Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 11 Ιουλίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 11 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Black Stone

Black Stone του Σπύρου Ιακωβίδη

Το διμελές συνεργείο μίας επίδοξης ελληνικής ταινίας («μίας υπαρξιακής/μεταφυσικής ανάγνωσης της σύγχρονης Ελλάδας») πέφτει πάνω σε μία περίεργη ιστορία εξαφάνισης. Ο 30χρονος Πάνος, ένας υπάλληλος του ΟΑΕΔ, μοιάζει να σκάρωσε μία απάτη, να έκλεψε χρήματα και να το έσκασε από τη χώρα. Το συνεργείο ανακαλύπτει το σπίτι του και γνωρίζει την μάνα του, τη Χαρούλα. Μία υπερπροστατευτική χήρα που έχει γίνει θυσία για να μεγαλώσει τα παιδιά της - τον Πάνο, αλλά και τον ανάπηρο αδελφό του τον Λευτέρη, έναν κακότροπο μονόχνωτο 25χρονο. Η Χαρούλα δεν πιστεύει με τίποτα ότι ο γιος της είναι κλέφτης. Μάλλον έχει μπλέξει με μια ξένη που του έχει φάει τα χρήματα και τώρα ντρέπεται να γυρίσει. Μέσα στην απελπισία της πιστεύει ότι οι κινηματογραφιστές είναι τηλεοπτικό συνεργείο ειδήσεων και τους επιτρέπει να γυρίσουν ταινία, ώστε να την προβάλουν στα κανάλια, να τη δει ο Πάνος και να γυρίσει. Στην αναζήτησή της βρίσκει και έναν απρόσμενο σύμμαχο: έναν μαύρο ταξιτζή, στην ηλικία του χαμένου γιου της.

Ο Σπύρος Ιακωβίδης κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με μία κατάμαυρη κωμωδία - ένα ψευδοντοκιμαντέρ που, δυστυχώς, δεν λέει τίποτα το ψευδές για την ελληνική πραγματικότητα. Επτά υποψηφιότητες για βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.45 στην ΕΡΤ 1

quicksand

Κινούμενη Αμμος (Quicksand) της Μάργκο Σχάαπ

Η Σούζε έχει μια ζεστή, ήσυχη καθημερινότητα σ’ ένα νησί στη βόρεια Ολλανδία, μαζί με τον άντρα της και τη γλυκύτατη εξάχρονη κόρη τους. Όταν η πολύχρωμη, εκκεντρική μητέρα της, η Ελένα, τους επισκέπτεται αιφνιδιαστικά για να ενημερώσει την κόρη της πως είναι άρρωστη, η Σούζε υιοθετεί σταδιακά μια σοβαρή καταναγκαστική συμπεριφορά. Όταν ξαφνικά αντιλαμβάνεται την αποπνικτική φύση της σχέσης τους, η Σούζε κάνει μια απρόσμενη πλην απελευθερωτική επιλογή...

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

mrs doubtfire 607

Κυρία Ντάουτφαϊρ (Mrs Doubtfire) του Κρις Κολόμπους

Ο Ντάνιελ Χίλαρντ, ένας κωμικός ηθοποιός με αυθόρμητο χαρακτήρα αναγκάζεται να μετακομίσει σε νέα οικία και να βρει σταθερή εργασία, αφού η σύζυγος του Μιράντα κάνει αίτηση διαζυγίου. Αποκαρδιωμένος από το γεγονός πως θα πρέπει να βλέπει τα τρία του παιδιά κάθε Σαββατοκύριακο, ο Ντάνιελ αποφασίζει να μεταμφιεστεί σε οικιακή βοηθό και να εργαστεί για τη Μιράντα. Με τη βοήθεια του αδελφού του, αλλάζει την όψη του προσώπου τοποθετώντας προσθετικά από καουτσούκ, ενώ το ταλέντο του στην υποκριτική τον βοηθά να υιοθετήσει προσωπικότητα ηλικιωμένης, Αγγλίδας γκουβερνάντας. Αφού καταφέρνει να προσληφθεί, κρατά μυστική την ταυτότητα του από τα παιδιά του και προσπαθεί με διάφορα τεχνάσματα να παραγκωνίσει τον νέο σύντροφο της Μιράντα.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στον ΑΝΤ1

Mission: Impossible

Επικίνδυνη Αποστολή (Mission: Impossible) του Μπράιαν ντε Πάλμα

Ο Ίθαν Χαντ όντας από τους ελάχιστους επιζώντες μιας καλά στημένης παγίδας, κατηγορείται για τη δολοφονία των συναδέλφων του, πρακτόρων του IMF, κατά τη διάρκεια αποστολής στην Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Πράγα. Τώρα, ο Ίθαν θα χρησιμοποιήσει ανορθόδοξες μεθόδους, που περιλαμβάνει τη βοήθεια ενός εμπόρου όπλων με το όνομα «Μαξ», για να προσπαθήσει να βρει ποιος τον πρόδωσε.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στον Alpha

Sherlock Holmes: A Game of Shadows 607

Sherlock Holmes 2: Το Παιχνίδι των Σκιών (Sherlock Holmes: A Game of Shadows) του Γκάι Ρίτσι

Βρισκόμαστε στο 1891 και ολόκληρη η Ευρώπη έχει αναστατωθεί από μια σειρά μοιραίων βομβιστικών επιθέσεων που φέρνουν τη Γερμανία και τη Γαλλία στα πρόθυρα πολέμου. Ο Σέρλοκ Χολμς, ωστόσο, ψυχανεμίζεται ότι η τεχνητή ένταση είναι δουλειά του περίφημου Καθηγητή Μοριάρτι, ο οποίος εκτός από επιφανής επιστήμονας, είναι και η νέμεση του Χολμς, ο μόνος άνθρωπος ικανός να προκαλέσει βραχυκύκλωμα στην οξυδέρκειά του.

Νέα περιπέτεια για τον ιδιότυπο ντετέκτιβ, περισσότερο ταινία δράσης του Γκάι Ρίτσι παρά μυστήριο με τη φλεγματική σφραγίδα του Σέρλοκ Χολμς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.45 στο Open

a quiet place 607

Ενα Ησυχο Μέρος (A Quiet Place) του Τζον Κραζίνσκι

Σε μια κατεστραμμένη Γη, που κατακλύζεται από αρπακτικά εξωγήινης προέλευσης, μια οικογένεια παλεύει να επιβιώσει στην απομονωμένη Νέα Υόρκη, που ορίζεται από μια νέα εποχή απόλυτης σιωπής. Καθώς αυτός ο νέος τύπος εισβολέα έλκεται από τον θόρυβο, ακόμη και ο παραμικρός ήχος μπορεί να είναι θανατηφόρος. Ωστόσο, έχουν περάσει ήδη δώδεκα μήνες από τις πρώτες εμφανίσεις των ισχυρών τεράτων και αυτή η συγκεκριμένη οικογένεια παραμένει δυνατή. Φυσικά, η εκμάθηση των κανόνων επιβίωσης σε αυτή τη σιωπηλή δυστοπία είναι απαραίτητη. Ωστόσο, ένα κατά τα άλλα χαρμόσυνο γεγονός, θέτει σε κίνδυνο την ήδη εύθραυστη σταθερότητα. Τώρα όμως, περισσότερο από ποτέ, οι Άμποτ δεν πρέπει να κάνουν ήχο.

Η σιωπή είναι χρυσός, σε ένα έξυπνο φιλμ τρόμου που μετατρέπει ένα φαινομενικά απλό εύρημα σε μιάμιση ώρα απολαυστικής αγωνίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.20 στο Cosmote Cinema 1

jeanne du barry

Ζαν ντι Μπαρί, η Ερωμένη του Βασιλιά (Jeanne du Barry) της Μαϊγουέν

Η ταινία πιάνει τη Ζαν ντι Μπαρί από την αρχή της ζωής της - όταν το κοριτσάκι, πάμπτωχο αλλά όμορφο σαν ανάσα ζωής, απέκτησε μια στοιχειώδη μόρφωση σε μοναστήρι, εκμεταλλεύτηκε (αξιοποίησε;) τα φυσικά προσόντα της για ν' ανέβει κοινωνικά, παντρεύτηκε τον Κόμη ντι Μπαρί που την εξέδιδε αλλά ένας αγαπημένος της πελάτης, ελπίζοντας σε ανταλλάγματα, τη σύστησε στον Βασιλιά Λουδοβίκο 15ο. Πράγματι, ο Λουί την ερωτεύτηκε παράφορα και την έκανε ευνοούμενή του, δηλαδή πρώτη ανάμεσα στις ερωμένες του, ως το θάνατό του.

Η νέα ταινία τής Μαϊγουέν, με αμφιλεγόμενο συμπρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ, άνοιξε το 76ο Φεστιβάλ Καννών, κάνοντας μια μεγαλεπήβολη, πανάκριβη, γαλλικότατη, τρύπα στο νερό, ή μπουρμπουλήθρα στη σαμπάνια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1

totem

Τοτέμ (Totem) της Λίλα Αβιγιές

Κάποιες ομάδες ψυχανάλυσης χρησιμοποιούν ένα «τοτέμ». Οποιος το παίρνει στα χέρια του, έχει το λόγο. Δεν έχουμε ιδέα αν ο τίτλος της νέας ταινίας (μετά το «The Chambermaid» του 2018) της μεξικάνας Λίλα Αβιγιέζ αναφέρεται σε κάτι τέτοιο. Με έναν παράξενο τρόπο ταιριάζει όμως, καθώς όλοι οι κάτοικοι του μικρόκοσμου της ταινίας βρίσκονται στο σπίτι αυτής οικογένειας για να πάρουν κάποια στιγμή το λόγο. Με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας, με λόγια ή χωρίς, να αποχαιρετήσουν τον 30χρονο Τόνια, ο οποίος, όπως και η μητέρα του, φεύγει από επιθετικό καρκίνο στα κόκκαλα. Είναι τα γενέθλιά του και το σπίτι ανοίγει για ένα πάρτι - όπως θα έπρεπε να είναι όλες οι κηδείες. Πρώτη καταφθάνει από το πρωί η μικρή του κόρη, η Σολ, μέσα από τα μάτια της οποίας παρακολουθούμε το χάος των προετοιμασιών, των αδελφών του που τσακώνονται, του πατέρα του που εκνευρίζεται, της νοσοκόμας του που είναι η μόνη που καταλαβαίνει ότι δεν έχει μόνο ο ασθενής της ανάγκη από φροντίδα, αλλά κι αυτό το μικρό κορίτσι που χάνει τον πατέρα της. Ξαδέλφια, θείοι, γείτονες, συμφοιτητές από τη σχολή Καλών Τεχνών όλοι μαζεύονται και κουβαλούν τις αναμνήσεις τους για τον μελλοθάνατο νέο. Ο καθένας θα πάρει το «Τοτέμ» στα χέρια του, ή τουλάχιστον το αλκοόλ του, θα κοιτάξει έναν άνθρωπο στα μάτια, και θα του πει ακριβώς τι σήμαινε η ζωή του για τη ζωή του. Ναι, κάπως έτσι θα πρέπει να είναι οι κηδείες. Να συμβαίνουν όσο είμαστε ακόμα ζωντανοί. Αλλωστε τον σπαραγμό δεν μπορείς να τον γλιτώσεις ούτως ή άλλως.

Δύσκολοι αποχαιρετισμοί από το Μεξικό. H δεύτερη ταινία της Λίλα Αβιγιές, που έφτασε στην πεντάδα των Οσκαρ με ένα δύσκολο θέμα, αλλά και με την πανανθρώπινη, ειλικρινή, τρυφερή του απόδοση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

The Factory

Το Εργοστάσιο (The Factory) του Γιούρι Μπίκοφ

Ολόκληρη η ταινία διαδραματίζεται μέσα σε ένα εργοστάσιο, την ίδια στιγμή που μέσα στα σπλάχνα του «παράγεται» σε ισχυρές δόσεις ανθρώπινη απελπισία που απλώνεται πάνω στο χάρτη μιας χώρας που έχει στηρίξει προ πολλού την ευημερία της πάνω στη διαφθορά, την αναλγησία, ένα κύκλο βίας που κάνει την καθημερινότητα να μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη. Όλα ξεκινούν σε ένα εργοστάσιο στη Ρωσία, όταν ο ιδιοκτήτης του ανακοινώνει στους εργάτες πως η επιχείρηση έχει πτωχεύσει και πως θα μείνουν άνεργοι. Μια ομάδα εργατών, με επικεφαλής τον Σεντόι, πρώην στρατιώτη με ανοιχτά σωματικά και ψυχικά τραύματα, θα οργανώσουν την απαγωγή του ιδιοκτήτη προκειμένου να ζητήσουν λύτρα κι έτσι να πληρωθούν τα χρήματα που τους χρωστάνε, ξεσκεπάζοντας ταυτόχρονα το διεφθαρμένο σύστημα που τους αντιμετωπίζει ως παράπλευρες απώλειες ενός αδίστακτου καπιταλιστικού συστήματος.

Σκληρή κριτική στην Ρωσία του Πούτιν στη συσκευασία ενός αγωνιώδους φιλμ νουάρ φτιαγμένου με μαεστρία από τον σκηνοθέτη του «Ηλιθίου». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

βασιλική βαγγέλης σερντάρης

Βασιλική του Βαγγέλη Σερντάρη

Μια ερωτική ιστορία με φόντο την ελληνική επαρχία, σε μια εποχή που η μισαλλοδοξία και οι άλλες συνέπειες του Εμφύλιου καθορίζουν αποφασιστικά τόσο την ατομική εξέλιξη όσο και τις σχέσεις με το κοινωνικό περιβάλλον. Ένα σχόλιο για τη θέληση του ανθρώπου να ζήσει ελεύθερος και για το δικαίωμά του να ερωτεύεται, να ονειρεύεται και να ελπίζει…

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix