Άποψη

6 χρόνια Flix: Τα 6 πιο καταραμένα αντικείμενα του σινεμά (σε συσκευασία δώρου)

στα 10

To Flix σβήνει κεράκια και παίρνει ιδέες για τα καλύτερα (καταραμένα) κινηματογραφικά δώρα το οποία, όχι μόνο θα αποτελέσουν το καλύτερο αντικείμενο συζήτησης, αλλά θα δώσουν κι άλλη ζωή στα πάρτι.

6 χρόνια Flix: Τα 6 πιο καταραμένα αντικείμενα του σινεμά (σε συσκευασία δώρου)

Τα γενέθλια είναι ημέρα χαράς και γιορτής, γεμάτη από δώρα και ευχές αγαπημένων προσώπων. Φίλοι και συγγενείς οι οποίοι σπατάλησαν αρκετές ώρες για να ψάξουν και να βρουν εκείνο το κάτι, μικρό η μεγάλο δώρο, το οποίο θα μας κάνει ευτυχισμένους. Ομως τι γίνεται όταν σε μερικά από τα δώρα αυτά, πέρα από τις μπαταρίες, συμπεριλαμβάνονται και κατάρες ή δαίμονες οι οποίοι έχουν ξεχαστεί να αναγραφούν στην συσκευασία και στις οδηγίες χρήσης; Και το χειρότερο από όλα; Δεν υπάρχει κάρτα αλλαγής!

Από αμέτρητες κούκλες (πάνινες, πορσελάνινες, πλαστικές ή ό,τι άλλο), αυτοκίνητα, βιντεοκασέτες, κουτιά, κουμπιά, βιβλία μέχρι και πίνακες ζωγραφικής, καθρέφτες, παιχνίδια, δαχτυλίδια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε... δεν είναι λίγα τα κινηματογραφικά αντικείμενα που τα έχουν κυριεύσει φαντάσματα και δαίμονες. Μάλιστα είναι τόσα πολλά που οι Εντ και Λοριν Γουόρεν (του «Conjuring») θα χρειάζονταν μεγαλύτερη κρύπτη για να τα κλείσουν όλα μέσα. Αλλά σίγουρα τα 6 παρακάτω καταραμένα αντικείμενα θα δέσποζαν περίτρανα στην πρώτη σειρά της κρύπτης τους και θα μπορούσαν να γίνουν δώρα για κάθε είδος πορτοφολιού.

Το Flix.gr κλείνει έξι χρόνια και γιορτάζει με ένα πάρτι τη Δευτέρα 8 Μαΐου στο six d.o.g.s. - Είστε όλοι καλεσμένοι! - Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


1. Η πορσελάνινη κούκλα Άναμπελ (από τις ταινίες «The Conjuring» και «Annabelle»)

Οι κούκλες αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών και η αλήθεια είναι πως σκεφτήκαμε αρκετή ώρα για το αν θα συμπεριλαμβάναμε και τον Τσάκι από το «Child’s Play», αλλά οι πορσελάνινες κούκλες έχουν κάτι το απόκοσμο που σε κάνουν να ανατριχιάζεις και μόνο που βρίσκεσαι στο ίδιο δωμάτιο με αυτές. Και η Αναμπελ, η οποία ήδη ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στην δεύτερή της ταινία, είναι η προσωποποίηση του «απ’ έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα». Με το χαμόγελό της, τα ξανθά τραχιά της μαλλιά, και το σκοτεινό, άδειο, βλέμμα της είναι ότι το πιο εφιαλτικό έχουμε δει σε πορσελάνινη (ή μη) κούκλα. Νιώθεις ότι παρακολουθεί, κάθε κίνησή σου, και περιμένει. Περιμένει εκείνη την στιγμή που θα είσαι μόνος και ευάλωτος για να χτυπήσει, γιατί αυτή η κούκλα είναι δαιμονισμένη. Επίσης, κερδίζει και μπόνους πόντους επειδή βασίζεται και σε μια πραγματική καταραμένη κούκλα η οποία, αν και πάνινη και δεν μοιάζει σε τίποτα με την κινηματογραφική της εκδοχή, βρίσκεται καλά κλειδωμένη στην κρύπτη των Γουόρενς.

Διαβάστε ακόμα: Φονικές Τηλεοράσεις: Eνας κινηματογραφικός οδηγός (χωρίς τηλεκοντρόλ)


2. Η βιντεοκασέτα (από την σειρά ταινιών «Ring»)

Εντάξει. Ίσως το συγκεκριμένο αντικείμενο να μοιάζει κάπως ξεπερασμένο (πόσοι έχουν πλέον VHS βίντεο σπίτι τους;) Αλλά σκεφτείτε το λίγο: να πηγαίνεις στο γειτονικό σου βιντεοκλάμπ, να παίρνεις μια βιντεοκασέτα για να την απολαύσεις χαλαρός στο σπίτι σου, και αντ’ αυτού να βλέπεις μια ταινία με εικόνες οι οποίες αποτελούσαν αναμνήσεις από τις τελευταίες στιγμές ενός δολοφονημένου κοριτσιού μέσα σε ένα πηγάδι. Και... με το που τελειώνει το, ενάμιση περίπου λεπτό, βίντεο, να χτυπάει το τηλέφωνο και ακούγεται μια φωνή να σου ψιθυρίζει στο αφτί «7 ημέρες». Τόσο χρειάζεσαι για να αντιγράψεις την κασέτα και να την δείξεις σε κάποιον άλλον και να γλυτώσεις εσύ από το πνεύμα της Σαντάκο (Σαμάρα αν προτιμάτε την αμερικάνικη εκδοχή της) η οποία, αν περάσουν οι 7 μέρες προθεσμία, θα βγει από την τηλεόραση για να σε σκοτώσει. Κι έτσι, η βιντεοκασέτα, και η κατάρα, εξαπλώνεται σαν την πανούκλα και τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει. Ό,τι καλύτερο δώρο για έναν χίπστερ φίλο σας. Σατανικό; Ετσι πιστεύουμε κι εμείς.

Διαβάστε ακόμα: Εκπέμποντας «Σήμα Κινδύνου»: Oλη η ιστορία της μυθολογίας του «Ringu»


3. Το κουμπί (από την ταινία «Drag Me To Hell»)

Τι τρομαχτικό μπορεί να έχει ένα κουμπί; Εκ πρώτης όψεως τίποτα. Αλλά κάτι τόσο μικρό και αθώο μπορεί να αποτελέσει σε κάποιον τον χειρότερό του εφιάλτη. Το κακό είναι ότι τα κουμπιά μπορεί να κοπούν εύκολα και να χαθούν ή, ακόμα χειρότερα, να πέσουν στα χέρια μιας γριάς τσιγγάνας την οποία νευριάσατε, για διάφορους λόγους, και να σας καταραστεί για σε αιώνια καταδίκη στις φωτιές της κολάσεως. Και καθώς ο χρόνος σας στον κόσμο αυτό τελειώνει, δεν είναι τόσο εύκολο για να ξεφύγετε από μια τέτοιους είδους κατάρα. Οχι, το να πεθάνει η γριά τσιγγάνα, ή να κάνετε εξορκισμό δεν είναι η λύση που ψάχνετε. Θα πρέπει να χαρίσετε το κουμπί σας σε κάποιον, κι αυτός θα πρέπει να το δεχτεί. Θα είναι κάπως δύσκολο να πείσετε κάποιον να δεχτεί ως δώρο ένα κουμπί, αλλά με λίγη πειθώ και φαντασία όλα μπορεί να γίνουν (π.χ. ραμμένο σε ένα πουκάμισο ή μια ζακέτα τα οποία μπορείτε να χαρίσετε ως δώρο σε κάποιον). Οπότε τώρα ξέρετε: μην χάνετε τα κουμπιά σας γιατί μπορεί να γίνουν ο χειρότερός σας εφιάλτης.

Διαβάστε ακόμα: Oταν τα φίλτρα σκοτώνουν. Eρχεται η δολοφονική «Polaroid»


4. Το κουτί παζλ του Φιλίπ Λεμαρσάντ (από την σειρά ταινιών «Hellraiser»)

Αν λατρεύετε τα παζλ και έχετε μια κάποια εμμονή με τους γρίφους, τότε μάλλον το επόμενο αντικείμενο δεν είναι το καλύτερο δώρο για εσάς. Μπορεί το συγκεκριμένο κουτί να μην έχει την φήμη του Κύβου του Ρούμπικ, αλλά το «The Lament Configuration» είναι σίγουρα ένα παζλ που δεν θα θέλατε να λύσετε. Εκτός βέβαια κι αν σκοπεύετε να ανοίξετε μια πύλη σε μια άλλη διάσταση, πραγματική κόλαση, και να καλέσετε τον Πίνχεντ και το Τάγμα Κοινοβίτων του. Κατασκευασμένο από τον Γάλλο κατασκευαστή παιχνιδιών, Φιλίπ Λεμαρσάντ, τον 18ο αιώνα, το κουτί αυτό, γνωστό κι ως «The Lament Configuration», δόθηκε στον αριστοκράτη Δούκα Ντε Ιλ ο οποίος είχε εμμονή με την μαύρη μαγεία. Οποιος ξεκινήσει να λύνει το παζλ, το οποίο δεν παρεμπιπτόντως δεν είναι και ότι πιο δύσκολο μπορεί να σας τύχει, το κουτί αλλάζει σχήμα και η πύλη ανοίγει οδηγώντας σε ένα μέρος γεμάτο πόνο και αιώνια βασανιστήρια, με τον Πίνχεντ και τους Κοινοβίτες του ως τους καλύτερους οικοδεσπότες.

Διαβάστε ακόμα: Η κόλαση είναι εδώ, στο τρέιλερ του «The Void»


5. Η κατακόκκινη Πλίμουθ Φιούρι του 1958 (από την ταινία «Christine»)

Φαντάσου το πρωινό των γενεθλίων σου, να ανοίξεις το γκαράζ του σπιτιού σου και να δεις μέσα μια κατακόκκινη, βίντατζ, Πλίμουθ Φιούρι του 1958! Είναι έρωτας με την πρώτη ματιά και την ονομάζεις Christine. Μπορεί να πάθεις καρδιακό από την ανείπωτη χαρά σου, αλλά δεν θα είναι αυτό που θα σε σκοτώσει. Μπορεί να κάνεις φιγούρα στους δρόμους με το αυτοκίνητο αυτό, να ρίξεις όποιο γκομενάκι θέλεις και να σε ζηλεύουν οι πάντες. Αλλά όλο αυτό έχει το κόστος του. Γιατί το αυτοκίνητο αυτό είναι δαιμονισμένο. Εχει δικό του μυαλό, συνδέεται συναισθηματικά με τους ιδιοκτήτες του, και αλίμονο σε όποιον πει κακό λόγο ή βρεθεί μπροστά σε αυτό και τον ιδιοκτήτη του. Και μπορεί αυτό να ακούγεται σαν μπόνους, αλλά αν τολμήσεις να την πας για παλιοσίδερα, ή να την παρατήσεις σε κανένα πάρκινγκ, τότε ετοιμάσου να βρεθείς κάτω από τις ρόδες της. Γιατί η Christine δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Διαβάστε ακόμα: Οι κλόουν δεν ήταν ποτέ τόσο τρομακτικοί: Πρώτο τρέιλερ για το «It» του Στίβεν Κινγκ!


6. Το Νεκρονόμικον (από την σειρά ταινιών «The Evil Dead»)

Τα βιβλία είναι το πιο εύκολο δώρο που μπορεί να κάνει κάποιος και δεν θα βγουν ποτέ εκτός μόδας. Ολοι μας έχουμε λάβει κάποτε ως δώρο ένα βιβλίο από κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο, το οποίο βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην βιβλιοθήκη μας και μας έχει κάνει να ταξιδέψουμε σε κόσμους μαγικούς. Αλλά υπάρχουν και μερικά βιβλία τα οποία φέρνουν στην κυριολεξία την κόλαση στην πόρτα μας. Το Νεκρονόμικον του τρελού Αραβα συγγραφέα Αμπντούλ Αλχαζρέντ (σύμφωνα με τον Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ), το οποίο είναι δεμένο με ανθρώπινη σάρκα και γραμμένο με αίμα, ανοίγει την πύλη για να εισβάλλουν τα Deadites, και μαζί τους να φέρουν την κόλαση επί της Γης. Ο,τι πρέπει για groovy times και τρελά πάρτι δηλαδή. Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι που μπορεί αν φτάσει η δύναμη του Νεκρονόμικον, αλλά σίγουρα δεν θα ήταν το βιβλίο που θα ήθελες να πετύχεις σε μια βιβλιοθήκη ανταλλαγής βιβλίων.

Διαβάστε ακόμα: Προσέξτε τι εύχεστε. Δείτε το τρέιλερ του «Wish Upon»


Μπόνους δωράκι: ο πίνακας με την καλόγρια (από την ταινία «The Conjuring 2»)

Αν κάποιος φίλος σας είναι εκκεντρικός συλλέκτης έργων τέχνης, τότε ίσως ένα πορτραίτο μιας καλόγριας να είναι ό,τι πρέπει για εκείνον. Μόνο που καλό είναι να τοποθετήσει τον συγκεκριμένο πίνακα κάπου μόνο του, καλά φωτισμένο και κλειδαμπαρωμένο για να μην το βλέπει άνθρωπος (ζωντανός ή μη).

Περισσότερα... 6 χρόνια Flix

Το Flix.gr κλείνει έξι χρόνια και γιορτάζει με ένα πάρτι τη Δευτέρα 8 Μαΐου στο six d.o.g.s. - Είστε όλοι καλεσμένοι! - Περισσότερες πληροφορίες εδώ.