53o Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

53ο Φεστιβαλ Θεσσαλονίκης: «Red City» ή τι θέλει να πει ο ποιητής; Φεστιβάλ / Βραβεία

53ο Φεστιβαλ Θεσσαλονίκης: «Red City» ή τι θέλει να πει ο ποιητής;

Βασισμένο πάνω στην ποίηση της Μαρίας Ταταράκη και του Ντίνου Χριστιανόπουλου, το «Red City» του Μάνου Τσίζεκ είναι μια απόπειρα ταινίας επιστημονικής φαντασίας στη μορφή ενός μεγενθυμένου video art που χάνεται μέσα στο ίδιο το δυστοπικό και σύμπαν που προσπαθεί να συνθέσει.

Γιατί όλο το 53ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης μιλάει για τη... «Μούχλα»! Φεστιβάλ / Βραβεία

Γιατί όλο το 53ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης μιλάει για τη... «Μούχλα»!

Είναι η ταινία που έχει ξεχωρίσει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, μέχρι στιγμής, από το φετινό Διαγωνιστικό Τμήμα του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ερχόμενη με διαπιστεύσεις την αλάνθαστη παράδοση του νέου τουρκικού σινεμά και το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

53o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Ημέρα τρίτη Φεστιβάλ / Βραβεία

53o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Ημέρα τρίτη

Ποια ταινία παίρνει το προβάδισμα στο Διαγωνιστικό Τμήμα; Πώς τα πάνε οι ελληνικές; Ποια είναι η αποκάλυψη του Φεστιβάλ; Διαβάστε καθημερινά τις κριτικές του Flix για τις ταινίες του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

«Rhino Season» του Μπαχμάν Γκομπαντί: Βαθιά θλίψη σε 24 καρέ Φεστιβάλ / Βραβεία

«Rhino Season» του Μπαχμάν Γκομπαντί: Βαθιά θλίψη σε 24 καρέ

Η ταινία του Μπαχμάν Γκομπαντί, του Ιρανού σκηνοθέτη του «Μεθυσμένα Αλογα» και του «Ποιος Φοβάται του Γάτους της Περσίας», η πρώτη που γυρίζει μακριά από τη χώρα του διαποτίζεται από μια βαθιά μελαγχολία και μια έντονη ποιητική υφή.

53o Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Λέτε το «Μπιγκ Χιτ» να γίνει… big hit; Φεστιβάλ / Βραβεία

53o Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Λέτε το «Μπιγκ Χιτ» να γίνει… big hit;

Ο Κάρολος Ζωναράς σκηνοθετεί (και ντουμπλάρει εξολοκλήρου!) ένα κλασικό φιλμ νουάρ στη σύγχρονη Αθήνα, με θαυμάσιο πρωταγωνιστή τον Μελέτη Γεωργιάδη και μια δημιουργική απόδοση ενός ατμοσφαιρικού, βρώμικου κόσμου!

53o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Ημέρα δεύτερη Φεστιβάλ / Βραβεία

53o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Ημέρα δεύτερη

Ποια ταινία παίρνει το προβάδισμα στο Διαγωνιστικό Τμήμα; Πώς τα πάνε οι ελληνικές; Ποια είναι η αποκάλυψη του Φεστιβάλ; Διαβάστε καθημερινά τις κριτικές του Flix για τις ταινίες του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

53o Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Ο Νίκος Κούνδουρος χάνει το πλοίο... για την Παλαιστίνη! Φεστιβάλ / Βραβεία

53o Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Ο Νίκος Κούνδουρος χάνει το πλοίο... για την Παλαιστίνη!

Οπως και να τη περιγράψεις, η καινούρια ταινία του Νίκου Κούνδουρου «To Πλοίο για την Παλαιστίνη» είναι κάτι που δεν περιγράφεται: μια κατά λάθος παρωδία που καλύπτει το κενό ανάμεσα στο «Μπορντέλο» και τα... τούρκικα σίριαλ.

Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης: είναι γεγονός! Φεστιβάλ / Βραβεία

Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης: είναι γεγονός!

Σε συνέντευξη Τύπου που μόλις ολοκληρώθηκε, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Φεστιβάλ Γιάννης Μπουτάρης, ο διευθυντής του Δημήτρης Εϊπίδης και ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς (και Πρόεδρος της Cinémathèque Française) ανακοίνωσαν την ίδρυση της Ταινιοθήκης της Θεσσαλονίκης!

Τελετή έναρξης 53ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Ενα mindfuck μεγατόνων και η απουσία του (Υπουργού) Πολιτισμού! Φεστιβάλ / Βραβεία

Τελετή έναρξης 53ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Ενα mindfuck μεγατόνων και η απουσία του (Υπουργού) Πολιτισμού!

Με το «Holy Motors» του Λεός Καράξ να δημιουργεί θόρυβο στα social media ολοκληρώθηκε η λιτή τελετή έναρξης του 53ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που βρήκε τον αναπληρωτή του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, απών...

Θεσσαλονίκη 2012, «Kinshasa Kids»: Η παιδική δυστυχία ακούγεται σα μουσική Φεστιβάλ / Βραβεία

Θεσσαλονίκη 2012, «Kinshasa Kids»: Η παιδική δυστυχία ακούγεται σα μουσική

Στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα η ταινία του Μαρκ-Ανρί Βαϊνμπέργκ αποκαλύπτει την τραγωδία των παιδιών στο Κονγκό, εντάσσοντάς τη σε μια – υπερβολικά – αισιόδοξη μυθοπλασία.

Κώστας Γαβράς:  Είμαστε σκλάβοι στο κεφάλαιο Συνέντευξη

Κώστας Γαβράς: Είμαστε σκλάβοι στο κεφάλαιο

Η καινούρια του ταινία «Le Capital» θα κάνει στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης την ελληνική της πρεμιέρα. Το Flix μίλησε με τον σκηνοθέτη, για την οικονομική κατάσταση και το ακόμη απαραίτητο πολιτικό του σινεμά.

Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ενημέρωση

Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το Flix παρουσιάζει τον πλήρη οδηγό για ό,τι θα συμβεί μέσα κι έξω από τις σκοτεινές αίθουσες στις 10 μέρες του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Πάρτε μολύβι και χαρτί και ανατρέξτε στο ειδικό τμήμα που ετοιμάσαμε για το φεστιβάλ, το οποίο ενημερώνουμε συνεχώς για να νιώθετε ότι είστε κι εσείς εκεί!

53o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ / Βραβεία

53o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Διεθνές Διαγωνιστικό

Ποιες είναι οι ταινίες που διαγωνίζονται για τα βραβεία; Ποιοι οι νέοι δημιουργοί που ξεχωρίζει από το παγκόσμιο σινεμά το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης φέτος; Πριν τις αίθουσες, ανακαλύψτε τους στο Flix.