Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 17 Ιουλίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 17 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


There is no evil 607 2

Δεν Υπάρχει Κακό (There Is No Evil) του Μοχάμαντ Ρασούλοφ

Το 24ωρο ενός μεσήλικα άντρα με την οικογένειά του μέχρι να ξαναπιάσει δουλειά. Η κρίσιμη νύχτα ενός αποφασισμένου στρατιώτη. Η τριήμερη άδεια ενός άλλου για να επισκεφθεί την αρραβωνιστικιά του που έχει γενέθλια. Η εβδομάδα ενός αγρότη/γιατρού της επαρχίας, όταν τον επισκέπτεται η ανηψιά του από τη Γερμανία. Τέσσερις άντρες, τέσσερις ιστορίες χωρισμένες με σαφή κεφάλαια, συνθέτουν την εικόνα της άκαμπτης πολιτικής πραγματικότητας του σύγχρονου Ιράν και κάνουν ένα καυστικό σχόλιο για το σύστημα.

Με την νέα του ταινία ο καταδικασμένος σε περιορισμό Μοχάμαντ Ρασούλοφ, αποδεικνύει ότι φωνάζει πιο δυνατά όποιος είναι φιμωμένος.. Χρυσή Αρκτος στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

Michelangelo Antonioni

Μικελάντζελο Αντονιόνι (Michelangelo Antonioni)

Ντοκιμαντέρ για τον κορυφαίο Ιταλό σκηνοθέτη Μικελάντζελο Αντονιόνι βασισμένο σε συνεντεύξεις του.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

Father's Little Dividend

Ο Πεθερός της Νύφης (Father's Little Dividend) του Βιντσέντε Μινέλι

Η φρεσκοπαντρεμένη Κέι Ντάνσταν ανακοινώνει πως είναι έγκυος στον πατέρα της και στη μητέρα της. Ο μέλλων παππούς Στάνλεϊ Μπανκς δε φαίνεται να συμμερίζεται τη χαρά όλων των υπόλοιπων.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Κανάλι της Βουλής

Match Point 607

Match Point του Γούντι Αλεν

Ο Κρις, ένας φτωχός Ιρλανδός πρώην πρωταθλητής του τένις, αναζητά την τύχη του στο Λονδίνο. Εκεί θα γνωρίσει την πλούσια οικογένεια των Χιούετ και θ' αρχίσει να εργάζεται στην επιχείρησή τους. Στη συνέχεια, θα παντρευτεί την κόρη της οικογένειας, την Κλόι, ενώ, παράλληλα, θα ξεκινήσει ερωτική σχέση με μια ελκυστική, φιλόδοξη Αμερικανίδα, την Νόλα. Σύντομα η Νόλα μένει έγκυος και προσπαθεί να πείσει τον Κρις να εγκαταλείψει τη γυναίκα του.

H ταινία προβάλλεται στις 19.15 στο Cosmote Cinema 2

gangs of new york

Οι Συμμορίες Της Νέας Υόρκης (Gangs Οf New York) του Μάρτιν Σκορσέζε

Στις αρχές της δεκαετίας του 1860 η Αμερική είναι ήδη βυθισμένη σ' έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο της, ταυτόχρονα όμως μια ακόμη μάχη μαίνεται στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Τα λεγόμενα «Πέντε Σημεία» έχουν μετατραπεί στην πιο επικίνδυνη γειτονιά όχι μόνο της Αμερικής αλλά ίσως και ολόκληρου του κόσμου, λόγω των διαρκών συγκρούσεων ανάμεσα στους ντόπιους Αγγλοσάξονες, και τους μετανάστες από την Ιρλανδία και την Ιταλία. Στο επίκεντρο των συγκρούσεων εκτυλίσσεται η ιστορία του Άμστερνταμ Βάλον: γιού του αρχηγού των μεταναστών, που αναζητά τον φονιά του πατέρα του, τον Μπιλ τον «Χασάπη» για να πάρει εκδίκηση.

H ταινία προβάλλεται στις 00.10 στον Nova Cinema 2

Peanut Butter Falcon 6

Το Γεράκι του Φυστικοβούτυρου (The Peanut Butter Falcon) των Τάιλερ Νίλσον, Μάικλ Σουόρτζ

O Τάιλερ έχει παραιτηθεί από τη ζωή μετά τον χαμό του αδελφού του και έχει καταλήξει να κλέβει την ψαριά άλλων για να επιβιώσει. O Ζακ, ένας νεαρός με σύνδρομο Down, ονειρεύεται μια καριέρα παλαιστή. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν δύο ψαράδες καταδιώκουν τον Τάιλερ, ενώ ο Ζακ δραπετεύει από το ίδρυμα στο οποίο φιλοξενείται για να βρει τη σχολή πάλης του ινδάλματος του. Συναντιούνται τυχαία και χωρίς χρήματα και χάρτη μοιράζονται έναν κόσμο που δεν είχαν φανταστεί. Μαζί με την Ελεονορ, μία εθελόντρια από το ίδρυμα που εμφανίζεται για να μαζέψει τον Ζακ, βάζουν πανιά για ένα ταξίδι ζωής με φόντο πρωτόγνωρα και εκπληκτικά τοπία.

Ενα τρυφερό κινηματογραφικό παραμύθι για τη φιλία και τη δύναμη της θέλησης με φόντο τον μυθικό αμερικάνικο Νότο, μία ονειρική περιπέτεια που εμπνέεται από τον Μαρκ Τουέιν και αναδεικνύει την ερμηνευτική δεινότητα του Σάια ΛαΜπεφ αλλά κυρίως της αποκάλυψης που ακούει στο όνομα Ζακ Γκοτσέιγκεν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

alma viva

Ζωντανό Πνεύμα (Alma Viva) της Κριστέλ Αλβες Μέιρα

Σε ένα μικρό ορεινό χωριό της Πορτογαλίας, όπου περνάει το καλοκαίρι της, η μικρή Σαλομέ νιώθει και είναι μόνη αφού δεν υπάρχουν άλλα παιδιά στην ηλικία της. Μοναδική της παρέα είναι η γιαγιά της που της μαθαίνει τον κόσμο των νεκρών, δίνοντας σημασία στο κληρονομικό χάρισμα της και προσπαθώντας να την εκπαιδεύσει να το χειριστεί με τον πιο ασφαλή τρόπο. «Eχεις ανοιχτό σώμα», θα πει η γιαγιά στη Σαλομέ, εννοώντας το κυριολεκτικά και μεταφορικά. Κυριολεκτικά, αφού μετά το θάνατο της θα μπει μέσα στη μικρή εγγονή της προκαλώντας μια αλληλουχία από «μαγικά» που θα οδηγήσουν το χωριό σε παροξυσμό και μεταφορικά, αφού η γιαγιά που μετά θάνατον δεν συγχωρήθηκε για τις «αμαρτίες» της δεν ήταν παρά μια ελεύθερη, ανεξάρτητη γυναίκα, καταδικασμένη, ακόμη και στις σύγχρονες κοινωνίες, να τη θεωρούν… μάγισσα.

Μια μικρή ιστορία ενηλικίωσης που απλώνεται ατμοσφαιρικά στη σφαίρα του μεταφυσικού και πάλι πίσω στη γη. Επίσημη συμμετοχή στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών του 2022, η πρόταση της Πορτογαλίας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

fingernails

Fingernails του Χρήστου Νίκου

Κεντρική ηρωίδα στο «Fingernails» είναι η Ανα, μια γοητευτική κοπέλα με εξωτερική συγκρότηση κι εσωτερική σύγκρουση. Με τον σύντροφό της, τον Ράιαν, θα ζήσουν για πάντα μαζί ευτυχισμένοι και δεν θα χωρίσουν ποτέ: αυτό τούς επιβεβαιώνει το τεστ «νέας» τεχνολογίας που καθορίζει την πορεία των ζευγαριών, παίρνοντας από τον καθένα και την καθεμιά ένα νύχι, βάζοντάς τα μαζί σε μια «τεχνολογική συσκευή», μεταξύ VCR και φούρνου μικροκυμάτων και συμπεραίνοντας εάν το ζευγάρι έχει τύχη, ή πρέπει να χωρίσει αμέσως. Μάλιστα, στον κόσμο της ταινίας λειτουργούν κι ειδικά «φροντιστήρια προετοιμασίας» για επιτυχία στο τεστ: σ' ένα τέτοιο πιάνει δουλειά η Ανα και η επαφή της με τη διαδικασία και με άλλα ζευγάρια εντείνει το στρες της, τις αμφιβολίες της για το εάν ο Ράιαν είναι, πράγματι, ο άνθρωπός της. Τις αμφιβολίες της, επίσης, εντείνει η γνωριμία της με τον προϊστάμενό της, τον Αμίρ, ο οποίος είναι εξίσου μη-σίγουρος για τη δική του ερωτική σχέση.

Μετά τα «Μήλα», η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Χρήστου Νίκου, με ζηλευτό καστ, παραγωγό την Κέιτ Μπλάνσετ, πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Τορόντο και διανομέα την Apple. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+

the bear

The Bear Season 3

Στην σειρά πρωταγωνιστεί ο Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ στον ρόλο του Κάρμι, ενός νεαρού πολλά υποσχόμενου σεφ, ο οποίος επιστρέφει στο Σικάγο μετά τον θάνατο του αδερφού του για να ανανεώσει το οικογενειακό του εστιατόριο. Φυσικά η σειρά είναι πολλά περισσότερα από ένα «εφιάλτης στην κουζίνα», γεμάτη από υπέροχους χαρακτήρες και μια ιστορία για την οικογένεια, τη φιλία, τις σχέσεις και τις εμμονές.

Η τρίτη σεζόν είναι διαθέσιμη στο Disney+

titanic 607

Τιτανικός (Titanic) του Τζέιμς Κάμερον

Η ερωτική ιστορία του Τζακ και της Ρόουζ, δύο νέων από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, που συναντιούνται και ερωτεύονται πάνω στον θρυλικό «Τιτανικό», το υπερωκεάνιο, που βυθίστηκε στις 14 Απριλίου 1912. 84 χρόνια μετά το ιστορικό ναυάγιο του «Τιτανικού» και με αφορμή μια νέα έρευνα για τον εντοπισμό ενός πολύτιμου μπλε διαμαντιού, η εκατοντάχρονη Ρόουζ διηγείται τη συγκλονιστική ιστορία της, που ξεκίνησε στις 10 Απριλίου 1912, όταν επιβιβάστηκε στον «Τιτανικό» μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες της πρώτης θέσης, τη μητέρα της και τον αρραβωνιαστικό της. Την ίδια ώρα, ο Τζακ, ένας νεαρός τυχοδιώκτης, κερδίζει σε μια παρτίδα πόκερ ένα εισιτήριο για την τρίτη θέση στο παρθενικό ταξίδι του «Τιτανικού». Οι ζωές της Ρόουζ και του Τζακ διασταυρώνονται τυχαία στο κατάστρωμα του επιβλητικού «Τιτανικού» και ένας παθιασμένος έρωτας γεννιέται. Η τραγωδία, που θα ακολουθήσει, θα τον μετατρέψει σε μια συγκλονιστική μάχη για επιβίωση.

Σε όποια «διάσταση» και όποια εποχή κι αν τον δεις, ο «Τιτανικός» θα παραμένει πάντα αυτή η ταινία για τον επικό τρόμο της ενηλικίωσης δύο εφήβων, μιας ολόκληρης εποχής, του ίδιου του σινεμά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix