Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 14 Ιανουαρίου

of 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 14 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


The Captain 607

Η Στολή του Λοχαγού (The Captain) του Ρόμπερτ Σβέντκε

Βρισκόμαστε στο 1945, δύο μόλις εβδομάδες πριν από το τέλος του πολέμου, και η Γερμανία έχει καταληφθεί από το χάος, με την ήττα να διαφαίνεται πλέον καθαρά στον ορίζοντα. Εχοντας εγκαταλείψει τα καθήκοντά του, ο 19χρονος στρατιώτης Βίλι Χέρολντ πασχίζει να επιβιώσει γλιτώνοντας παρά τρίχα τόσο από τους διώκτες του όσο και από τους απελπισμένους από τα αλλεπάλληλα πλιάτσικα κατοίκους. Οταν ανακαλύπτει τυχαία ένα εγκαταλειμμένο γερμανικό στρατιωτικό όχημα, βρίσκει μέσα σ’ αυτό τη στολή ενός υψηλόβαθμου Ναζί. Θα τη φορέσει αρχικά για να ζεσταθεί, σύντομα όμως το ένστικτο της επιβίωσης θα τον ωθήσει να υιοθετήσει και την ταυτότητα του προκατόχου της. Καθώς η τύχη θα τον φέρει σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης για Γερμανούς λιποτάκτες, ο Χέρολντ θα διαπράξει μια σειρά από απάνθρωπα εγκλήματα εναντίον ομοίων του, που του χάρισαν το παρατσούκλι «ο Εκτελεστής του Εμσλαντ»

Ο γερμανικής καταγωγής Ρόμπερτ Σβέντκε αφήνει πίσω του το χολιγουντιανό παρελθόν του για να αφηγηθεί με arthouse όρους μια αληθινή ιστορία από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σκηνοθετημένη με μαεστρία αλλά γοητευμένη από την ίδια της την παράλογη βαναυσότητα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

the hustle 607

Η Κομπίνα (The Hustle) του Κρις Αντισον

H Τζόσεφιν Τσέστερφιλντ είναι η μοιραία γυναίκα με την χλιδάτη ζωή και το κοσμοπολίτικο lifestyle, η οποία λειτουργεί σαν κομψό αρπακτικό, ξαφρίζοντας διαμάντια και περιουσίες ευκατάστατων αντρών οι οποίοι πέφτουν στη γοητεία της, μέσα από τις ευρηματικές της κομπίνες. Στο δρόμο της θα βρεθεί η Πένι Ραστ που ειδικεύεται σε αυτοσχέδιες μικροκομπίνες, χωρίς στρατηγική και χωρίς φιλοδοξίες. Αρκεί η αρπαχτή να φτάνει για να τα βγάζει πέρα. Η γοητευτική Τζόσεφιν θα δει κάτι στην άξεστη και αχαλίνωτη συμπεριφορά της Πένι και μαζί θα δημιουργήσουν ένα αταίριαστο ντουέτο με στόχο την περιουσία ενός δισεκατομμυριούχου.

Απατεώνισσες και τζεντλεγουίμεν, οι Αν Χάθαγουεϊ και Ρέμπελ Γουίλσον σε διασκεδάζουν με τη σύμπραξή τους σε ένα ριμέικ πλακατζίδικο όσο και κούφιο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στον ΑΝΤ1

jurassic world 607

Jurassic World του Κόλιν Τρεβόροου

Εχουν περάσει 22 χρόνια από τα μοιραία εγκαίνια του Jurassic Park και το πάρκο λειτουργεί ξανά εδώ και μια δεκαετία και προσελκύει εκατομμύρια θεατές, που όμως απαιτούν ολοένα και μεγαλύτερα, εντυπωσιακότερα και «με περισσότερα δόντια» εκθέματα. Η διευθύντρια Κλερ, οργανωμένη, φιλόδοξη, ψυχαναγκαστική και τυπική, ετοιμάζεται να λανσάρει το νέο, γεννετικά κατασκευασμένο απόκτημα, την Indominus Rex. Λίγο πιο έξω από την περίφραξη, ο παλαιοντολόγος / δασοφύλακας Οουεν Γκρέιντι εκπαιδεύει αληθινά δεινοσαυράκια κι απεχθάνεται το «βιομηχανοποιημένο» πάρκο. Οταν στο «Jurassic World», τη μέρα ακριβώς που το επισκέπτονται οι έφηβοι ανηψιοί της Κλερ, θα ξεσπάσει η αναμενόμενη καταστροφή, η Κλερ κι ο Οουεν θα συνασπιστούν για να διασώσουν τον κόσμο, τους δεινόσαυρους, την επιχείρηση και το εκκολαπτόμενο ρομάντζο τους.

Διασκεδαστικό και σέξι reboot του «Jurassic Park», με θεαματικότερο «έκθεμα» όχι τον Indominus Rex, αλλά τον ακαταμάχητο Κρις Πρατ! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

Good Will Hunting

Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ (Good Will Hunting) του Γκας Βαν Σαντ

Ο Γουίλ Χάντινγκ εργάζεται ως επιστάτης σε ένα κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο και περνά τον ελεύθερό του χρόνο μπλέκοντας σε καυγάδες στις κακόφημες συνοικίες της Βοστόνης. Όταν ένας καθηγητής μαθηματικών στο πανεπιστήμιο αφήνει γραμμένη μια εξαιρετικά δύσκολη εξίσωση στον πίνακα του διαδρόμου, ο Γουίλ είναι ο μόνος, ανάμεσα στα κορυφαία μυαλά του πανεπιστημίου, που καταφέρνει να τη λύσει. Ο καθηγητής ανακαλύπτει ότι ο Γουίλ είναι αυτός που έλυσε την εξίσωση, και του προτείνει να επισκεφτεί έναν ψυχολόγο. Ως αντάλλαγμα, θα τον βοηθήσει με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το νόμο. Μετά από αρκετές άκαρπες συνεδρίες με διάφορους ψυχοθεραπευτές, εμφανίζεται ο χαρισματικός ψυχολόγος που θα καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γουιλ και να τον βοηθήσει να πάρει τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον του.

H ταινία προβάλλεται στις 02.15 στον Σκάι

Λούγκερ του Κώστα Χαραλάμπους

Ενας άντρας ξυπνά μετά από ένα ατύχημα που μπορεί να του έχει κοστίσει μια ζωή σε αναπηρικό καροτσάκι. Από το δωμάτιο του νοσοκομείου ενώνει με τη μνήμη του τα γεγονότα που τον οδήγησαν εκεί, ξεκινώντας από την παιδική του ηλικία μετά την Κατοχή στην Κρήτη μέχρι το θάνατο του πατέρα του και το στενό δεσμό που θα τον δέσει για πάντα με τον θείο του, έναν αυτοδημιούργητο επιχειρηματία που θα συγκεντρώσει γύρω του όλην την οικογένεια, θα γίνει πανίσχυρος στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ παίζοντας με «όλους» τους όρους του παιχνιδιού, πριν βρεθεί νομοτελειακά αντιμέτωπος με την πτώση του.

Φιλόδοξη αλλά σχεδον ολοκληρωτικά αποτυχημένη οικογενειακή saga από τον Κώστα Χαραλάμπους του «Δεμένη Κόκκινη Κλωστή». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

the pale blue eye

The Pale Blue Eye (του Σκοτ Κούπερ)

Βρισκόμαστε στο 1830, στους κόλπους της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Νέας Υόρκης. Η διοίκηση της Ακαδημίας αλλά και οι δόκιμοι δηλώνουν συγκλονισμένοι από ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Ενας νεαρός δόκιμος βρέθηκε κρεμασμένος με την καρδιά του ξεριζωμένη από κάποιον που γνώριζε πως να την αφαιρέσει χωρίς να την καταστρέψει. Η φήμη της Ακαδημίας απειλείται και έτσι αναλαμβάνει δράση ο Ογκούστους Λάντορ, ένας μονήρης αγρότης που ζει μακριά από όλους, αλλά έχει τη φήμη ότι κάποτε απέσπασε μια ομολογία από έναν κρατούμενο μόνο με ένα του βλέμμα. Φτάνοντας στη Ακαδημία, ο Λάντορ θα αρχίσει να γνωρίζει καλύτερα τους δόκιμους και τις σχέσεις μεταξύ τους. Ένας από αυτούς θα του κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση και θα τον χρίσει βοηθό του. Είναι ο Εντγκαρ Αλαν Πόε, ένας φιλόδοξος ποιητής που μόλις έχει εκδώσει κάποια από τα ποιήματα του. Η παράξενη ιδιοσυγκρασία του, η πίστη του στα όνειρα, η αφοσίωση του, η ροπή του προς τη μελαγχολία θα γίνουν οι συνδετικοί κρίκοι με το «σκοτάδι» του Λάντορ και μαζί θα οδηγηθούν προς τη λύση του μυστηρίου. Μέχρι τη στιγμή που ένας δεύτερος φόνος και ακόμη μια ξεριζωμένη καρδιά θα κάνει τα πράγματα επείγοντα…

Μια απολαυστική ταινία, που κινδυνεύει να χαθεί μέσα στο θόρυβο της streaming πρεμιέρας της, ενώνει αστυνομικό μυστήριο με την ποίηση του Εντγκαρ Αλαν Πόε και τουλάχιστον δύο σπουδαίες ερμηνείες από τον Κρίστιαν Μπέιλ και τον Χάρι Μέλινγκ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.