Ο Κάρλος, στέλεχος τράπεζας και οικογενειάρχης ξεκινά την ημέρα του πηγαίνοντας τα παιδιά του στο σχολείο. Καθώς οδηγεί, δέχεται μια ανώνυμη κλήση από ένα κινητό τηλέφωνο που βρίσκει μέσα στο αυτοκίνητό. Μια άγνωστη φωνή τον πληροφορεί ότι υπάρχει βόμβα κάτω από το κάθισμά του και ότι έχει λίγες ώρες να συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Διαφορετικά, το αυτοκίνητό του θα ανατιναχθεί…

Ευχαριστούμε που αφήσατε την κάρτα σας, κάποιος από ένα μεγάλο Χολιγουντιανό στούντιο θα σας καλέσει σύντομα. Ο Ντάνι Ντε Λα Τόρε είναι έτοιμος για την επόμενη ταινία στην οποία η κόρη του Λίαμ Νίσον θα απαχθεί από τους κακούς, ή για ένα υποψήφιο καλοκαιρινό blockbuster, και δεν θα μπορούσε να το δείξει με καλύτερο τρόπο απ΄ότι στο «Με Απόκρυψη».

Το ισπανικό αυτό θρίλερ, δεν περιέχει σχεδόν ούτε μια βαρετή στιγμή, αρκεί να αποφασίσεις μπαίνοντας στην αίθουσα πως μια σειρά από απιθανότητες, ή υπερβολές δεν είναι ικανές να μπουν ανάμεσα σε σένα και μια απολαυστική βραδιά στο σινεμά, ξέροντας να προσφέρει ένταση και δράση με τον τρόπο ενός high concept φιλμ, κάπου ανάμεσα στο «Speed» και το «Locke». Με μια ιδέα από... Κεν Λόουτς.

Διότι ναι, ο βασικός χαρακτήρας είναι τραπεζίτης και η ταινία δεν χάνει την ευκαιρία να κάνει μια καυστική κριτική στην απληστία και την ανηθικότητα των τραπεζών. Μόνο που αυτή είναι τόσο προφανής κι εύκολη που καταλήγει να μοιάζει με μια μεγάλη κηλίδα από λάδια που σχεδόν βγάζει το φιλμ εκτός δρόμου, στην περιοχή του εκβιαστικά μελοδραματικού και του αθέλητα αστείου.

Οσο παραμένει στην πορεία του όμως, κι όσο γκαζώνοντας αφήνει πίσω τις όποιες (πολλές) αντιρρήσεις μας, το «Με Απόκρυψη» δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια εξαιρετικά διασκεδαστική ταινία αγωνίας με τον Λουίς Τοσάρ να κρατά για μια ακόμη φορά με εντυπωσιακό τρόπο το ερμηνευτικό «τιμόνι» και τον Ντάνι Ντε Λα Τόρε να υπερπηδά με την δυναμική του σκηνοθεσία τις μπόλικες σεναριακες «λακκούβες» και την δυσκολία να πάρεις την ταινία του αληθινά στα σοβαρά.