Industry

Δικαίωση κασκαντέρ του «Fast & Furious 9» μετά από σοβαρό τραυματισμό του στα γυρίσματα

of 10

Ενας κασκαντέρ, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του «Fast & Furious 9», αποζημιώθηκε με 1 εκατομμύριο δολάρια.

Δικαίωση κασκαντέρ του «Fast & Furious 9» μετά από σοβαρό τραυματισμό του στα γυρίσματα

Πρόστιμο επιβλήθηκε στους παραγωγούς του «Fast & Furious 9» ύψους 800.000 βρετανικών λιρών (1 εκατομμυρίου δολαρίων) όταν ένας από τους κασκαντέρ υπέστη εγκεφαλική βλάβη μετά από πτώση κατά τη διάρκεια της παραγωγής.

Ο Τζο Γουότς, ο οποίος στο παρελθόν είχε δουλέψει σε ταινίες και σειρές όπως «Game of Thrones», «Johnny English Strikes Again», «Star Wars: The Last Jedi» και «Kingsman: The Golden Circle». υπέστη κάταγμα στο κρανίο όταν έπεσε από ύψος οκτώ μέτρων σε μπετόν και προσγειώθηκε με το κεφάλι του, σε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Fast & Furious 9: The Fast Saga» στα στούντιο της Warner Bros στο Χέρτφορντσαϊρ του Ηνωμένου Βασιλείου, τον Ιούλιο του 2019.

fast & furious 9 607

Το BBC αναφέρει ότι ένας δικαστής θεώρησε ο Γουότς είναι «τυχερός που είναι ζωντανός», αφού η γραμμή ασφαλείας του κόπηκε κατά τη διάρκεια ενός stunt στις πρόβες αλλά άλλαξε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Το δικαστήριο άκουσε ότι η ασφάλεια δεν ελέγχθηκε μεταξύ των λήψεων. Ο περιφερειακός δικαστής επέκρινε την απόφαση να αλλάξει το stunt «την τελευταία στιγμή», προσθέτοντας ότι το στρώμα από κάτω θα έπρεπε επίσης να είχε προσαρμοστεί κατάλληλα.

Το κατηγορητήριο χαρακτήρισε τους τραυματισμούς του Γουότς «ότι του άλλαξαν τη ζωή», προσθέτοντας: «στην δουλειά του κασκαντέρ δεν μιλάμε μόνο για την πρόληψη μιας πτώσης, αλλά για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου τραυματισμού». Οι παραγωγοί του «FF9» παραδέχθηκαν παραλείψεις υγείας και ασφάλειας στο δικαστήριο την Παρασκευή και αποδέχθηκαν το πρόστιμο.