Buzz

Εμα Στόουν και Ρέιφ Φάινς στη νέα ταινία του Αλεξάντερ Πέιν

of 10

Το καινούργιο φιλμ του Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη θα λέγεται «The Menu» και θα σερβίρει έναν συνδυασμό κωμωδίας και θρίλερ, με φόντο τον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας.

Εμα Στόουν και Ρέιφ Φάινς στη νέα ταινία του Αλεξάντερ Πέιν

Μπορεί το φιλόδοξο αλλά μάλλον αποτυχημένο «Downsizing» να αποδείχθηκε κατώτερο των (υψηλών) προσδοκιών που έχουμε από τον Αλεξάντερ Πέιν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι περιμένουμε με λιγότερη ανυπομονησία κάθε νέα δημιουργία του σκηνοθέτη που μας έχει δώσει ταινίες όπως τα υπέροχα «Sideways» και «Nebraska».

Ο Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης έχει από τότε ανακοινώσει διάφορα σχέδια ως πιθανή επόμενη ταινία του, ανάμεσά τους το «The Burial» και ένα σενάριο του Τζέιμς Αϊβορι, όμως όλα δείχνουν ότι αυτά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα για χάρη του «The Menu», το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα τον προσεχή Νοέμβριο.

Περιέργως, το σενάριο δεν ανήκει –όπως συνήθως στις ταινίες του– στον ίδιο τον Πέιν, αλλά στους Γουίλ Τρέισι και Σεθ Ράις, και εκτυλίσσεται στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας, ακολουθώντας ένα νεαρό ζευγάρι που ταξιδεύει σε ένα απομονωμένο νησί για να επισκεφθεί ένα πριβέ εστιατόριο όπου ο διάσημος σεφ έχει ετοιμάσει ένα υπερπολυτελές μενού γευσιγνωσίας – και μαζί μ’ αυτό και μερικές σοκαριστικές εκπλήξεις.

Διαβάστε ακόμη: Ο Γιώργος Λάνθιμος «σκηνοθετεί» την Εμα Στόουν σε μια σκυλίσια ζωή στα προάστια

Emma Stone - Ralph Fiennes 607

Η υπόθεση, η οποία περιγράφεται ως συνδυασμός κωμωδίας, θρίλερ και τρόμου, ακούγεται ιδανική για μια δηλητηριώδη σάτιρα και θα μπορούσε να ταιριάξει απόλυτα στο ύφος και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του Πέιν να ισορροπεί το κωμικό με το δραματικό στοιχείο.

Και σίγουρα δεν βλάπτει ότι το φιλμ βρίσκεται πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους: η Εμα Στόουν, φρέσκια από τον ερμηνευτικό θρίαμβο και την οσκαρική υποψηφιότητα της «Ευνοούμενης», θα ερμηνεύσει το ένα μέλος του νεαρού ζευγαριού, ενώ ο Ρέιφ Φάινς, πάντοτε ιδανικός στο να αναδεικνύει την ανθρώπινη πλευρά ελαφρώς διεστραμμένων χαρακτήρων, θα υποδυθεί τον πειραγμένο σεφ.

Ο παραπάνω συνδυασμός σίγουρα ανοίγει την όρεξη, οπότε ελπίζουμε ο Πέιν να πετύχει αυτή τη φορά τη σωστή ισορροπία.

Διαβάστε ακόμη