Φεστιβάλ / Βραβεία

«Joker: Folie á Deux», «Maria» και «Queer» είναι μερικές από τις ταινίες που ίσως δούμε φέτος στη Βενετία

στα 10

Αναμένοντας το επίσημο πρόγραμμα του στα τέλη του Ιουλίου, το Variety προβλέπει ποιες ταινίες ίσως κάνουν πρεμιέρα στο 81ο Φεστιβάλ της Βενετίας.

«Joker: Folie á Deux», «Maria» και «Queer» είναι μερικές από τις ταινίες που ίσως δούμε φέτος στη Βενετία

Μπορεί το Φεστιβάλ των Καννών να τελείωσε αλλά το επόμενο μεγάλο κινηματογραφικό φεστιβάλ, το Φεστιβάλ της Βενετίας βρίσκεται ήδη αρκετά κοντά, καθώς ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του από τις 28 Αυγούστου ως τις 7 Σεπτεμβρίου. Και μπορεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Αλμπέρτο Μπαρμπέρα να μην ανακοινώσει το πρόγραμμα μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, αλλά το Variety αναφέρει σε άρθρο του πως έχει ήδη στρέψει το βλέμμα του σε μερικές ταινίες, όπως το σίκουελ της ταινίας που κέρδισε το Χρυσό Λέοντα 2019.

Οπως μάλλον είναι αναμενόμενο το «Joker: Folie á Deux» του Τοντ Φίλιπς με πρωταγωνιστές τους Χοακίν Φίνιξ και την Lady Gaga θα κάνει την πρεμιέρα του στη Βενετία στο διαγωνιστικό του τμήμα, όπως και η πρώτη ταινία.

maria angelina jolie

Και είναι ασφαλές να περιμένουμε ότι η επόμενη ταινία ενός άλλου σκηνοθέτη από τη σύνθεση του 2019 θα επιστρέψει στο Λίντο το 2024, του Πάμπλο Λαραΐν. Τακτικό μέλος της Βενετίας, ο Λαραΐν έκανε την πρεμιέρα πέντε ταινιών του στο φεστιβάλ, οπότε δεν αποκλείεται ότι ο Χιλιανός σκηνοθέτης θα επιστρέψει φέτος με τη «Maria», την τελευταία βιογραφική του ταινία για την Μαρία Κάλλας, με πρωταγωνίστρια την Αντζελίνα Τζολί.

Επίσης η νέα ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο, το «Queer», είναι επίσης πολύ πιθανό να κάνει πρεμιέρα στη Βενετία. Οπως ο Λαραΐν έτσι κι ο Γκουαντανίνο έχει επίσης κάνει πρεμιέρα πέντε από τις ταινίες του στη Βενετία, οπότε είναι λογικό να επιστρέψει. Στην ταινία ο Ντάνιελ Κρεγκ πρωταγωνιστεί ως ένα alter ego του συγγραφέα Γουίλιαμ Μπάροουζ, ο οποίος ζει στην Πόλη του Μεξικού της δεκαετίας του 1940 και αναπτύσσει μια ανθυγιεινή σχέση με τον νεαρό πρώην ναυτικό, τον οποίο ερμηνεύει ο Ντρου Στάρκι.

johnny depp modi

Αλλες ταινίες που ίσως κάνουν πρεμιέρα στη Βενετία είναι και τα «Wolfs» με τους Τζορτζ Κλούνεϊ και Μπραντ Πιτ, το «Eden» του Ρον Χάουαρντ με τους Ανα ντε Αρμας και Τζουντ Λο, το «In The Hand Of Dante» του Τζούλιαν Σνάμπελ, με τους Γκαλ Γκαντότ, Αλ Πατσίνο, Οσκα Αϊζακς και Τζέισον Μομόα, αλλά και το «Modi», μια ταινία για τον Ιταλό καλλιτέχνη Αμεντέο Μοντιλιάνι, σε σκηνοθεσία του Τζόνι Ντεπ.

Από ελληνικής πλευράς, δεν αποκλείουμε εκπλήξεις καθώς αρκετές ταινίες Ελλήνων δημιουργών, είτε ελληνικές, είτε ξενόγλωσσες είναι έτοιμες και περιμένουν να κάνουν την πρεμιέρα τους.

Αναμένουμε λοιπόν ως το τέλος Ιουλίου, όπου θα ανακοινωθεί και το επίσημο πρόγραμμα, για να δούμε ποιες από αυτές τις ταινίες θα κάνουν την πρεμιέρα τους στο 81ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.