Φεστιβάλ / Βραβεία

Δείτε το «Pearl», το πρώτο virtual reality μικρού μήκους, υποψήφιο για Οσκαρ

στα 10

Γυρισμένο για το app Google Spotlight Stories, φέρνει την Google στα Οσκαρ και «ενηληκιώνει» το VR.

Δείτε το «Pearl», το πρώτο virtual reality μικρού μήκους, υποψήφιο για Οσκαρ

To «Pearl» αφηγείται την ιστορία ενός μουσικού και της κόρης του στην διάρκεια πολλών ετών καθώς το κορίτσι κι ο πατέρας της ταξιδεύουν στην αμερική, εκείνος ακολουθώντας το πάθος του για την μουσική κι εκείνη, ακολουθώντας τον.

Το σπίτι τους είναι το αυτοκίνητό τους, και το φιλμάκι διαδραματίζεται στο μεγαλύτερο μέρος εκεί, μα και παντού, αφού το «Pearl» είναι animated σε 360 μοίρες πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε παντού, μπρος, πίσω, πάνω, κάτω, δεξιά ή αριστερά, ένας ολόκληρος κόσμος είναι σχεδιασμένος για τα μάτια σας.

pearl 607

Δείτε ακόμη: Η Δάφνη Ματζιαράκη υποψήφια για Οσκαρ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους με το «4.1 Miles»

Μπορείτε να δείτε το φιλμ στο βίντεο που θα βρείτε πιο κάτω και να μετακινηθείτε στον κόσμο του, αλλά για να το απολαύσετε πιο εύκολα, σε όλες του τις διαστάσεις, μπορείτε να κατεβάσετε το Spotlight Stories στο κινητό σας - εδώ για ios κι εδώ για android.

pearl 607

To φιλμ είναι σκηνοθετημένο από τον Πάτρικ Οσμπορν, ένα animator ο οποίος το 2013 είχε κερδίσει το Οσκαρ για το μικρού του μήκους «Feast» (δείτε το εδώ) κι έχει δουλέψει ανάμεσα σε άλλα σε ταινίες όπως το «Bolt» και το «Wreck it Ralph».


Η 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί ζωντανά στις 26 (προς ξημερώματα 27) Φεβρουαρίου από το COSMOTE CINEMA 1HD σε σχολιασμό Γιώργου Σατσίδη και Χριστίνας Μπίθα, και από το COSMOTE CINEMA 2HD χωρίς σχολιασμό. Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Δείτε ακόμη: