Φεστιβάλ / Βραβεία

«To Χόλιγουντ είναι ένα τσίρκο» φώναξε και βρόντηξε ο Τζορτζ Λούκας

στα 10

Ο Τζορτζ Λούκας συνομίλησε με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ στο πάνελ με τίτλο «Power of Story: Visions of Independence» κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ του Sundance επικροτώντας την ανεξαρτησία έναντι του ασφυκτικού χολιγουντιανού συστήματος.

«To Χόλιγουντ είναι ένα τσίρκο» φώναξε και βρόντηξε ο Τζορτζ Λούκας

«Αυτό που θαυμάζω σε ό,τι κάνει ο Λούκας είναι ότι είναι ικανός να ελέγχει ολόκληρο το σύμπαν. Οχι μόνο κάνει την ταινία του αλλά βρίσκει και τον τρόπο να ελέγχει το όλο πράγματα ώστε να μην εξαρτάται από οποιονδήποτε.»

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ τίμησε τον καλεσμένο του, Τζορτζ Λούκας σε μια συζήτηση για την ανεξαρτησία στο Χόλιγουντ στο πλαίσιο του παραδοσιακά υπέρ των ανεξάρτητων Φεστιβάλ του Sundance, μιλώντας για το παράδειγμα του πατέρα του «Πολέμου των Αστρων» να φτιάξει μια αυτοκρατορία που θα του επέτρεπε να ελέγχει κάθε μικρή ή μεγάλη λάμψη του υπερεπιτυχημένου δημιουργήματός του.

Ο Ρέντφορντ - υπέρμαχος της ανεξαρτησίας σε κάθε επίπεδο (καλλιτεχνικό και πολιτικό) μίλησε επίσης και για το πραγματικό όφελος της ανεξαρτησίας: «Αν δουλεύεις ανεξάρτητα, βρίσκεσαι εκτός του συστήματος των στούντιο που σε περιορίζουν και σημαίνει ότι πρέπει να είσαι πολύ δημιουργικός. Μία από τις αρετές των ανεξάρτητων ταινιών είναι ότι σε αναγκάζουν να βρεις λύσεις...»

Διαβάστε ακόμη: Sundance 2015: Οταν ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ μιλάει, εμείς ακούμε

Sundance 2015 Lucas Redford Panel 607

Ο Λούκας από την πλευρά του, όπως σχολιάζει και το The Hollywood Reporter, ήταν πιο σεμνός. Χαρακτήρισε μεν το Χόλιγουντ ως ένα «τσίρκο» αλλά διευκρίνησε και τα εξής: «Ο,τι έκανα ήταν μια προσπάθεια να κάνω τη διαδικασία ευκολότερη και να αφήσω τη φαντασία ελεύθερη. Κάθε θέση στην Industrial Light & Magic (σ.σ. η εταιρεία του Λούκας για τα ειδικά εφέ) δημιουργήθηκε για μια συγκεκριμένη λήψη μιας συγκεκριμένης ταινίας», Και ξεκαθάρισε πως ο μοναδικός τρόπος για να βγάλεις χρήματα από μια ταινία είναι «να σου ανήκει ολοκληρωτικά».

Δείτε εδώ ολόκληρο το πάνελ των Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Τζορτζ Λούκας - ένα μικρό μάθημα για το πως να γίνετε εκατομμυριούχοι χωρίς να προδώσετε το οραμά σας, δηλαδή!


Δεκαήμερο αφιέρωμα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Sundance 2015 μόνο στο Sundance Channel στον ΟΤΕ ΤV. Από 23/01 εως 01/02 μην χάσετε κάθε βράδυ μια διακεκριμένη ταινία του φεστιβάλ. Οι καλυτερες ανεξάρτητες ταινίες έρχονται στο σαλόνι σου. Το Sundance Channel μόνο στον ΟΤΕ ΤV.

Διαβάστε ακόμη: