Ενημέρωση

Flix Best of 2016: Κλειστοφοβία

στα 10

Η φετινή χρονιά είχε κάμποσες ταινίες που έκαναν ακόμη και την πιο ευρύχωρη κινηματογραφική αίθουσα, κάπως να σε στενεύει...

Flix Best of 2016: Κλειστοφοβία

Αν ο κινηματογραφικός χρόνος είναι ένα από τα βασικά εργαλεία μέσα από τα οποία ένας σκηνοθέτης μπορεί να δημιουργήσει σασπένς κι ατμόσφαιρα, ο χώρος είναι αναμφίβολα ένα εξίσου χρήσιμο εργαλείο χειραγώγησης των αισθημάτων του θεατή και της αίσθησης που αφήνει μια ταινία. Μερικές φορές με εξαιρετικά ασφυκτικά αποτελέσματα. Οπως στις παρακάτω περιπτώσεις...

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2016. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2016: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

Room 607

Το δωμάτιο, στο «Δωμάτιο»

Οταν όλη σου η ζωή μέχρι τώρα κι ο κόσμος που έχεις γνωρίσει χωράνε μέσα σε δέκα τετραγωνικά και το εσωτερικό μιας ντουλάπας στην οποία κρύβεσαι όταν εκείνος έρχεται τα βράδια. Το φιλμ του Λένι Ειμπραμσον ήταν η πιο σφιχτή ταινία της χρονιάς. Ακόμη κι όταν η μητέρα κι ο γιος της που ήταν κλεισμένοι σε αυτό έβγαιναν στον έξω κόσμο. / Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για το «Δωμάτιο».

retribution 607

Το οικογενειακό αυτοκίνητο στο «Με Απόκρυψη»

Ενα καθημερινό πρωινό καθ οδόν πρς το σχολείο των παιδιών μεταμορφώνεται σε εφιάλτη όταν ένα τηλεφώνημα προειδοποιεί: Κάτω από τα καθίσματα υπάρχουν βόμβες. Αν σηκωθείς από αυτά όλα θα τιναχτούν στον αέρα. Το αυτοκίνητο τρέχει, η καρδιά σου σταματά. / Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για το «Με Απόκρυψη».

10 cloverfiled lane 607

Ενα υπόγειο στο τέλος του κόσμου στο «10 Cloverfield Lane»

Εχει έρθει όντως το τέλος του κόσμου; Εξω βασιλεύει το χάος όπως σε προειδοποιεί ο άντρας που σε κρατά κλεισμένη στο κελάρι του όταν συνέρχεσαι μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα; Τι σε περιμένει στ΄ αλήθεια στην επιφάνεια της γης; Και μέχρι που θα φτάσεις για να δραπετεύσεις; / Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για το «10 Cloverfield Lane»

Sieranevada 607

Ενα διαμέρισμα στο Βουκουρέστι στο «Sieranevada»

Μια οικογένεια, συγκεντρώνεται, διαλύεται, και πάλι από την αρχή, στην κουζίνα, στο σαλόνι, στην τραπεζαρία, στην κρεβατοκάμαρα ενός μικροαστικού σπιτιού στην διάρκεια ενός μνημόσυνου. Ο κόσμος μπαίνει στο σπίτι από τις κουβέντες, η πολιτική, ο τρόμος, η θρησκεία, το χρήμα, οι σχέσεις. Κι εμείς καλεσμένοι απολαμβάνουμε, δίχως να μπορούμε να φύγουμε προν το τέλος. / Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για το «Sieranevada».

Interruption Keys 607 1

Η αίθουσα ενός θεάτρου στο «Interruption»

H παράσταση της «Ορέστειας» διακόπτεται από μια ομάδα νεαρών. Κρατούν όπλα. Καλούν το κοινό να γίνει συμμέτοχος σε μια καινούρια αφήγηση του αρχαίου δράματος. Ή μήπως ενός καινούριου; Ή Παντοτινού; Το μόνο σίγουρο είναι πως κανείς δεν μπορεί να εγκαταλείψει την αίθουσα πριν έρθει το τέλος. Οποιο κι αν είναι αυτό. / Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για το «Interruption».

Le Confessioni 607

Κι αν αυτά δεν είναι αρκετά: Το διαμέρισμα στην «Κάυση» του Στράτου Τζίτζη, το «Ταξί στην Τεχεράνη» του Τζαφάρ Παναχί, το ξενοδοχείο όπου λαμβάνει χώρα η σύνοδος των G8 στις «Εξομολογήσεις» του Ρομπέρτο Αντο, το σπίτι στην εγκαταλελειμμένη γειτονιά στο «Μη Σβήσεις το Φως» του Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ, το διαμέρισμα στην Τεχεράνη στην «Μελβούρνη» του Νιμά Tζαβιντί.

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2016: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

Διαβάστε ακόμη:

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2016. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...