Φεστιβάλ / Βραβεία

To φεστιβάλ της Βενετίας ετοιμάζεται κανονικά - ή έτσι υποστηρίζει

στα 10

Και προς το παρόν, δεν οργανώνει κάποιου είδους συνεργασία με αυτό των Καννών.

To φεστιβάλ της Βενετίας ετοιμάζεται κανονικά - ή έτσι υποστηρίζει

Οταν ο διευθυντής των Καννών Τιερί Φρεμό ανακοίνωσε πως το φεστιβάλ δεν θα γίνει φέτος με την μορφή που το ξέραμε, μίλησε ανάμεσα σε άλλα και για την πιθανότητα μιας συνεργασίας με κάποιο άλλο μεγάλο φεστιβάλ, όπως αυτό της Βενετίας.

Δείτε ακόμη: Είναι επίσημο: το φεστιβάλ των Καννών δεν θα λάβει χώρα φέτος - τουλάχιστον με την μορφή που το ξέραμε

Με την Βόρεια Ιταλία να αποτελεί έως πρόσφατα το επίκεντρο της πανδημίας του Κορωναϊού στην Ευρώπη πολλοί εξακολουθούν να αναρωτιούνται αν τον Σεπτέμβριο η κατάσταση θα είναι τόσο διαφορετική ώστε να επιτρέψει στο φεστιβάλ της Βενετίας να πραγματοποιηθεί.

Ο Ρομπέρτο Τσικούτο, πρόεδρος της Biennale της Βενετίας, του οργανισμού στην ομπρέλα του οποίου ανήκει το φεστιβάλ, εν τούτοις, σε μια πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε ότι οι φετινές ημερομηνίες του, από τις 2 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, ισχύουν κανονικά. Εν τούτοις σε ότι αφορά σε μια πιθανή συνεργασία με τις Κάννες, δηλώνει αντίθετα με τα όσα έχει πει ο Φρεμό πως βρίσκει «ανησυχητικό το ότι ο Τιερί Φρεμό επαναλαμβάνει συνεχώς ότι εξετάζει την κατάσταση, αλλά δεν λέει ξεκάθαρα τι προτίθεται να κάνει. Εμείς προχωράμε κανονικά με το πρόγραμμά μας, αλλά αν οι Κάννες σκέφτονται ακόμη τι θα κάνουν, μπορώ να σας πω ότι δεν υπάρχει κάποιου είδους διάλογος».

venice film festival 607

Εν τούτοις και παρ’ ότι ο Τσικούτο δηλώνει ότι οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ επεξεργάζονται σενάρια για το πως θα μπορούσε να λειτουργήσει η διοργάνωση υπό τις νέες συνθήκες, παραδέχεται ότι «η παρουσία ξένων αναμένουμε να είναι πολύ μικρή» και πως «οι νέες τεχνολογίες θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην δουλειά των δημοσιογράφων». Ολοι αυτοί οι παράγοντες σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται να μπουν σε ένα σχέδιο δράσης το οποίο θα κατατεθεί στους παραγωγούς της Biennale, πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με το μέλλον της διοργάνωσης.

Δείτε κι αυτό: Ακυρώνονται το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών και η Εβδομάδα της Κριτικής του Φεστιβάλ των Καννών για το 2020