Φεστιβάλ / Βραβεία

H «Βόλτα» της Στέλλας Κυριακοπούλου γυρίζει με βραβείο από το Φεστιβάλ του Sundance

στα 10

Πρώτη ελληνική ταινία μικρού μήκους που συμμετείχε ποτέ στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Sundance, η «Βολτα» της Στέλλας Κυριακοπούλου διακρίθηκε με το βραβείο του «Women Film in Los Angeles».

H «Βόλτα» της Στέλλας Κυριακοπούλου γυρίζει με βραβείο από το Φεστιβάλ του Sundance

Με το βραβείο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Women Film in Los Angeles» που προωθεί τη θηλυκή πλευρά της βιομηχανίας, διακρίθηκε η «Βόλτα» της Στέλλας Κυριακοπούλου που συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα των ταινιών μικρού μήκους του φετινού Φεστιβάλ του Sundance.

To βραβείο αποτελείται από 5000 δολάρια μετρητά, 5000 δολάρια φιλμ και 1000 δολάρια σε software, γεγονός που όχι μόνο θα βοηθήσει τη Στέλλα Κυριακοπούλου να σχεδιάσει αλλά και προχωρήσει ταχύτατα στην επόμενη της (μικρού ή μεγάλου μήκους) ταινία.

Η «Βόλτα» (που είδαμε πρώτη φορά στο Φεστιβάλ της Δράμας όπου και διακρίθηκε για την ερμηνεία της Μαρίσσας Τριανταφυλλίδου) είναι η ιστορία μιας μητέρας και μιας κόρης που νωρίς ένα πρωί, ξεκινούν από το σπίτι τους στο κέντρο της Αθήνας, μια διαδρομή προς τα βόρεια προάστια. Μια διαδρομή που έχει έναν στόχο για την μητέρα, μα που η μικρή της κόρη, νομίζει ότι είναι απλά μια ακόμη βόλτα στην πόλη.

Βόλτα Sundance 607

Βόλτα Sundance 607 H ομάδα της «Βόλτας» στο Sundance

Βόλτα Sundance 607 H παραγωγός της «Βόλτας», Βάλερι Κοντάκος με το βραβείο στο χέρι!

Γεννημένη στην Νέα Υόρκη το 1983, η Στέλλα Κυριακοπούλου σπούδασε Γλυπτική στο Swarthmore College (Η.Π.Α) και στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και έκανε το μεταπτυχιακό της στον κινηματογράφο στο New York University. Πλέον ζει μεταξύ Νέας Υόρκης και Αθήνας όπου εκτός από την σκηνοθεσία δουλεύει κι ως μοντέζ. H «Βόλτα» είναι η δεύτερη μικρού της μήκους και είναι μια παραγωγή της Exile Films με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Kickstarter.

Η συμμετοχή του φιλμ στο Φεστιβάλ του Sundance, η πρώτη ελληνική μικρού μήκους που φτάνει ως εκεί είναι αναμφίβολα μια μεγάλη επιτυχία αλλά κι ένα άξιο κατόρθωμα για μια ταινία που πολύ απλά μας ενθουσίασε όταν την είδαμε στο φεστιβάλ της Δράμας, όπου γράψαμε για την «Βόλτα»: «Με απλά εκφραστικά μέσα, περισσή ευαισθησία και κοφτερή ματιά πάνω στους χαρακτήρες της, η Στέλλα Κυριακοπούλου αφηγείται μια συνηθισμένη μέρα που κρύβει μέσα της μια τραγωδία, σε μια παραβολή για την κρίση που δεν χαρίζεται σε ευκολίες και διαθέτει επιπλέον μια από τις καλύτερες γυναικείες ερμηνείες που είδαμε φέτος στο Φεστιβάλ από την σπαρακτική και βαθιά ανθρώπινη Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου».

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη «Βόλτα» της Στέλλας Κυριακοπούλου.

Δεκαήμερο αφιέρωμα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Sundance 2015 μόνο στο Sundance Channel στον ΟΤΕ ΤV. Από 23/01 εως 01/02 μην χάσετε κάθε βράδυ μια διακεκριμένη ταινία του φεστιβάλ. Οι καλυτερες ανεξάρτητες ταινίες έρχονται στο σαλόνι σου. Το Sundance Channel μόνο στον ΟΤΕ ΤV.

Διαβάστε ακόμη: