Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 10 Ιουλίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 10 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Never Ending Fellini

Φελίνι για Πάντα (Never Ending Fellini) του Γιουτζένιο Καπούτσιο

Ντοκιμαντέρ για τον σπουδαίο Ιταλό σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελίνι με σπάνιο αρχειακό υλικό

To ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

Memoirs of a Geisha

Αναμνήσεις μιας Γκέισας (Memoirs of a Geisha) του Ρομπ Μάρσαλ

Στη δεκαετία του 1920, η 9χρονη Τσίγιο Σακαμότο πωλείται σε έναν οίκο γκέισας, όπου αναγκάζεται να υπηρετεί, χωρίς να παίρνει τίποτα ως αντάλλαγμα, μέχρι η ιεραρχία του οίκου να αποφασίσει αν είναι αρκετά ποιοτική για να εξυπηρετήσει την πελατεία - άνδρες που την επισκέπτονται και πληρώνουν για συζήτηση, χορό και τραγούδι. Η δαιδαλώδης πορεία της προς το πεπρωμένο της είναι ωστόσο γεμάτη εμπόδια, καθώς η Σαγιούρι (όπως θα γίνει γνωστή) διαπραγματεύεται τον μυστικοπαθή, περίπλοκο και πολιτικό υπόκοσμο της κοινωνίας των γκεισών της προπολεμικής Ιαπωνίας. Μια μάχη για την εξουσία με τη συγκάτοικο γκέισα Χατσουμόμο παραλίγο να καταδικάσει τη Σαγιούρι στη ζωή της υπηρέτριας. Αλλά αυτό αλλάζει όταν την παίρνει υπό την προστασία της η Μάμεχα, η οποία προετοιμάζει τη Σαγιούρι για την είσοδό της στην κοινωνία των γκεισών. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος επεμβαίνει, αλλάζοντας τα πάντα, αλλά η Σαγιούρι επιμένει, ακολουθώντας το όνειρό της μέχρι τέλους.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 2

νανουκ του βορρα

Ο Νανούκ του Βορρά του Ρόμπερτ Φλάχερτι

Ένας χρόνος στη ζωή του Νανούκ, ενός Ινουίτ Εσκιμώου, και της οικογένειάς του, που ζουν στον Αρκτικό Κύκλο. Ανταλλαγές, κυνήγι, ψάρεμα και μετακινήσεις μίας ομάδας, που δεν τους έχει αγγίξει καθόλου η βιομηχανική ανάπτυξη.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 00.00 στο Κανάλι της Βουλής

Uknown Saint 1

Το Θαύμα του Αγνωστου Αγίου (Le Miracle du Saint Inconnu) του Αλάα Εντίν Αλζέμ

Ένας κλέφτης θάβει τη λεία του σε ένα λόφο στη μέση του πουθενά, μεταμφιέζοντάς το σε τάφο, λίγο πριν τον συλλάβουν και τον κλείσουν στην φυλακή. Όταν βγαίνει, χρόνια μετά, θα αντικρίσει έκπληκτος πως στο μέρος όπου κρύβεται η νέα του ζωή έχει χτιστεί ένας ναός σε έναν Άγνωστο Άγιο και δίπλα ακριβώς ένα ολόκληρο χωριό που ζει στους ρυθμούς της πίστης στα θαύματα του.

Μια μικρή μεστή παραβολή για την πίστη και το θαύμα στη μορφή μιας πραγματικά αστείας αλλά και βαθιά μελαγχολικής κωμωδίας του παραλόγου που συστήνει ένα νέο ταλέντο από το Μαρόκο και που θα λάτρευε στα σίγουρα ο Ακι Καουρισμάκι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

mission impossible dead reckoning part one

Επικίνδυνη Αποστολή: Θανάσιμη Εκδίκηση Μέρος Πρώτο (Mission Impossible: Dead Reckoning Part One) του Κρίστοφερ ΜακΚουάρι

O Ιθαν Χαντ και η IMF ομάδα του αναλαμβάνουν την πιο επικίνδυνη αποστολή της καριέρας τους: Πρέπει να εντοπίσουν ένα τρομακτικό νέο όπλο που απειλεί την ανθρωπότητα προτού αυτό πέσει στα λάθος χέρια. Έτσι ξεκινά μια θανάσιμη καταδίωξη ανά την υφήλιο, καθώς ο έλεγχος του μέλλοντος και η μοίρα του κόσμου απειλούνται. Οταν βρεθεί αντιμέτωπος με έναν μυστηριώδη, πανίσχυρο εχθρό, ο Ιθαν καλείται να αποφασίσει αν μετράει κάτι παραπάνω από την ίδια την αποστολή, ακόμα και οι ζωές αυτών που αγαπά.

Μετά από περιπέτειες γυρισμάτων μέσα στην πανδημία και τον Τομ Κρουζ σε μεγάλες φόρμες, ήρθε η ώρα της πολυαναμενόμενης πρεμιέρας της έβδομης επικίνδυνης αποστολής. Μαζί του all the way... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο 18.10 στο Cosmote Cinema 1

oppenheimer

Οπενχάιμερ (Oppenheimer) του Κρίστοφερ Νόλαν

Βασισμένος στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο «Ο Αμερικανός Προμηθέας: Ο θρίαμβος και η τραγωδία του Ρόμπερτ Οπενχάιμερ» των Κάι Μπερντ και Μάρτιν Τζ. Σέργουιν, ο Νόλαν υπογράφει και το σενάριο με το οποίο θέλει να αφηγηθεί τη δική του ιστορία για μία από τις πιο αμφιλεγόμενες φιγούρες της Ιστορίας. Πατώντας ελεύθερα πάνω στην έρευνα των συγγραφέων, το ενδιαφέρον του Νόλαν εστιάζεται όχι τόσο σε μία τυπική βιογραφία του Οπενχάιμερ, αλλά στο τραγικό δίλημμα μεταξύ επιστήμης και πολιτικής. Στην καταλυτική συνδρομή αυτού του σύγχρονου Προμηθέα, που έδωσε στην ανθρωπότητα την ατομική φωτιά αλλά όταν προσπάθησε να ελέγξει τη διασπορά της, προειδοποιώντας για τους τρομερούς κινδύνους από τη χρήση της, προκάλεσε το μένος του πολιτικού συστήματος, το οποίο ως νέος Δίας τον τιμώρησε στην αρχή του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Κρίστοφερ Νόλαν επιχειρεί να ανατινάξει το μυαλό μας, αλλά το υπέρμετρα φιλόδοξο, ανεξέλεγκτα φλύαρο και μπερδεμένο ιδεολογικά έπος μεγατόνων του, αφήνει πίσω του ένα ισχνό μανιτάρι εντυπώσεων. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 18.50 στο Nova Cinema 1

plan 75

Πλάνο 75 (Plan 75) της Τσι Χαγιακάουα

Σε μια δυστοπική Ιαπωνία το κυβερνητικό πρόγραμμα «Πλάνο 75» παροτρύνει τους ηλικιωμένους πολίτες άνω των 75, να επιλέξουν οικειοθελώς την ευθανασία, ως λύση στο πρόβλημα μιας ολοένα και πιο γερασμένης κοινωνίας, στην οποία συνεχώς αυξάνονται τα εγκλήματα μίσους με θύματα γέρους. Μια ηλικιωμένη γυναίκα με περιορισμένα μέσα επιβίωσης, ένας πραγματιστής «πωλητής» του Πλάνου 75 και μια νεαρή εργαζόμενη από τις Φιλιππίνες αντιμετωπίζουν διλήμματα ζωής και θανάτου. Μια υπόκωφα ανατρεπτική και ταυτόχρονα παγερή ματιά σε μια στυγνή μελλοντική κοινωνία, που ξεσκεπάζει την ομορφιά και την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ζωής, πίσω από τη βιτρίνα της φιλαγαθίας. Με σπάνια διορατικότητα, διεισδυτικότητα και ευαισθησία, η σκηνοθέτρια αναπαριστά μια (διόλου απίθανη) δυστοπία, όπου η τρίτη ηλικία αντιμετωπίζεται απάνθρωπα και η ανθρώπινη ζωή δεν νοείται ως τίποτα παραπάνω από ένα εμπόρευμα.

H μικρού μήκους της Τσι Χαγιακάουα γίνεται ένα από τα πιο υπόκωφα εντυπωσιακά μεγάλου μήκους ντεμπούτα των τελευταίων χρόνων. Επίσημη συμμετοχή στο Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών. Ειδική μνεία της επιτροπής για τη Χρυσή Κάμερα για το καλύτερο ντεμπούτο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

the worst person in the world

Ο Χειρότερος Ανθρωπος στον Κόσμο (The Worst Person in the World) του Γιοακίμ Τρίερ

Ηρωίδα είναι η 20χρονη Τζούλι, μια γεμάτη ζωντάνια, ανήσυχη νέα γυναίκα που ξεκινά ετερόφωτη και, μέσα από επαγγελματικές επιλογές και, κυρίως, επιλογή ερωτικών συντρόφων και άρα τρόπου και στάτους ζωής, καταλαβαίνει πώς να γίνει αυτόφωτη. Η Τζούλι, μέσα σε τέσσερα, τόσο αστείρευτα νεανικά, χρόνια, προσπαθεί να πάρει τις μεγάλες, αμετάκλητες νομίζουμε όλοι, αποφάσεις της ζωής. Σπουδάζει στην ιατρική. Ομως σίγουρα, τελικά, θέλει να γίνει ψυχολόγος, τόσο πιο σημαντικός ο νους από το σώμα. Ή μήπως φωτογράφος; Κι αν το κάρμα της βρίσκεται στην αρθρογραφία; Ο Ακσελ, ο ανερχόμενος, αιχμηρός κομίστας είναι σίγουρα ο άνδρας με τον οποίο θα χτίσει το μέλλον της. Ή μήπως αυτός είναι ο Αϊβιντ, επίσης δεσμευμένος, αλλά τόσο πρόθυμος να δοκιμάσουν ό,τι πιο προσωπικό δεν ορίζεται ως μοιχεία;

Ρομαντική κομεντί με σκανδιναβικό πραγματισμό. H ταινία του Γιοακίμ Τρίερ που έφτασε μέχρι τα Οσκαρ - με υποψηφιότητες Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

maestro

Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

O Ορέστης ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα Φεστιβάλ μουσικής. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Είναι όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και μ’ έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει.

Ολόκληρη η δεύτερη σεζόν είναι διαθέσιμη στο Netflix