Industry

Το «Avatar: The Way of Water» κατάφερε να ξεπεράσει τα 2 δις στο παγκόσμιο box office

of 10

Κι όλα αυτά σε μόλις έξι εβδομάδαδες. Αλλά πόσο μένει ακόμα μέχρι να φτάσει στην κορυφή;

Το «Avatar: The Way of Water» κατάφερε να ξεπεράσει τα 2 δις στο παγκόσμιο box office

Εξι μόλις εβδομάδες από την πρεμιέρα του στις κινηματογραφικές αίθουσες, το «Avatar: The Way of Water» του Τζέιμς Κάμερον κατάφερε να ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office. Πρόκειται για την έκτη ταινία όλων των εποχών, και την πρώτη κατά την περίοδο της πανδημίας, που το κατάφερε αυτό.

Αυτό κάνει τον Κάμερον τον πρώτο σκηνοθέτη με τρεις στο κλαμπ των 2 δις (μαζί με το πρώτο «Avatar» και το «Titanic»), με τις υπόλοιπες να είναι το «Avengers: Endgame», «Star Wars: The Force Awakens» και «Avengers: Infinity War». Επίσης αυτό το επίτευγμα σημαίνει επίσης ότι η ταινία βρίσκεται μπροστά από την προκάτοχό της, κερδίζοντας 2 δισεκατομμύρια δολάρια έξι ολόκληρες ημέρες πριν το πρώτο «Avatar» είχε καταφέρει κάτι τέτοιο 13 χρόνια πριν.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζέιμς Κάμερον δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για την επιτυχία του «Avatar: The Way of Water»

avatar

Εκτός Αμερικής η ταινία έχει κερδίσει 1.4 δισεκατομμύρια δολάρια με τις αγορές που ξεχωρίζουν να είναι η Κίνα (229 εκατομμύρια δολάρια), η Γαλλία (129 εκατομμύρια δολάρια), η Γερμανία (117 εκατομμύρια δολάρια), η Κορέα (96 εκατομμύρια δολάρια) και το Ηνωμένο Βασίλειο (81 εκατομμύρια δολάρια). Το σίκουελ επίσης δεν παίζεται στη Ρωσία, όπου η πρώτη ταινία απέσπασε 116 εκατομμύρια δολάρια, και αποτυγχάνει στην Ιαπωνία με 28 εκατομμύρια δολάρια, μια δραματική μείωση από τα 176 εκατομμύρια δολάρια της πρώτης ταινίας.

Το πρώτο «Avatar», το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στους κινηματογράφους πριν από 13 χρόνια, παραμένει η εισπρακτικότερη ταινία όλων των εποχών με 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια.