Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή 31 Ιουλίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή 31 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


the gray man

The Gray Man των Αντονι Ρούσο, Τζο Ρούσο

Η νέα τους ταινία με τίτλο «The Gray Man» βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Μαρκ Γκρίνεϊ, το οποίο κυκλοφόρησε το 2009, και μιλάει για τον «Gray Man», έναν ο πράκτορα της CIA με το όνομα Κορτ Τζέντρι, γνωστό και ως «Σιέρα Σιξ». Ο Τζέντρι, που ήταν κάποτε ένας εξαιρετικά ικανός κι εγκεκριμένος από την Υπηρεσία έμπορος θανάτου, απελευθερώνεται από ένα ομοσπονδιακό σωφρονιστικό ίδρυμα και στρατολογείται από τον προϊστάμενό του, Ντόναλντ Φιτζρόι. Ομως τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο Σιξ είναι ο στόχος, τον οποίο κυνηγά σε όλο τον κόσμο ο Λόιντ Χάνσεν, πρώην συνεργάτης του στη CIA, που δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα μέχρι να τον εξουδετερώσει.

Ράιαν Γκόσλινγκ, Κρις Εβανς, Ανα ντε Αρμας στη θεαματική, εντυπωσιακή, σεναριακά «γκρίζα» ταινία των αδερφών Ρούσο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.

Strictly Ballroom 607

Τα Βήματα που Γοητεύουν (Strictly Ballrooom) του Μπαζ Λούρμαν

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του master του επικού θεάματος και της ψιθυριστής συγκίνησης. Ο Αυστραλός σκηνοθέτης, λίγο πριν συστηθεί διεθνώς με το «Romeo + Juliet», απογειώσει τη φήμη του με το «Moulin Rouge» και δοκιμαστεί με τον «Great Gatsby», είχε κυκλοφορήσει αυτή την ξεχωριστή ρομαντική κομεντί. Ο νεαρός χορευτής Σκοτ Χέιστινγκς, ταλαντούχος αλλά και λίγο υπεροπτικός, προπονείται από μικρή ηλικία στους χορούς ballroom, με το όνειρο του πρωταθλητισμού. Aναγκασμένος να βρει το (φαινομενικά αταίριαστο) χορευτικό του ταίρι από μία μικρή τοπική σχολή, θα κάνει το άλμα να εμπιστευτεί τους losers μαθητές εκεί και να μάθει τελικά πολλά περισσότερα από χορευτικά βήματα. Θα κερδίσει το μεγάλο βραβείο στον εθνικό διαγωνισμό;

Η ταινία προβάλλεται στις ΕΡΤ3 σττις 14:30.

from russia with love

Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Από τη Ρωσία Με Αγάπη (From Russia with Love) του Τέρενς Γιανγκ

Στην ταινία ο Μποντ στέλνεται για να βοηθήσει στην αυτομόληση της υπαλλήλου του σοβιετικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη Τατιάνας Ρομάνοβα μαζί με την κρυπτογραφική μηχανή Lektor. Πρόκειται όμως για μια πλεκτάνη που έχει ενορχηστρωθεί από την εγκληματική οργάνωση SPECTRE, η οποία θέλει να επιστρέψει τη μηχανή στους Σοβιετικούς έναντι χρημάτων και επιπλέον να εκδικηθεί τον Τζέιμς Μποντ για τον θάνατο του δρα. Νο στην προηγούμενη ταινία. Η δεύτερη χρονικά ταινία «Τζέιμς Μποντ» χρονολογείται από το 1963 με τον Σον Κόνερι στον πρωταγωνισττικό ρόλο.

Η ταινία προβάλλεται στο STAR στις 17:15.

hunger games 607

Αγώνες Πείνας (Hunger Games) του Γκάρι Ρος

Σ’ ένα μέλλον που μοιάζει επικίνδυνα κοντινό, η πρώην Βόρεια Αμερική έχει διχαστεί από εμφύλιο πόλεμο κι έχει υποταχθεί σ’ ένα απολυταρχικό καθεστώς της φρίκης. Λέγεται Πάνεμ, κυβερνάται από τη λαμπερή πρωτεύουσα Κάπιτολ κι αποτελείται από δώδεκα Περιοχές που λειτουργούν ως τροφοδότες και υπηρετούν τον σαδιστή Πρόεδρο Σνόου. Σε ανάμνηση του εμφυλίου και σε ένδειξη υποταγής των πολιτών, κάθε χρόνο διοργανώνονται οι Αγώνες Πείνας, όπου ένα αγόρι κι ένα κορίτσι από την κάθε Περιοχή, από δώδεκα μέχρι δεκαοκτώ χρόνων, κληρώνονται για να συμμετάσχουν σ’ ένα μοιραίο παιχνίδι επιβίωσης, όπου υπάρχει μόνο ένας νικητής. Οι Αγώνες είναι το μεγάλο ετήσιο πανηγύρι της Πάνεμ, με ζωντανή τηλεοπτική αναμετάδοση σαν ένα εξωφρενικά επιτυχημένο ριάλιτι. Για να διασώσει τη μικρή της αδελφή που κληρώνεται, η Κάτνις Εβερντιν, μια δυναμική, όμορφη κοπέλα με αντιδραστικό πνεύμα και ταλέντο στην τοξοβολία, προσφέρεται εθελοντικά να συμμετάσχει. Μαζί της, από την Περιοχή 12, κληρώνεται ο Πίτα, ο ζεστός και γλυκός γιος του φούρναρη. Τα δύο παιδιά γίνονται, ξαφνικά, σταρ, σε μια πορεία που έχει μία, μόνο, πιθανή κατάληξη: το θάνατο.

Η πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά του φουτουριστικού μυθιστορήματος της Σούζαν Κόλινς προσφέρει νόστιμο άρτο και θαυμάσια σκηνοθετημένα θεάματα, ενώ δεν προδίδει και την πίστη των fans. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στον ALPHA στις 23.40.

η δεξιά τσέπη του ράσου 607

Η Δεξιά Τσέπη του Ράσου του Γιάννη Β. Λαπατά

Η ομότιτλη νουβέλα του Γιάννη Μακριδάκη κυκλοφόρησε το 2009 από τις εκδόσεις της Εστίας για να αποκαλύψει ένα αφήγημα στα όρια μιας προσωπικής εξομολόγησης. Η ιστορία του μοναχού Βικέντιου που, παντελώς μόνος του στο μοναστήρι όπου πέρασε την ενήλικη ζωή του, βιώνει το θάνατο της αγαπημένης του σκυλίτσας και προσπαθεί να κρατήσει στη ζωή τα νεογέννητα κουτάβια της, δεν είναι μόνο μια τρυφερή ματιά πάνω στη μοναστική ζωή, αλλά και μια εξερεύνηση της μοναξιάς, όταν αυτή μοιάζει πλέον με μοναδική... επιλογή. Ο Γιάννης Β. Λαπατάς, με θητεία στην τηλεόραση, εδώ στην πρώτη του απόπειρα στη μυθοπλασία στο σινεμά, μεταφέρει τη νουβέλα με την ίδια ευαισθησία, την ίδια διάθεση για εξομολογητική διάθεση και - προς τιμήν του - με πίστη στους τρεις ηρωές του, που δεν είναι άλλοι από τον μοναχό Βικέντιο, τα σκυλιά του και όλα όσα συμβαίνουν στο μυαλό του. Τρυφερό, απλό, ειλικρινές και συγκινητικό, το μυθοπλαστικό ντεμπούτο του Γιάννη Λαπατά μεταφέρει στο σινεμά την ομότιτλη νουβέλα του Γιάννη Μακριδάκη και δείχνει το δρόμο προς ένα δραματικό σινεμά, εμπορικό και προσωπικό μαζί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τη «Δεξιά Τσέπη του Ράσου».

H ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 00:10.

Nightcrawler 607

Νυχτερινός Ανταποκριτής (Nightcrawler) του Νταν Γκιλρόι

Ο Λου Μπλουμ ψάχνει απελπισμένος για δουλειά, ώσπου ανακαλύπτει τον «υπόγειο» και εφήμερο κόσμο του αστυνομικού ρεπορτάζ στο Λος Αντζελες. Θα συνεργαστεί με ένα τηλεοπτικό συνεργείο που καταγράφει ατυχήματα, πυρκαγιές και δολοφονίες, και θα γνωρίσει τη Νίνα, μία βετεράνο στο «άθλημα», η οποία θα τον βοηθήσει να γνωρίσει την επιτυχία. Αναζητώντας μανιωδώς «καυτές» ειδήσεις που θα απογειώσουν τα νούμερα τηλεθέασης, μετατρέπεται σε έναν αμφιβόλου ηθικής δημοσιογράφο που θα κάνει τα πάντα για την αποκλειστικότητα.

Κάπου ανάμεσα στον «Ταξιτζή» και το «Δίκτυο», το ντεμπούτο του σεναριογράφου Νταν Γκιλρόι είναι μια σπουδή πάνω στο σύγχρονο κυνήγι της φρίκης ή στο πόσο μαύρη μπορεί να είναι μια υπαρξιακή κωμωδία. Υποψηφιότητα για Οσκαρ Σεναρίου, υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

H ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ1 στις 00:15.

Moon

Φεγγάρι (Moon, 2009) του Ντάνκαν Τζόουνς

Κάπου στο (όχι και τόσο μακρινό) μέλλον. Ενας αστροναύτης της NASA είναι ο μόνος κάτοικος μιας διαστημικής βάσης στο φεγγάρι, μέχρι που, μετά από ένα ατύχημα, δέχεται μια επίσκεψη από τον… εαυτό του.

Ατμοσφαιρική, εσωτερική, σχεδόν αγωνιώδης αυτή η… unplugged space opera, είναι αναμφίβολα μια από τις καλύτερες sci-fi ταινίες των τελευταίων χρόνων. Και με την υπογραφή του Ντάντκαν Τζόουνς, γιου του ίδιου του... Starman, Ντέιβιντ Μπόουι.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα της Vodafone.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.