Buzz

Δείτε το μικρού μήκους «Whiplash» που υπήρξε η αιτία για να γίνει πραγματικότητα το «Χωρίς Μέτρο» του Ντάμιεν Σαζέλ

στα 10

Προσπαθώντας να βρει χρήματα για να ολοκληρώσει το «Χωρίς Μέτρο», ο Ντάμιεν Σαζέλ γύρισε ένα μικρού μήκους φιλμ με τον ίδιο τίτλο πείθοντας τους πάντες να κάνουν το ονειρό του πραγματικότητα. Δείτε το ολόκληρο εδώ.

Δείτε το μικρού μήκους «Whiplash» που υπήρξε η αιτία για να γίνει πραγματικότητα το «Χωρίς Μέτρο» του Ντάμιεν Σαζέλ

Με τα τρία Οσκαρ (Μιξάζ, Μοντάζ και Β' Ανδρικού Ρόλου στον Τζέι Κέι Σίμονς) να αφήνουν πλέον το «Whiplash» στην ιστορία της φετινής κινηματογραφικής χρονιάς, μοιάζει ενδιαφέρον να δει κανείς πως ξεκίνησαν όλα, όταν ακόμη ο Ντάμιεν Σαζέλ δεν ήξερε τον τρόπο με τον οποίο το φιλμ θα γινόταν πραγματικότητα...

Αναζητώντας χρήματα για να ξεκινήσει την παραγωγή της ταινίας, ο Σαζέλ πήρε 12 σελίδες από το 85 σελίδων σενάριο και γύρισε μια μικρού μήκους ταινία με τον ίδιο τίτλο και πρωταγωνιστές τον Τζόνι Σίμονς (στο ρόλο που τελικά έπαιξε στην ταινία ο Μάιλς Τέλερ) και τον Τζέι Κέι Σίμονς στο ρόλο που τελικά τον έκανε σούπερ σταρ της χρονιάς και κάτοχο ενός Οσκαρ. Το 18 λεπτών φιλμ προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Σάντανς το 2013, κέρδισε κριτική αποδοχή και προσέλκυσε επενδυτές που υπέγραψαν για την τελική εκδοχή του σεναρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Whiplash» («Χωρίς Μέτρο») που συνεχίζεται να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες.

Whiplash 607 O Ντάμιεν Σαζέλ στα γυρίσματα του μεγάλου μήκους «Whiplash»

Το εν λόγω 18λεπτο φιλμ ήταν και η αφορμή που το σενάριο του «Whiplash», αυτοβιογραφικό κατά το μεγαλύτερο μέρος του, βρέθηκε υποψήφιο στην κατηγορία του Διασκευασμένου Σεναρίου στα φετινά Οσκαρ, αφού η Ακαδημία θεώρησε πως το μεγάλου μήκους φιλμ βασίστηκε πάνω στο μικρού μήκους που μπορείτε να δείτε παρακάτω:


Διαβάστε ακόμη: