Φεστιβάλ / Βραβεία

Ακυρώνεται και τo Φεστιβάλ του Λοκάρνο λόγω της υγειονομικής κρίσης του Covid-19

στα 10

Προγραμματισμένο για τον Αύγουστο, το ελβετικό φεστιβάλ ανακοινώνει την ακύρωσή του, αλλά και την ίδρυση μιας πλατφόρμας για τη στήριξη του ανεξάρτητου σινεμά.

Flix Team
Ακυρώνεται και τo Φεστιβάλ του Λοκάρνο λόγω της υγειονομικής κρίσης του Covid-19

Το Φεστιβάλ του Λοκάρνο, προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 5 μέχρι και τις 15 Αυγούστου ακυρώνεται λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, δίνοντας έτσι το στίγμα και για τις διοργανώσεις του Αυγούστου που ενδέχεται να επηρεαστούν αρνητικά από την παγκόσμια υγειονομική κρίση.

Αντί της διαδικτυακής παρουσίας μέρους της διοργάνωσης - όπως αποφάσισαν πολλά φεστιβάλ που ακυρώθηκαν, ανάμεσα στα οποία και αυτό του Κάρλοβι Βάρι, αλλλά και των Καννών - το Φεστιβάλ του Λοκάρνο θα ενισχύσει την ανεξάρτητη παραγωγή ταινιών μέσα από την πλατφόρμα «Locarno 2020 – For The Future of Films».

Διαβάστε ακόμη : Η Τσεχία είναι πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ανοίγει τα σινεμά, το Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι όμως ακυρώνεται

Η πρωτοβουλία αυτή θα περιλαμβάνει χρηματικά βραβεία για ταινίες δημιουργών που επλήγησαν λόγω της πανδημίας, ένα για διεθνείς ταινίες και ένα για ταινίες από την Ελβετία, με αντίστοιχες δύο επιτροπές που θα αποτελούνται από σκηνοθέτες. Ταυτόχρονα, το Φεστιβάλ του Λοκάρνο θα λανσάρει μια πλατφόρμα για την ενίσχυση των αιθουσών που στηρίζουν το καλλιτεχνικό σινεμά στη χώρα και που ζημιώθηκαν ανεπανόρθωτα από την κρίση του Covid-19.

H καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Λίλι Χίνστιν δήλωσε για την επιλογή των διοργανωτών να στηρίξουν με άλλο τρόπο τους δημιουργούς και την κινηματογραφική κοινότητα: «Για εμάς προτεραιότητα είναι πάντα να κρατήσουμε ζωντανή τη φυσική αίσθηση του φεστιβάλ, που για εμάς είναι άρρηκτα δεμένη με το σκηνικό, αφού το κοινό του Λοκάρνο βρίσκονται σε αυτό το απίστευτο μέρος, ανάμέσα στη λίμνη και το βουνό, με κέντρο την τεράστια πλατεία Piazza Grande με τη γιγαντιαία οθόνη. Δεν νομίζουμε πως ο κόσμος θα θέλει να παραμείνει μπροστά στις οθόνες του σπιτιού του μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.»

piazza grande