Buzz

Από τη Ρόδο ως... τις Κάννες! Τρέιλερ για το «Γυρίζοντας τον Κόσμο» με την Αριάν Λαμπέντ

στα 10

Η ταινία των αδελφών Κουλέν, ένα (αντι)πολεμικό φιλμ γυναικείας ευαισθησίας, γυρισμένο στη Ρόδο, επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών, μάς δείχνει το τρέιλερ του πριν έρθει στις ελληνικές αίθουσες.

Από τη Ρόδο ως... τις Κάννες! Τρέιλερ για το «Γυρίζοντας τον Κόσμο» με την Αριάν Λαμπέντ

Αριάν Λαμπέντ και Σοκό, Μάκης Παπαδημητρίου και Ανδρέας Κωνσταντίνου, το τραγούδι του Κωστή Μαραβέγια. Οι αδελφές Μιριέλ και Ντελφίν Κουλέν των «17 Κοριτσιών» έφεραν το γαλλικό στρατό στο ελληνικό τοπίο και άφησαν τη γυναικεία φύση ελεύθερη. Το «Γυρίζοντας τον Κόσμο» («Voir du Pays») είναι η ελληνογαλλική συμπαραγωγή, με την Blonde και τη Φένια Κοσοβίτσα από την ελληνική πλευρά, που τιμήθηκε με το Βραβείο Σεναρίου στο τμήμα Ενα Κάποιο Βλέμμα του φετινού Φεστιβάλ Καννών. Θυμηθείτε εδώ όσα είπε η ελληνική αποστολή του «Γυρίζοντας τον Κόσμο» στις Κάννες στο Flix. Και τώρα, λίγους μήνες πριν η ταινία προβληθεί και στην Ελλάδα, βλέπουμε το γαλλικό τρέιλερ, με μια πανέμορφη Ρόδο που ποζάρει ως Κύπρος και με φανερές τις υπόγειες εντάσεις που οδηγούν την ταινία.

Διαβάστε ακόμη: Η Αριάν Λαμπέντ μιλάει στο Flix για τη δική της Ευρώπη

voir du pays poster 607

Ηρωίδες του «Γυρίζοντας τον Κόσμο» είναι η Ορόρ και η Μαρίν (Αριάν Λαμπέντ και Σοκό), δυο κοπέλες που μεγάλωσαν μαζί στο γαλλικό Λοριάν και κατατάχθηκαν στο στρατό, για να βρουν μια δουλειά και, κυρίως, για να γυρίσουν τον κόσμο. Επιστρέφοντας στη Γαλλία από αποστολή στο Αφγανιστάν, κάνουν μια τριήμερη στάση σ' ένα παραδεισένιο θέρετρο για να αποσυμπιεστούν πριν φτάσουν στους δικούς τους. Αυτή η αποσυμπίεση είναι οργανωμένη, περιλαμβάνει ασκήσεις, χρονομετρημένη χαλάρωση και ομαδική ψυχοθεραπεία με τη βοήθεια ψηφιακής αναπαράστασης των συγκεκριμένων στιγμών που βίωσαν στη μάχη, μέσα σ' ένα ντεκόρ από ήλιο, θάλασσα, φοίνικες, μεθυσμένους τουρίστες και δυο πρόθυμους ντόπιους (Ανδρέας Κωνσταντίνου και Μάκης Παπαδημητρίου). Ο παραλογισμός του συνδυασμού δυο κόσμων και η ίδια η αναβίωση της μάχης δημιουργούν τις πιεσμένες συνθήκες που θα κάνουν τα βίαια ένστικτα να ξεσπάσουν πιο δυνατά απ' ό,τι στον πόλεμο. «Η γυναικεία απάντηση στην ανδρική βία» γράφαμε για την ταινία και μπορείτε να διαβάσετε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Γυρίζοντας τον Κόσμο», πριν δείτε παρακάτω το τρέιλερ.

Δείτε ακόμη: Η Αριάν Λαμπέντ βουτά στο σεξ και τη νύχτα στο «Malgré la Νuit» του Φιλίπ Γκραντριέ

Το «Γυρίζοντας τον Κόσμο» των Ντελφίν και Μιριέλ Κουλέν θα διανεμηθεί στην Ελλάδα με την υποστήριξη του TV5 Monde.