Industry

Ας γραφτεί στην ιστορία πως τον Φεβρουάριο του 2015 η Κίνα ξεπέρασε το αμερικανικό box-office

στα 10

Για πρώτη φορά στην ιστορία, το κινεζικό box-office του Φεβρουαρίου ξεπέρασε αυτό της Αμερικής, αλλάζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού στην παγκόσμια αγορά.

Ας γραφτεί στην ιστορία πως τον Φεβρουάριο του 2015 η Κίνα ξεπέρασε το αμερικανικό box-office
O Τσόου Γιου-Φατ μάζεψε το περισσότερο «χαρτί» του Φεβρουαρίου.

Η αυτοκρατορία της Βορείου Αμερικής στο παγκόσμιο box-office βρέθηκε αντιμέτωπη με την αντίστοιχη της Κίνας, χάνοντας στα σημεία για πρώτη φορά στην ιστορία αυτού του κόσμου.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα φέρνουν την Κίνα πρώτη στον κόσμο σε εισπράξεις για το μήνα Φεβρουάριου με 650 εκατομμύρια δολάρια, έναντι των 640 εκατομμυρίων της Βορείου Αμερικής (από σύνολο 710 εκατομμυρίων μαζί με τον Καναδά). Η μεγαλύτερη επιτυχία στην Αμερική ήταν φυσικά οι «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» με 147.8 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις.

Το ενδιαφέρον δεν έγκειται μόνο στο γεγονός πως η Κίνα παίζει εδώ και καιρό πολύ δυνατά στο χώρο του κινηματογραφικού entertainment απειλώντας για την πρωτιά που αργά ή γρήγορα θα γίνει κατεστημένο, ούτε μόνο πως θα το καταφέρει με την ολοένα και ραγδαία αύξηση των αιθουσών στη χώρα, αλλά κυρίως στο γεγονός πως το top-5 των ταινιών που έφεραν την Κίνα μπροστά από την Αμερική είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους κινεζικές παραγωγές.

Διαβάστε ακόμη: H πιο ακριβή ταινία όλων των εποχών είναι... τρεις!

The Man from Macau II 607

H νούμερο ένα ταινία στην Κίνα για τον Φεβρουάριου ήταν το «The Man from Macau ΙΙ» με τον Τσόο Γιου-Φατ με 104 εκ. δολ. εισπράξεις και ακολουθούν το «Dragon Blade» με τον Τζάκι Τσαν, τον Τζον Κιούζακ και τον Εϊντριεν Μπρόντι με 95 εκ. δολ. Στην τρίτη θέση φιγουράρει το «Wolf Totem» του Ζαν-Ζακ Ανό, κινεζογαλλική παραγωγή με 72 εκ. δολ., ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκουμε το «Zhong Kui: Snow Girl and the Dark Crystal» με 30 εκ. δολ και στην πέμπτη θέση το «Running Man» με 42 εκ. δολ. συνολικές εισπράξεις.

Η μεγαλύτερη χολιγουντιανή επιτυχία στην Κίνα τον Φεβρουάριο ήταν το τρίτο μέρος του «Hobbit: Battle of the Five Armies» που συγκέντρωσε συνολικά 36 εκ. δολ. σε εισπράξεις.

Διαβάστε ακόμη: