Φεστιβάλ / Βραβεία

Οι διοργανωτές του αναρωτιούνται αν κανείς θα πάει στο φεστιβάλ της Βενετίας φέτος. Αν γίνει!

στα 10

Και για να πάρουν κάποιου είδους απαντήσεις αποφάσισαν να ρωτήσουν ευθέως.

Οι διοργανωτές του αναρωτιούνται αν κανείς θα πάει στο φεστιβάλ της Βενετίας φέτος. Αν γίνει!

Μέχρι πρόσφατα τα μηνύματα που έστελνε το φεστιβάλ Βενετίας ήταν πως η φετινή διοργάνωση θα λάμβανε χώρα κανονικά (ή έστω σχεδόν κανονικά), από τις 2 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, κάτι που οι διοργανωτές του έδειχναν να εύχονται αλλά που, μεταξύ μας, ελάχιστοι έδειχνα να πιστεύουν ότι θα γίνει πράξη.

Κι απ' ό,τι φαίνεται, ούτε οι ίδιοι τελικά είναι τόσο σίγουροι όσο δείχνουν, αφού όπως αποκαλύπτει το Variety, ο διευθυντής του φεστιβάλ Αλμπέρτο Μπαρμπέρα έστειλε πριν λίγες μέρες μια επιστολή σε επιλεγμένα στελέχη της κινηματογραφικής βιομηχανίας, ρωτώντας τους για τις προθέσεις τους σε σχέση με το φεστιβάλ, αν αυτό τελικά γίνει.

Δείτε ακόμη: To Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο εξετάζει εναλλακτικές για την φετινή διεξαγωγή του

Οι απαντήσει που θα λάβει μέχρι τις 10 Μαΐου πιθανότατα θα επηρεάσουν κατά πολύ τις αποφάσεις που θα πάρει η διοίκηση για την τύχη της διοργάνωσης φέτος. Υποθέτουμε ότι έγκαιρη ανακοίνωση της ακύρωσης φεστιβάλ όπως αυτό του Κάρλοβι Βάρι τον Ιούλιο αλλά κυρίως του Λοκάρνο τον Αύγουστο, έκαναν τη Βενετία να συνειδητοποιήσει ότι θα ήταν καλό να ανακοινώσει μια τελική απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι νωρίτερα, παρά αργότερα.

Δείτε επίσης: Ακυρώνεται και τo Φεστιβάλ του Λοκάρνο λόγω της υγειονομικής κρίσης του Covid-19