Buzz

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Η ζωή μετά τις ταινίες

στα 10

Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του στο περιοδικό W, με αφορμή την έξοδο του «Phantom Thread» του Πολ Τόμας Αντερσον, ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις εξηγεί τους λόγους που εγκαταλείπει το σινεμά και τι όνειρα έχει για το μέλλον.

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Η ζωή μετά τις ταινίες

Η τελευταία του ταινία - αν ισχύουν τα περί οριστικής απόσυρσης από την ενεργό δράση - θα είναι το «Phantom Thread» του Πολ Τόμας Αντερσον που θα βγει στις ελληνικές αίθουσες το Φεβρουάριο και που ήδη φέρνει το όνομα του Ντάνιελ Ντέι Λιούις σε μια (κι αυτή) τελευταία πιθανότητα για ακόμη ένα (τέταρτο) Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου.

Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του και επιβεβαιώνοντας την επιθυμία του να σταματήσει το σινεμά, ο 60χρονος ηθοποιός μιλάει για την επόμενη μέρα. (+ φωτογραφίζεται με ρούχα από τη γκαρνταρόμπα του και με ένα σκύλο από τον Τιμ Γουόκερ.)

Daniel Day Lewis

«Πριν κάνουμε την ταινία, δεν ήξερα ότι θα σταματούσα να παίζω. Ξέρω ότι με τον Πολ γελάσαμε πολύ πριν κάνουμε την ταινία. Και μετά σταματήσαμε να γελάμε γιατί ήμασταν και οι δύο φορτισμένοι από μια αίσθηση θλίψης. Μας εξέπληξε. Δεν είχαμε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είχαμε γεννήσει. Ηταν δύσκολο να ζεις μαζί του. Και ακόμη είναι», ομολογεί ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, αποκαλύπτοντας πως η ταινία που τον βρίσκει στο ρόλο ενός σχεδιαστή μόδας, φέρνει αρκετό από το σκοτάδι που κρύβεται πίσω από τη φαινομενική λάμψη ενός εφήμερου κόσμου.

Δείτε ακόμη: Μμμ. Το νέο teaser του «Phantom Thread» είναι σαν καλό σεξ χωρίς λόγια

Daniel Day Lewis

Daniel Day Lewis

Daniel Day Lewis

Αναφερόμενος στην ανακοίνωσή του πως εγκαταλείπει το σινεμά, ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις αναφέρει: «Ηξερα ότι δεν ήταν κάτι αναμενόμενο να βγάλω ανακοίνωση. Αλλά ήθελα ν τραβήξω τη γραμμή. Δεν ήθελα να με ξανατραβήξει κάποιο πρότζεκτ. Σε όλη μου τη ζωή έλεγα ευθαρσώς πως θέλω να σταματήσω να παίζω, αλλά δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά. Επρεπε να το κάνω. Με θλίβει πολύ. Και αυτός είναι ο σωστός τρόπος να νιώθω. Με ενδιέφερε η υποκριτική από τότε που ήμουν 12 ετών. Τότε, όλα εκτός από το θέατρο - αυτό το κουτί από φως - ήταν θαμμένο στη σκιά. Οταν ξεκίνησα να παίζω, ήταν ζήτημα επιβίωσης. Τώρα, θέλω να εξερευνήσω τον κόσμο με ένα διαφορετικό τρόπο.»

Daniel Day Lewis

Daniel Day Lewis

Διαβάστε ακόμη: Ο Πολ Τόμας Αντερσον θεωρεί το «Phantom Thread» τη δική του «Ρεβέκκα»