Άποψη

Flix Best of 2017: Τα trending topics της χρονιάς

στα 10

Από τα σοβαρά στα... κίτρινα και από τα viral στα πολυσυζητημένα, αυτά ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν περισσότερο το 2017.

Flix Team
Flix Best of 2017: Τα trending topics της χρονιάς

Ολα τα trending topics της χρονιάς. Με κυριάρχο το κύμα των αποκαλύψεων για τις υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στο Χόλιγουντ και όχι λιγότερο ενδιαφέρον το προσθετικό μέλος του Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ στο «Big Little Lies».


Διαβάστε εδώ περισσότερα Best of 2017, με λίστες, ανασκοπήσεις, τα καλύτερα και τα χειρότερα της χρονιάς που τελειώνει σε λίγο


Fisher Reynolds

Κάρι Φίσερ και Ντέμπι Ρέινολντς έφυγαν από τη ζωή με διαφορά μιας ημέρας

Κόρη και μαμά επιβεβαίωσαν τα άσπονδα δεσμά με τα οποία υπήρξαν δεμένες σε όλη τους την κοινή - γκλάμορους και μαζί στα όρια της παράνοιας - ζωή. Η Κάρι Φίσερ πέθανε στις 27 Δεκεμβρίου και η Ντέμπι Ρέινολντς στις 28 Δεκεμβρίου. Ιδανική χολιγουντιανή συγκυρία για να μπει ένας καινούριος χρόνος που κλείνει τώρα με την Κάρι Φίσερ στις αίθουσες και τη μνήμη των δύο γυναικών ζωντανή.


Oscar

To μπέρδεμα με το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Ηταν μια από τις πιο... σοκαριστικές στιγμές στην ιστορία των Οσκαρ γενικώς. Η παραφιλολογία κράτησε μέρες. Ο Γουόρεν Μπίτι και η Φέι Ντάναγουεϊ δεν έφταιγαν. Και για να το έχουμε πει: το Οσκαρ πήγε στο «Moonlight».


Get Out

To «Get Out»

Η ταινία του Τζόρνταν Πιλ παιζόντας και έσκιζε στις αίθουσες τις ίδιες μέρες που το «Moonlight» κέρδιζε τελικά το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας σε μια Αμερική και ένα Χόλιγουντ που θέλησε να διαγράψει μια για πάντα το #sowhite παρελθόν του. Το «Get Out» υπερεκτιμήθηκε, μπήκε στα ιστορικά κιτάπια, έγινε και κωμωδία για λογαριασμό των Χρυσών Σφαιρών και θα προταθεί σίγουρα για Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, ενώ είναι ήδη η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της χρονιάς αναλογικά με τις παγκόσμιες εισπράξεις του και το πόσο κόστισε.


Donald Trump

Ντόναλντ Τραμπ, ο Πρόεδρος

Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, οι επιθέσεις του κόσμου του θεάματος εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, όχι μόνο δεν καταλάγιασαν, αλλά κορυφώθηκαν. Του επιτέθηκαν η Μέριλ Στριπ, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Τζόνι Ντεπ (εξέφρασε την επιθυμία - που αργότερα πήρε πίσω - να τον δολοφονήσει), ο Τζακ Μπλάκ, η Κάθι Γκρίφιν (αυτή τον αποκεφάλισε κιόλας!), σύσσωμες οι γυναίκες της βιομηχανίας, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο για την απόφασή του να βγάλει την Αμερική από τη συνθήκη του Παρισιού για το κλίμα, ο Τζορτζ Κλούνεϊ και όποιος άλλος μπορείτε ή δεν μπορείτε να φανταστείτε. Οι φωνές ακούστηκαν, ο Τραμπ παραμένει απτόητος, η Αμερική δεν θα είναι ποτέ πια όπως την ξέραμε.


Sarskargs

Το προσθετικό μέλος του Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ

Το «έγκλημα» διαπράχθηκε με ρακέτα του τένις. Φυσικά στο «Big Little Lies». Και φυσικά έγινε viral.


flix it vr 607

VR

Ενα βήμα ακόμη πιο κοντά στη μαζική συνείδηση (και παραγωγή), το σινεμά εικονικής πραγματικότητας έφτασε στις υποψηφιότητες των Οσκαρ, είχε δικό του διαγωνιστικό τμήμα σε Βενετία και Θεσσαλονίκη, παρουσιάστηκε στην Αθήνα στις κινηματογραφικές του διαστάσεις από το Flix it στη Στέγη και σε ένα τέλειο κύκλο χρονιάς κέρδισε ήδη Οσκαρ για το επίτευμα του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου. Το μέλλον είναι δικό του ή τέλωσπαντων το δικό του μέλλον.


american gods

H gay σκηνή σεξ στο «American Gods»

Μια από τις πιο τολμηρές ερωτικές σκηνές που έχουμε δει στην τηλεόραση συνέβη στη σειρά που συζητήθηκε πολύ, πριν ξεχαστεί σχεδόν με την ίδια δύναμη που την υποδεχτήκαμε. Τουλάχιστον, τo σεξ ας μείνει αξέχαστο.


Wonder Woman 607

Το Wonder Woman

Δεν ήταν μόνο ότι πέτυχε εισπρακτικά και έγινε το πιο πολυσυζητημένο φιλμ της χρονιάς εντός και εκτός κοινωνικών δικτύων. Ηταν ότι έγινε και το έμβλημα της ενδυνάμωσης της φωνής των γυναικών στη βιομηχανία, μια αποστομωτική απάντηση σε όσους δεν θα έβαζαν ποτέ θηλυκό άρθρο σε έναν σούπερ ήρωα και μαζί μια ταινία - σημάδι μιας ολόκληρης εποχής που λίγο αργότερα θα έβρισκε τις γυναίκες ενωμένες σε έναν αγώνα εναντίον όλων...


The Man Who Killed Don Quixote

Ο Τέρι Γκίλιαμ ολοκληρώνει τον «Δον Κιχώτη» του, 17 χρόνια μετά

Ξεκίνησε το 2000. 17 χρόνια μετά ο Τέρι Γκίλιαμ γιόρτασε τη λήξη των γυρισμάτων του. Δεν έχει σημασία τι θα είναι το «The Man Who Killed Don Quixote», αφού βρίσκεται ήδη στην Ιστορία.


Amal

Η εγκυμοσύνη της χρονίας

Ανήκε στην Αμάλ Αλαμουντίν. Κατέληξε σε δύο δίδυμα. Κανείς δεν ενδιαφέρεται πια από τη στιγμή που γεννήθηκαν και μετά.


Netflix

Σχετικά με το Netflix

Ο Μάρτιν Σκορσέζε ανακοίνωσε πως το «Irishman» προορίζεται για τηλεοπτική πρεμιέρα, το Φεστιβάλ Καννών έβαλε φωτιά με το να συμπεριλάβει δύο ταινίες του Netflix στο διαγωνιστικό του πρόγραμμα, δημιουργοί πήραν θέση (ξανά) για το τι σημαίνει σινεμά εν έτει 2017 και τελικά πολύ θόρυβος για το τίποτα (ή για τα πάντα) αφού το δίκτυο συνεχίζει να παράγει (μέτριες για την ώρα - με την εξαίρεση του «Okja» και λίγο του «The Meyerowitz Stories») ταινίες και οι απανταχού σκηνοθέτες βρίσκουν εναλλακτική χρηματοδότησης ακριβώς τη στιγμή που τη χρειάζονται. Η συζήτηση θα συνεχιστεί αλλά λίγοι θα γκρινιάξουν πια για το άκυρο «δεν ήταν το σινεμά που μίκρυνε αλλά η οθόνη στην οποία προβάλλεται». Επρόκειτο μάλλον για το αντίθετο...


Disney deadpool

H Disney αγοράζει τη Fox

To σημαντικότερο επιχειρηματικό νέο της χρονιάς βρήκε τη Disney να γίνεται ο απόλυτος κυριάρχος του παιχνιδιού στο entertainment και τον Deadpool να απειλείται με χαρακτηρισμό «κατάλληλο». Μια νέα εποχή ξεκινάει για το αμερικανικό σινεμά, μια νέα εποχή ξεκινάει για το σινεμά.


harvey

O κύκλος της σεξουαλικής βίας στο Χόλιγουντ

Δεν ήταν κάτι που δεν γνωρίζαμε. Δεν ήταν κάτι που δεν περίμενε κανείς ότι θα σκάσει σαν βόμβα στα «βωβά» νερά της βιομηχανίας. Και οταν συνέβη, συνέβη σαρωτικά. Εξαφάνισε από τον χάρτη τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, συμπαρέσυρε με άλλες δυναμικές και όχι απαραίτητα ψυχραιμία τον Κέβιν Σπέισι και συνεχίζει να μετράει θύτες (από τον Τζέιμς Τόμπακ μέχρι τον Μπρετ Ράτνερ και τον Λούις Σι Κέι, τον Ντάστιν Χόφμαν) αλλά κυρίως θύματα που για πρώτη φορά μιλούν δυνατά, ενώνονται κάτω από το hashtag #metoo και μοιράζονται τις ιστορίες ενός λαμπερού κόσμου που έχει να πει πολλά για το στρωμένο σεξουαλικές ανταλλαγές δρόμο προς την επιτυχία. Το μεγαλύτερο κέρδος υπήρξε το άνοιγμα της συζήτησης γύρω από την σεξουαλική παρενόχληση/κακοποίηση σε κάθε πεδίο της κοινωνικής δράσης. Και όλες οι μικρές ή μεγάλες συζητήσεις που διασχίζουν μια τεράστια διαδρομή από τα βάθη των αιώνων της πατριαρχίας μέχρι τα τραγικά κενά του νόμου, τη σιωπή και την... ηθικολογία.


Το 2017 συζητήθηκαν (σε μικρότερη κλίμακα) ακόμη:


Διαβάστε εδώ περισσότερα Best of 2017, με λίστες, ανασκοπήσεις, τα καλύτερα και τα χειρότερα της χρονιάς που τελειώνει σε λίγο