Buzz

17 χρόνια μετά, ο Τέρι Γκίλιαμ ολοκληρώνει τα γυρίσματα του «Δον Κιχώτη»

στα 10

Το πιο καταραμένο πρότζεκτ στη φιλμογραφία του Τέρι Γκίλιαμ ολοκληρώνεται δύο δεκαετίες μετά την πρώτη προσπάθεια να γίνει πραγματικότητα.

17 χρόνια μετά, ο Τέρι Γκίλιαμ ολοκληρώνει τα γυρίσματα του «Δον Κιχώτη»

Ηταν 2000 όταν ο Τέρι Γκίλιαμ ξεκίνησε τα γυρίσματα του «The Man Who Killed Don Quixote», τότε με τον Ζαν Ροσφόρ και τον Τζόνι Ντεπ, σε ένα από τα πιο θρυλικά περιστατικά κακοτυχίας που κόστισαν τη διακοπή της ταινίας και ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ («Lost in La Mancha») που καταγράφει τα όσα δυσάρεστα συνέβησαν ανάμεσα στον ίδιο τον Γκίλιαμ και τους προσωπικούς του... ανεμόμυλους.

Από τότε και μέχρι την ευτυχή κατάληξη της ολοκλήρωσης των γυρισμάτων που ανακοινώθηκε από τον Τέρι Γκίλιαμ στο λογαριασμό του στο Facebook, ο σκηνοθέτης δεν σταμάτησε ποτέ να προσπαθεί να κάνει τον Δον Κιχώτη του πραγματικότητα.

DON QUIXOTE 607 POSTER

Στο ενδιάμεσο ο Ζαν Ροσφόρ αποχώρησε από το πρότζεκτ, αντικαταστάθηκε από τον Ρόμπερτ Ντιβάλ, ο Γκίλιαμ ξεκίνησε τρεις φορές την παραγωγή - πάντοτε με τον Τζόνι Ντεπ στο καστ, στη συνέχεια τον αντικατέστησε με τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, μετά με τον Ανταμ Ντράιβερ, οι εταιρίες παραγωγής άλλαξαν, σε μια τρομακτική αλληλουχία που θέλει κάθε μεταφορά του «Δον Κιχώτη» στο σινεμά (με πιο γνωστές αυτές του Ορσον Γουέλς αλλά και του Γουολτ Ντίσνεϊ) να είναι καταραμένη.

Διαβάστε αναλυτικά: Ολη η ιστορία του καταραμένου «Δον Κιχώτη» του Τέρι Γκίλιαμ

Ηταν 2013 όταν σε μια από τις πολλές φορές που το σχέδιο επανεκκινήθηκε ο Τέρι Γκίλιαμ είχε δηλώσει: «Θα δούμε πώς θα βγουν τα πράγματα. Κάπως έτσι πλέον το αντιμετωπίζω: θα δούμε. Να σας πω την αλήθεια απλά θέλω να το γυρίσω και να το πετάξω από πάνω μου. Να το ξεφορτωθώ από τη ζωή μου. Δεν ξέρω αν θα είναι καλή ή κακή ταινία. Το πιο επικίνδυνο από όλα είναι ότι τόσα χρόνια, τόσος κόσμος την περιμένει. Κι αυτό σημαίνει ότι μπορεί να απογοητεύσω πάρα πολύ κόσμο...»

Ας είμαστε αισιόδοξοι, όπως θα έλεγε και ο Δον Κιχώτης...

Δείτε εδώ μερικά από τα πανέμορφα μέρη στα οποία γυρίσε ο Τέρι Γκίλιαμ τον «Δον Κιχώτη» του

The Man Who Killed Don Quixote locations 607