Buzz

Ο Ξαβιέ Ντολάν επιστρέφει στο σινεμά με μια ταινία τρόμου

στα 10

Ο Καναδός σκηνοθέτης αποφάσισε τελικά να μην εγκαταλείψει το σινεμά και να επιστρέψει με μια ταινία τρόμου η οποία θα εξελίσσεται τον 19ο αιώνα στη Γαλλία.

Ο Ξαβιέ Ντολάν επιστρέφει στο σινεμά με μια ταινία τρόμου

Πριν έναν χρόνο περίπου ο Ξαβιέ Ντολάν είχε ανακοινώσει πως αποχωρεί από το σινεμά. Πέρα από την απογoήτευσή του για την έλλειψη αναγνώρισης, ο Ντολάν υποστήριξε ότι ο λόγος για τον οποίο εγκαταλείπει τον κινηματογράφο είναι και ο φόβος του για ένα μη ανεκτικό περιβάλλον στον κόσμο συγκρίνοντας το κλίμα αυτή τη στιγμή παγκοσμίως με εμφύλιο πόλεμο. Ο σκηνοθέτης αναφέρει ότι αναρωτιέται γιατί να δημιουργεί κάποιος ιστορίες όταν όλα γύρω μας καταρρέουν, και θεωρεί την τέχνη άχρηστη και την αφιέρωση στον κινηματογράφο χαμένο χρόνο.

Συγκεκριμένα είπε: «Δεν έχω την αίσθηση ότι αξίζει να αφιερώνω δύο χρόνια σε ένα έργο που βλέπουν μόνο ελάχιστοι. Βάζω πολύ πάθος σε αυτό και απογοητεύομαι. Αναρωτιέμαι αν η κινηματογραφική μου δουλειά είναι κακή, και ξέρω ότι δεν είναι».

Διαβάστε ακόμα: Ο Ξαβιέ Ντολάν μιλάει για τα τρία, τελείως διαφορετικά μεταξύ τους, επόμενα πρότζεκτ του

Xavier Dolan

Αλλά όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, οι υποσχέσεις αυτές δεν κρατάνε και για πολύ. Οπως δήλωσε ο ίδιος πρόσφατα σε ένα γαλλικό μέσο το ότι ήταν ο επικεφαλής της κριτικής επιτροπής του φετινού Ενα Κάποιο Βλέμμα στις Κάννες τον αναζωογόνησε κι έτσι αποφάσισε να ετοιμάσει μια καινούργια ταινία.

Σύμφωνα με τον ίδιον πρόκειται για μια ταινία τρόμου και είναι ένα σενάριο που έγραψε πριν από την πανδημία και τώρα βάζει τις τελευταίες πινελιές σε αυτό, που θα είναι η ένατη μεγάλου μήκους ταινία του. Ο Ντόλαν λέει ότι η επερχόμενη ταινία «εξερευνά θέματα φόβου, αποτυχίας και απόρριψης». Απέχει 20 σελίδες από την οριστικοποίηση του σεναρίου και είναι «ευχαριστημένος με την εξέλιξή του».

Η ταινία διαδραματίζεται στη Γαλλία του 1880 και θα γυριστεί εκεί, ενώ στοχεύει τα γυρίσματα να ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2025, πράγμα που σημαίνει ότι μια πρεμιέρα στις Κάννες 2026 θα ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για εκείνον.