμι Μαλέκ την ευκαιρία να εντυπωσιάσει στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβλέπεται στις 23.30 στο Open

corsage

Κορσές (Corsage) της Μαρί Κρόιτσερ

Αυστρία, 1877. Μπροστά στην Αυτοκράτειρα Σίσσυ έρχεται η τούρτα με τα 40 της κεράκια. Εκείνη δε θέλει να σηκωθεί να τα σβήσει. Γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει αυτό το ορόσημο. Συμβολικά, η θηλυκή της υπόσταση σβήνει - μία γυναίκα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως σύμβολο ομορφιάς στα 40. Κυριολεκτικά, τα 40 είναι το προσδόκιμο επιβίωσης των γυναικών στην εποχή της. Εκείνη όμως είναι ακόμα ζωντανή. Ιππεύει τα άλογά της, κολυμπά, ξυπνά την μικρή της κόρη για να ζήσουν μαζί μια νυχτερινή περιπέτεια. Πάλλεται, ονειρεύεται, νιώθει. Τι κι αν ο Φραγκίσκος Ιωσήφ δεν την αγγίζει πια. Τι κι αν την αγνοεί - όταν ήταν νέα άκουγε τη γνώμη και τη συμβουλή της στις πολιτικές του αποφάσεις, τώρα... «το έχει μετανιώσει πικρά». Απομονωμένη, χωρίς καθήκοντα κι ενδιαφέροντα, οφείλει μόνο να χτενίζει περίτεχνα τα μακριά ατίθασα μαλλιά της και... να μην παχαίνει. Να αποφεύγει το επιδόρπιο, που όλοι οι άντρες απολαμβάνουν στα επίσημα γεύματα, να ακολουθεί ένα αυστηρό πρόγραμμα νηστείας, να σφίγγει τον κορσέ της όλο και πιο σφιχτά. Μόνο που αυτό που σιγοβράζει μέσα της μια μέρα γίνεται απόφαση. Σηκώνεται από την καρέκλα της, σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο στον Φραγκίσκο Ιωσήφ και τους υπόλοιπους άντρες του τραπεζιού και ξεκινά την επανάστασή της.

Τι συνέβη στην Αυτοκράτειρα Σίσσυ όταν μεγάλωσε; Μία αριστουργηματική φεμινιστική ματιά στη γυναίκα πίσω από τον μύθο. Μία συγκλονιστική πρωταγωνίστρια που φορά και αποτινάζει τον κορσέ της με την ίδια ανάσα. Μην το χάσετε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

γυναίκες δηλητήριο

Γυναίκες Δηλητήριο του Νίκου Ζερβού

Ο Κωνσταντίνος Σεμπέκος τα έχει όλα. Είναι πετυχημένος ψυχίατρος, διάσημος για το βιβλίο του που αφορά τη σχέση των δύο φύλων. Είναι πλούσιος, έχει καλούς φίλους, ασθενείς που τον λατρεύουν και μια ιδανική σχέση με μια όμορφη και δραστήρια business woman. Το βράδυ που δίνει μια μεγάλη διάλεξη, ξαφνικά σαν εφιάλτης ξεκινά ένας καταιγισμός γεγονότων που του κάνουν τη ζωή άνω-κάτω. Ο αδελφός του Αλέξανδρος, επίδοξος νέος σκηνοθέτης, αποπειράται να αυτοκτονήσει, γιατί η κοπέλα του η Εβίτα διατηρεί από άποψη παράλληλες σχέσεις και με άλλους άνδρες. Η ηλικιωμένη μητέρα του αποφασίζει να διώξει από το σπίτι τον πατέρα του και να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή, ως εικοσάρα, ενώ ο πατέρας του από το σοκ χάνει την ακοή του και αργότερα και τη μιλιά του.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

black panther wakanda forever

Black Panther: Wakanda Forever του Ράιαν Κούγκλερ

Mετά τον θάνατο του Βασιλιά Τ' Τσάλα, η Βασίλισσα Ραμόντα, η Σούρι, ο Μ'Μπάκου, η Οκόγιε και οι Ντόρα Μιλάγιε πολεμούν για να προστατεύσουν το έθνος τους από τις παγκόσμιες δυνάμεις. Ενώ οι κάτοικοι της Γουακάντα προσπαθούν να προχωρήσουν, οι ήρωες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις του και με τη βοήθεια της Γουόρ Ντογκ Νάκια και του Εβερετ Ρος, να χαράξουν ένα νέο μονοπάτι για το Βασίλειο της Γουακάντα.

Επιστροφή στη Γουακάντα. Χωρίς τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν, αλλά με μια ταινία αφιερωμένη σε αυτόν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

the last of us

The Last of Us

Σε μια μεταποκαλυπτική Αμερική, όπου ένας θανατηφόρος ιός έχει μετατρέψει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σε ένα είδος ζόμπι, τους Clickers, ο Τζόελ που επέζησε από το ξέσπασμα του ιού αναλαμβάνει να μεταφέρει την Ελι, μια 14χρονη κοπέλα, η οποία αποτελεί και το κλειδί θεραπείας από τον ιό, έξω από μια ζώνη καραντίνας, στους Fireflies.

Στο τρίτο επεισόδιο της σειράς του HBO θα γνωρίζουμε τους Μπιλ και Φρανκ και μαζί τους θα ζήσουμε 80 λεπτά συγκλονιστικής τηλεόρασης και μια από τις καλύτερες ιστορίες αγάπης που έχουν ειπωθεί ποτέ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Vodafone TV

myfff que la bete monte

Το Μαγικό Δάσος (Que la bête monte) της Μαρτ Σεμπίγ

Εμπνευσμένο από τη σχολή του μαγικού ρεαλισμού, μια παράξενη αλλά φλεγόμενη ιστορία για την ελευθερία, την ανακάλυψη και την εγκατάλειψη του εαυτού, με υπέροχες ερμηνείες. (Μικρού μήκους)

H ταινία είναι διαθέσιμη στο MyFrenchFilmFestival


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.