Buzz

Ο Ξαβιέ Ντολάν μιλάει για τα τρία, τελείως διαφορετικά μεταξύ τους, επόμενα πρότζεκτ του

στα 10

Το τρομερό παιδί του παγκόσμιου σινεμά φαίνεται πως δεν έκατσε ούτε λεπτό σε ησυχία κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Ξαβιέ Ντολάν μιλάει για τα τρία, τελείως διαφορετικά μεταξύ τους, επόμενα πρότζεκτ του

Είναι να θαυμάζει κανείς την ταχύτητα με την οποία ο Ξαβιέ Ντολάν γυρίζει τις ταινίες του, μιας και μέσα σε 10 χρόνια έχει γυρίσει οχτώ μεγάλου και μια μικρού μήκους ταινίες, αλλά και δύο βίντεο κλιπ (το «College Boy» των Indochine και το «Hello» της Adele). Και απ' ό,τι φαίνεται ο 31χρονος σκηνοθέτης, το τρομερό παιδί του παγκόσμιου σινεμά όπως τον έχουν χαρακτηρίσει, δεν έχει σκοπό να χαλαρώσει, ούτε καν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμα: Αυτό είναι το γράμμα που έγραψε στον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο ο 9χρονος Ξαβιέ Ντολάν

xavier dolan 607 Στα γυρίσματα του «The Death and Life of John F. Donovan».

Κατά την διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξής του, προωθώντας την ταινία του «Matthias et Maxime», η οποία προβλήθηκε πέρσι στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών και ετοιμάζεται σε λίγες μέρες για τη VOD πρεμιέρα της, όταν του ζητήθηκε να πει κάποια πράγματα για τα μελλοντικά του σχέδια, όσον αφορά τις ταινίες που ετοιμάζει, ο Ντολάν εξέπληξε τους πάντες λέγοντας πως ήδη εργάζεται πάνω σε τρία τελείως διαφορετικά μεταξύ τους πρότζεκτ. «Πρόκειται για μια μίνι σειρά, μια ταινία τρόμου η οποία θα εξελίσσεται στα τέλη του 19ου αιώνα, και ένα κοινωνικό δράμα. Αλλά προς το παρόν, αυτό που ακολουθεί είναι το εξής: να περιμένουμε τον κόσμο να νιώσει καλύτερα για να μας επιτραπεί να γυρίσουμε ταινίες όπως θα έπρεπε, μαζί, χέρι με χέρι.»

Ο Ντολάν, όπως και αρκετοί άλλοι σκηνοθέτες αλλά και όσοι δουλεύουν στην κινηματογραφική βιομηχανία, ανησυχεί για το μέλλον του σινεμά λόγω της πανδημίας, πιστεύοντας πως η κινηματογραφική εμπειρία μπορεί να αλλάξει για πάντα μετά και το κλείσιμο των αιθουσών αλλά και τη δραματική αύξηση της ζήτησης του streaming. «Κοιτάζοντας τριγύρω, ακόμα και τον ίδιο μου τον εαυτό, βλέπω πως η επιθυμία μας για παρέα μειώνεται συνεχώς και η τάση μας για μια πιο μοναχική διασκέδαση να αυξάνεται. Αλλά τώρα οι κινηματογράφοι μπορεί να εξαφανιστούν. Ή να παραμείνουν αλλά να παίζουν αποκλειστικά και μόνο ταινίες από μεγάλα στούντιο, με όλες τις ανεξάρτητες ταινίες και ό,τι υπάρχει ανάμεσα να υποβαθμίζονται στις online υπηρεσίες. Και αυτό είναι λυπηρό, μιας και κανείς δεν γυρίζει ταινίες για iPads.»

Διαβάστε ακόμα: Ο Ξαβιέ Ντολάν αγάπησε πολύ το «Love, Simon»