Buzz

Ο Ξαβιέ Ντολάν μιλά για τη νέα του ταινία

στα 10

Ο Καναδός σκηνοθέτης επιστρέφει στο σινεμά μετά από 6 χρόνια με μια ταινία είδους - μια κωμωδία τρόμου η οποία θα εξελίσσεται τον 19ο αιώνα στη Γαλλία.

Ο Ξαβιέ Ντολάν μιλά για τη νέα του ταινία

Η αλήθεια είναι πως έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε που η τελευταία ταινία του Ξαβιέ Ντολάν «Matthias & Maxime» έκανε την πρεμιέρα της στις αίθουσες, Μέσα σε αυτά τα χρόνια ο Ντολάν είχε ανακοινώσει μάλιστα πως αποχωρεί από το σινεμά, λέγοντας πως πέρα από την απογoήτευσή του για την έλλειψη αναγνώρισης, ο λόγος για τον οποίο είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει τον κινηματογράφο ήταν και ο φόβος του για ένα μη ανεκτικό περιβάλλον στον κόσμο.

Αλλά, όπως και αρκετοί άλλοι κινηματογραφιστές, αποφάσισε να αλλάξει τη γνώμη του και να επιστρέψει στο σινεμά με μια ταινία είδους. Μιλώντας στο Lumière Festival ο Ντολάν αναφέρθηκε για το επόμενο βήμα στην καριέρα του λέγοντας «θα είναι μια ταινία είδους, αυτό είναι σίγουρο. Θα είναι ταινία τρόμου; Μπορεί να μίλησα πολύ νωρίς. Υπάρχουν πολλά κωμικά στοιχεία στη γραφή. Σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές τρόμου, αλλά είναι μάλλον μια συγχώνευση πολλών ειδών».

Και πρόσθεσε, «Θα είναι το δεύτερο κεφάλαιο, το δεύτερο μισό μιας καριέρας όπου έχω φτάσει στο σημείο σχεδόν να σταματήσω. Ξέρω ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να διατηρήσω τον ίδιο ρυθμό που είχα πριν. Ημουν νέος και ήμουν διαφορετικός».

Διαβάστε ακόμα: Ο Ξαβιέ Ντολάν μιλάει για τα τρία, τελείως διαφορετικά μεταξύ τους, επόμενα πρότζεκτ του

xavier dolan

Παλιότερα είχε αναφέρει πως είναι ένα σενάριο που έγραψε πριν από την πανδημία και τώρα βάζει τις τελευταίες πινελιές σε αυτό, που θα είναι η ένατη μεγάλου μήκους ταινία του. Ο Ντόλαν λέει ότι η επερχόμενη ταινία «εξερευνά θέματα φόβου, αποτυχίας και απόρριψης». Απέχει 20 σελίδες από την οριστικοποίηση του σεναρίου και είναι «ευχαριστημένος με την εξέλιξή του».

Η ταινία διαδραματίζεται στη Γαλλία του 1880 και θα γυριστεί εκεί, ενώ στοχεύει τα γυρίσματα να ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2025, πράγμα που σημαίνει ότι μια πρεμιέρα στις Κάννες 2026 θα ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για εκείνον.