Buzz

Το «Queer» του Λούκα Γκουαντανίνο ξεκινά τα γυρίσματά του αυτόν τον μήνα

στα 10

Βασισμένο στο βιβλίο του Γουίλιαμ Μπάροουζ θα πρωταγωνιστούν οι Ντάνιελ Κρεγκ και Ντρου Στάρκι.

Το «Queer» του Λούκα Γκουαντανίνο ξεκινά τα γυρίσματά του αυτόν τον μήνα

Ο Λούκα Γκουαντανίνο φαίνεται πως έχει ένα αρκετά γεμάτο πρόγραμμα για τα τουλάχιστον χρόνια.

Μπορεί η νέα ταινία με τίτλο «Challengers», η πρώτη καθαρόαιμη κωμωδία του Γκουαντανίνο, όπως χαρακτηρίζεται από τον ίδιο, να έχει ολοκληρώσει το post-production και να είναι έτοιμη για την πρεμιέρα της στις αίθουσες τον Σεπτέμβριο, ο Ιταλό auteur ήδη ετοιμάζεται να ξεκινήσει τα γυρίσματα της νέας του ταινίας αυτό τον μήνα στη Ρώμη.

Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του δεύτερου βιβλίου του Γουίλιαμ Μπάροουζ «Queer» το οποίο ακολουθεί τον Λι, έναν Αμερικανό πρώην στρατιώτη στην Πόλη του Μεξικού, ο οποίος ζει στο περιθώριο και ερωτεύεται έναν ναύτη, τον Αλερτον, και μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι στη Νότια Αμερική αναζητώντας τον θρυλικό παραισθησιογόνο Yage. Ο Μπάροουζ έγραψε το βιβλίο στις αρχές της δεκαετίας του ’50, αλλά το «Queer» εκδόθηκε μόλις το 1985. Εκτοτε κέρδισε πολλούς οπαδούς και αρκετοί το θεωρούν έναν πρόδρομο στο στυλ που τον οδήγησε στο magnum opus του «Naked Lunch».

Διαβάστε ακόμα: Ο Λούκα Γκουαντανίνο θέλει να κάνει ένα ριμέικ της «Μούμιας»

luca guadagnino

Στην ταινία, η οποία θα αρχίσει τα γυρίσματα στα στούντιο της Σινετσιτά στη Ρώμη αυτόν τον μήνα, θα πρωταγωνιστεί ο Ντάνιελ Κρεγκ στον ρόλο του Λι και μαζί του ανακοινώθηκε πρόσφατα πως ο Ντρου Στάρκι, από το «Outer Banks» του Netflix, θα παίξει τον ρόλο του Αλερτον. Μαζί τους θα πρωταγωνιστήσουν επίσης και οι Λέσλι Μάνβιλ, Τζέισον Σουόρτσμαν και Χένρι Ζάγκα. Το σενάριο το έχει γράψει ο Τζάστιν Κουρίτζκες και ο Τζόναθαν Αντερσον θα αναλάβει τα κοστούμια.

Το «Queer» σηματοδοτεί την τρίτη ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο μέσα σε τρία μόλις χρόνια, σηματοδοτώντας έτσι την πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας του, κάτι που εμάς τουλάχιστον μας χαροποιεί ιδιαίτερα.