Οι Γυναίκες του Ελληνικού Σινεμά: Ηθοποιοί

INDUSTRY 12 MAR 2018  /  Flix Team

Το Flix δίνει το λόγο στις γυναίκες του ελληνικού σινεμά.

Στο πλαίσιο του αφιέρωματος του Flix.gr στις Γυναίκες του Ελληνικού Σινεμά ζητήσαμε από επαγγελματίες του χώρου να συζητήσουν μεταξύ τους για τη δική τους τέχνη, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τους τρόπους με τους οποίους επιβλήθηκαν για να βρουν, να διεκδικήσουν και να κερδίσουν τη θέση τους.

Οι ηθοποιοί αποτελούν πάντοτε μια ειδική κατηγορία αφού βρίσκονται μπροστά από την κάμερα, έτοιμες να αντιμετωπίσουν προκλήσεις ρόλων αλλά και συμπεριφορών, δράσεων αλλά και αντιδράσεων, την έλλειψη πολλών ταινιών και άρα πολλών ρολών, την έλλειψη γυναικείων ρόλων έτσι κι αλλιώς σε παγκόσμιο επίπεδο - και μαζί το πέρασμα του χρόνου που ειδικά στην περίπτωση των γυναικών ηθοποιών τις βρίσκει εκτός «σοβαρού» παιχνιδιού.

Αφιέρωμα: Οι Γυναίκες του Ελληνικού ΣΙνεμά:

Γυναίκες στο Ελληνικό Σινεμά

Δεν υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο ρόλοι που να αφορούν μια γυναίκα μέσης ηλικίας. Δηλαδή, δεν βλέπουμε μια γυναίκα ντετέκτιβ πενηντάρα, δεν βλέπουμε μια γυναίκα που να στηρίζεται πάνω της μια περιπέτεια, μια δικαστική ταινία, μια ερωτική ιστορία για ανθρώπους μέσης ηλικίας. - Θέμις Μπαζάκα

Γυναίκες στο Ελληνικό Σινεμά

Το θέμα της εμφάνισης είναι πολύ σημαντικό. Γιατί η αλήθεια είναι ότι το κομμάτι της υποκριτικής είναι και πολύ υποκειμενικό και είναι και κάτι το οποίο εξελίσσεται. Δηλαδή και να μην έχεις μεγάλη αυτοπεποίθηση σε σχέση με την τέχνη του σινεμά ή σε σχέση με ένα χαρακτήρα πιο απαιτητικό, είναι κάτι που δουλεύεται. Το άλλο είναι πολύ σκληρό. - Ηρώ Μπέζου

Στο βίντεο που ακολουθεί η Θέμις Μπαζάκα μιλάει με την Ηρώ Μπέζου για τα διαφορετικά ξεκινήματά τους σε διαφορετικές εποχές, για το πώς επιλέγουν τους ρόλους που παίζουν, για τους φόβους και όσα ονειρεύονται.

Αφιέρωμα: Οι Γυναίκες του Ελληνικού ΣΙνεμά:

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.