Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 21 Ιουνίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 21 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.


I wanna dance with somebody

Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody της Κάσι Λέμονς

Ενα κορίτσι μεγαλώνει στο Νιου Τζέρσεϊ του '80. Μπορεί εμείς να ξέρουμε ότι πρόκειται για την πριγκίπισσα της μουσικής βιομηχανίας, κόρη της Σίσι Χιούστον που ξεσήκωνε λαό τραγουδώντας γκόσπελ, ξαδέλφη της Ντιόν Γουόργουικ, βαφτισιμιά της Νταρλίν Λαβ, αγαπημένη «ανιψιά» της Αρίθα Φράνκλιν, εκείνη όμως μοιάζει έκπληκτη με τη ζωή, με τη μουσική βιομηχανία, με το χάρισμα της φωνής της, με τον κόσμο γενικότερα: αθώα. Κάτω από τον πέλεκυ της καταπιεστικής μαμάς της, η νεαρή Γουίτνι δοκιμάζεται στο τραγούδι, αποκτά μια στενή φίλη, τη Ρόμπιν, με την οποία τις συνδέει ένας αδιέξοδος έρωτας. Γίνεται διάσημη, μια από τις πιο ευπώλητες τραγουδίστριες στην ιστορία της μουσικής, γνωρίζει και παντρεύεται τον Μπόμπι Μπράουν που είναι αλητάκος, κάνουν και λίγα ναρκωτικά, κάνει και μια κόρη και συνεχίζει να τραγουδά και να μαγεύει τα πλήθη.

Μια φορά κι έναν καιρό, ένα κορίτσι ήθελε απλώς να χορέψει με κάποιον... Και κάπως έτσι κυλά αυτή η «ξεπλυμένη», ανώδυνη βιογραφία τής Γουίτνι Χιούστον. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στην ΕΡΤ 1

Jurassic World Fallen Kindgom

Jurassic World: Το Βασίλειο Επεσε (Jurassic World: Fallen Kingdom) του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα

Eχουν περάσει τρία χρόνια αφότου το θεματικό πάρκο του Jurassic World καταστράφηκε από τους δεινοσαύρους που το έσκασαν από τα κλουβιά τους, σπέρνοντας τον τρόμο. Η νήσος Νούμπλαρ έχει τώρα εγκαταλειφθεί από τους ανθρώπους, ενώ οι εναπομείναντες δεινόσαυροι τρέφονται με ό,τι υπάρχει στη ζούγκλα. Oταν το ανενεργό ηφαίστειο του νησιού αρχίζει να ξυπνά, ο Oουεν και η Κλερ ηγούνται μιας προσπάθειας να διασώσουν τους εναπομείναντες δεινοσαύρους από το επερχόμενο καταστροφικό συμβάν. Ο Oουεν θέλει να βρει την Μπλε, την επικεφαλής ράπτορα, που ακόμα αγνοείται στην άγρια φύση, και η Κλερ έχοντας αποκτήσει σεβασμό για αυτά τα πλάσματα, βάζει σκοπό της ζωής της να τα σώσει. Φτάνοντας στο νησί κι ενώ η λάβα αρχίζει να ξεχύνεται, η σταυροφορία διάσωσης αποκαλύπτεται πως συνιστά μια συνωμοσία που απειλεί να οδηγήσει τον πλανήτη μας πίσω στους προϊστορικούς χρόνους.

Ο Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα («The Impossible», «7 Λεπτά μετά τα Μεσάνυχτα») συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο Κόλιν Τρέβοροου, σε ένα χορταστικό blockbuster που μοιράζεται με αξιοθαύμαστη αίσθηση δικαιοσύνης ανάμεσα στο entertainment και το καλλιτεχνικό όραμα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο ΣΚΑΪ

Kneecap

Kneecap του Ριτς Πέπιατ

Oλα ξεκινούν όταν ο Λίαμ, γιος ενός παραστρατιωτικού Ρεπουμπλικάνου που σχεδίασε το θάνατο του προκειμένου να αποφύγει τις βρετανικές αρχές, θα συλληφθεί σε ένα πάρτι για ναρκωτικά. Φτάνοντας στο αστυνομικό τμήμα θα αρνηθεί να μιλήσει αγγλικά και έτσι θα ζητηθεί η συνδρομή ενός δασκάλου, του Τζει Τζει. ο οποίος θα τον γλιτώσει αλλά θα ενδιαφερθεί και για το σημειωματάριο του, γεμάτο από αυτοσχέδιους στίχους γραμμένους στα ιρλανδικά. O Τζεϊ Τζεϊ θα παροτρύνει τον Λίαμ και τον φίλο του το Νίσα να γράψουν τα τραγούδια τους και αντίθετα με την συντηρητική του πρωινή δουλειά θα γίνει το τρίτο κομμάτι της παρέας. Το συγκρότημα παίρνει το όνομα Kneecap που αναφέρεται στο γνωστό βασανιστήριο που υπήρξε δημοφιλές στα χρόνια των Ταραχών στη Βόρεια Ιρλανδία όπου κάποιος πυροβολεί κάποιον στο γόνατο και τα υπόλοιπα είναι… ιστορία.

Η ιστορία της γέννησης και της ανόδου του ιρλανδικού συγκροτήματος Kneecap σε ένα ευφάνταστο και γεμάτο ενέργεια docudrama που ραπάρει ανάμεσα στο βίντεο κλιπ, τον Ντάνι Μπόιλ και την πολιτική του διάσταση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Conema 2

f1

F1: Η Ταινία (F1) του Τζόζεφ Κοζίνσκι

O Σόνι Χέις, ένας πάλαι πότε επαγγελματίας των αγώνων αυτοκινήτων που μετά από ένα σχεδόν θανάσιμο ατύχημα 30 χρόνια πριν, περιφέρεται άλλοτε ως ταξιτζής, άλλοτε ως χαρτοπαίκτης, ενίοτε και σε μεμονωμένους αγώνες προκειμένου να εξασκεί το - εκτός κανόνων - στιλ που τον έκανε διάσημο. Μέχρι τη στιγμή που ένας πρώην κολλητός του με τον οποίο οδηγούσαν μαζί θα του ζητήσει να τον βοηθήσει τώρα που έχει αναλάβει μια ομάδα εκατομμυρίων η οποία πρέπει πάση θυσία να κερδίσει στους αγώνες της Formula 1. Ο Χέις θα αμφιταλαντευτεί, άλλωστε το χρήμα και η δόξα είναι γι’ αυτόν κάτι περιστασιακό, αλλά τελικά θα δεχθεί, γιατί υπάρχουν μερικές ερωτήσεις (μαζί και κάποιοι δαίμονες) που ακόμη δεν έχει βρει την απάντηση τους.

Ο Μπραντ Πιτ είναι ο cool αντι-ήρωας που όλοι περιμέναμε κάποια στιγμή να παίξει, σε ένα vintage, αγωνιώδες, κλισέ και προβλέψιμο μελόδραμα που ξέρει πότε να τρέχει, πότε να σταματά και κυρίως πότε να (μην) αλλάζει λάστιχα… Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+

elvis

Elvis του Μπαζ Λούρμαν

Η ιστορία του θρύλου Elvis, του βασιλιά του rock'n roll, που ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να εμπνέει και να επηρεάζει το κοινό, αλλά και τη μουσική βιομηχανία, παρουσιάζεται μέσα από το πρίσμα της πολύπλοκης σχέσης του με τον αινιγματικό μάνατζερ του, «Συνταγματάρχη» Τομ Πάρκερ. Μέσα από τις αφηγήσεις του Πάρκερ, η ταινία εμβαθύνει στη σύνθετη δυναμική ανάμεσά τους στα 20 χρόνια συνεργασίας τους, που ανέδειξε το ταλέντο και εκτίναξε τη φήμη του Έλβις, με φόντο μια Αμερική που χάνει την αθωότητα της. Κεντρική φιγούρα σε αυτή τη διαδρομή είναι η σύζυγος του Elvis, η Πρισίλα Πρίσλεϊ.

Υπέροχα πλουμιστή, αλλά «ξεπλυμένη» η βιογραφία του Βασιλιά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο HBO Max

the amateur

Ο Ερασιτέχνης (The Amateur) του Τζέιμς Χόις

Ο Τσάρλι Χέλερ είναι ένας πανέξυπνος, αλλά βαθιά εσωστρεφής υπάλληλος της CIA που εργάζεται ως ειδήμων στο σπάσιμο κωδίκων σε ένα υπόγειο στα κεντρικά γραφεία στο Λάνγκλεϊ και του οποίου η ζωή ανατρέπεται όταν η γυναίκα του σκοτώνεται σε τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο. Oταν οι προϊστάμενοί του αρνούνται να αναλάβουν δράση, εκείνος παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, ξεκινώντας ένα επικίνδυνο οδοιπορικό ανά τον κόσμο για να εντοπίσει τους υπεύθυνους, με την ευφυΐα του να αποτελεί το απόλυτο όπλο για να ξεφύγει από τους διώκτες του και να πετύχει την εκδίκησή του.

Θρίλερ δράσης, με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Οσκαρ Ράμι Μάλεκ, το οποίο παραμένει μια φιλόδοξη προσπάθεια που χάνει τον βηματισμό της και εγκλωβίζεται στη μέση: πολύ σοβαρή για popcorn action, πολύ ρηχή για κατασκοπευτικό δράμα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

orwell 2 2 5

Οργουελ: 2+2=5 (Orwell: 2+2=5) του Ραούλ Πεκ

Μέσα από πρωτότυπα χειρόγραφα και επιστολές του Τζορτζ Οργουελ, αναγνώσεις αποσπασμάτων από τα έργα του και αρχειακές εικόνες και ταινίες αποκαλύπτεται το πόσο προφητική κι επίκαιρη παραμένει η σκέψη του.

Ο Ραούλ Πεκ ενώνει τις δυστοπίες του Οργουελ με τον κόσμο σήμερα σε ένα παλίμψηστο που δεν προσθέτει κάτι στη συζήτηση γύρω από το τέλος της λογικής (και της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης…), αλλά κλείνει οριστικά το θέμα της άρρηκτης σύνδεσης της τέχνης με την πολιτική. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

sawdust and tinsel

Η Νύχτα των Σαλτιμπάγκων (Gycklarnas Afton (Sawdust and Tinsel)) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Η «Νύχτα των Σαλτιμπάγκων» του Ινγκμαρ Μπέργκμαν επικεντρώνεται σε έναν παρακμάζοντα θίασο τσίρκου, ο οποίος κινείται προς μια μικρή επαρχιακή πόλη της Σουηδίας στις αρχές του 20ού αιώνα. Ο Αλμπέρτι (Οκε Γκρένμπεργκ) επιστρέφει πίσω στην πατρίδα του, εκεί όπου εγκατέλειψε τη γυναίκα του και τα παιδιά του τρία χρόνια νωρίτερα. Ενας από τους τσιρκολάνους τού υπενθυμίζει πως, επιλέγοντας να παραμελήσει την οικογένειά του κατ’ αυτόν τον τρόπο, κινδυνεύει να γίνει περίγελος και να ανακαλύψει πως η γυναίκα του τον έχει προδώσει. «Δεν θυμάσαι τι είχε συμβεί στον κλόουν Φροστ;», τον ρωτάει, ξεκινώντας μια διήγηση που αποτίει φόρο τιμής στον βωβό κινηματογράφο του παρελθόντος.

Με φόντο ένα περιπλανώμενο τσίρκο, ο Ινγκμαρ Μπέργκμαν ξεγυμνώνει τον κόσμο του θεάματος και μας παρουσιάζει τα ανθρώπινα όνειρα και τις ψευδαισθήσεις μας κάτω απ’ τον προβολέα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

Εχω Κάτι να Πω

Εχω Κάτι να Πω του Στράτου Τζίτζη

Η ταινία ξετυλίγεται σε τρία meta επίπεδα: ο Στράτος Τζίτζης υποδύεται τον Στράτο Τζίτζη που σκηνοθετεί μια ταινία εμπνευσμένη από τον εαυτό του, τον οποίο εαυτό υποδύεται ο Αντίνοος Αλμπάνης που, ως Σταύρος Τζίτζας, alter ego του Στράτου, θέλει, παράλληλα, να εκδώσει ένα βιβλίο φιλοσοφικής θεωρίας, όπως κι ο ίδιος ο Στράτος. Ο Σταύρος ζει με την κόρη του, δέχεται επισκέψεις από την πρώην γυναίκα του, κουβεντιάζει με τον εκδότη του, γνωρίζει μια πόρνη από τη Μολδαβία, τα λέει με τη φίλη του ηθοποιό Ζέτα Δούκα, στρατολογεί όλους τους διάσημους γνωστούς του, από την Εφη Λογγίνου ως τον Θοδωρή Αθερίδη, για να προωθήσουν το βιβλίο του που, παρόλ' αυτά, είναι αποτυχία, όπως αποτυχία νιώθει ο Σταύρος / Στράτος ότι είναι κι ολόκληρη η ως τώρα καριέρα του.

Η νέα ταινία του Στράτου Τζίτζη, αυτοαναφορική σάτιρα με φιλοσοφικές προεκτάσεις, πρωταγωνιστή τον Αντίνοο Αλμπάνη κι ένα μπουλούκι από θιασώτες του σκηνοθέτη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix