Φεστιβάλ / Βραβεία

Η «Βόλτα» της Στέλλας Κυριακοπούλου, στο Sundance

στα 10

Η εξαιρετική μικρού μήκους της ελληνοαμερικανίδας σκηνοθέτη, συμμετέχει στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Η «Βόλτα» της Στέλλας Κυριακοπούλου, στο Sundance

Γυρίστηκε με την βοήθεια του Kickstarter και έκανε την πρώτη της προβολή στο φεστιβάλ της Δράμας, όπου η πρωταγωνίστρια Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου κέρδισε το βραβείο ερμηνείας και η ταινια άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η «Βόλτα» είναι η ιστορία μιας μητέρας και μιας κόρης που νωρίς ένα πρωί, ξεκινούν από το σπίτι τους στο κέντρο της Αθήνας, μια διαδρομή προς τα βόρεια προάστια. Μια διαδρομή που έχει έναν στόχο για την μητέρα, μα που η μικρή της κόρη, νομίζει ότι είναι απλά μια ακόμη βόλτα στην πόλη.

Γεννημένη στην Νέα Υόρκη το 1983, η Στέλλα Κυριακοπούλου σπούδασε Γλυπτική στο Swarthmore College (Η.Π.Α) και στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και έκανε το μεταπτυχιακό της στον κινηματογράφο στο New York University. Πλέον ζει μεταξύ Νέας Υόρκης και Αθήνας όπου εκτός από την σκηνοθεσία δουλεύει κι ως μοντέζ. H «Βόλτα» είναι η δεύτερη μικρού της μήκους και είναι μια παραγωγή της Exile Films με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Kickstarter.

βόλτα 607

Μιλώντας για την «Βολτα» στο Flix πριν λίγους μήνες η Στέλλα την περιέγραφε σαν «μια ήρεμη, γλυκιά και ρεαλιστική ταινία η οποία όμως λειτουργεί αθόρυβα σαν μια βραδυφλεγής βόμβα» κι εξηγούσε πως ήθελε να μιλήσει «για την απώλεια στη σύγχρονη Αθήνα με ένα ήρεμο και πολύ προσωπικό τόνο.»

Η συμμετοχή του φιλμ στο Φεστιβάλ του Sundance, η πρώτη ελληνική μικρού μήκους που φτάνει ως εκεί είναι αναμφίβολα μια μεγάλη επιτυχία αλλά κι ένα άξιο κατόρθωμα για μια ταινία που πολύ απλά μας ενθουσίασε όταν την είδαμε στο φεστιβάλ της Δράμας, όπου γράψαμε για την «Βόλτα»: «Με απλά εκφραστικά μέσα, περισσή ευαισθησία και κοφτερή ματιά πάνω στους χαρακτήρες της, η Στέλλα Κυριακοπούλου αφηγείται μια συνηθισμένη μέρα που κρύβει μέσα της μια τραγωδία, σε μια παραβολή για την κρίση που δεν χαρίζεται σε ευκολίες και διαθέτει επιπλέον μια από τις καλύτερες γυναικείες ερμηνείες που είδαμε φέτος στο Φεστιβάλ από την σπαρακτική και βαθιά ανθρώπινη Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου».

βόλτα 607

To φεστιβάλ του Sundance θα λάβει χώρα φέτος από τις 22 Ιανουαρίου μέχρι την 1η Φεβρουαρίου