Buzz

H Στέλλα Κυριακοπούλου σας προσκαλεί σε μια «Βόλτα» στην Αθήνα του σήμερα

στα 10

Η μικρού μήκους ταινία της Ελληνο-Αµερικανίδας σκηνοθέτη, ζητά την βοήθεια σας στο Kickstarter.

Flix Team
H Στέλλα Κυριακοπούλου σας προσκαλεί σε μια «Βόλτα» στην Αθήνα του σήμερα

Τι κάνει μια μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήµιο της Νέας Υόρκης, να αποφασίσει να γυρίσει την πτυχιακή της ταινία στην Αθήνα του σήμερα; Η Στέλλα, τον περασµένο χειµώνα είχε περάσει μερικές ημέρες στο κέντρο της πόλης, ανατρέχοντας τη διαδροµή που έκανε ως παιδί απ' το σπίτι στο σχολείο, κι απ' το σχολείο στο σπίτι, παρατηρώντας τις αλλαγές στο τοπίο που σηµάδεψε την παιδική της ηλικία.

Το σενάριο του “Βόλτα” βασίστηκε στην ίδια ακριβώς διαδροµή, µόνο που αυτή τη φορά την απόσταση διανύει µια εξαντληµένη µητέρα (Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου) µε τη µικρή της κόρη σε µια αστική Οδύσσεια µε τελικό προορισµό τον αποχωρισµό.

Μόνο που όπως ανακάλυψε η ίδια οι αλλαγές την σύγχρονη Ελλάδα πάνε προφανώς πολύ πιο βαθιά από το τοπίο και αφορούν πια ουσιαστικά κάθε πτυχή της πραγματικότητας και φυσικά και το πως κάνεις σινεμά.

Η κατάρρευση της ΕΡΤ είχε συµπαρασύρει το πρόγραµµα «Μικροφίλµ», την τελευταία της ελπίδα για εγχώρια χρηµατοδότηση. Ξαφνικά το crowdfunding έµοιαζε µονόδροµος και η “Βόλτα” απέκτησε φανατικούς υποστηρικτές: την πρωταγωνίστρια Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου (Δεκαπενταύγουστος, Bank Bang, Wasted Youth, ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι), τον διευθυντή φωτογραφίας Θοδωρή Μιχόπουλο (Κωλόπαιδα, Πριν τα Μεσάνυχτα), τη Βάλερυ Κοντάκου και τη Δέσποινα Παυλάκη (Exile Films) συν 100+ γενναιόδωρους γνωστούς και αγνώστους που συνέβαλαν πρώτοι στην παραγωγή.

2

Η “Βόλτα” έχει ακόµα πολλά χιλιόµετρα να διανύσει, αλλά αν θέλετε να γίνετε κι εσείς σταθµός στην κινηµατογραφική της πορεία, δεν έχετε παρά να συνεισφέρετε στην καµπάνια της Στέλλας στο kickstarter, σπρώχνωντας την ταινία στην τελική ευθεία. Δείτε πιο κάτω το βίντεο της καµπάνιας που θα ολοκληρωθεί στις 25 Σεπτεµβρίου κι αν αποφασίσετε να βοηθήσετε, επισκεφτείτε την σελίδα του «Βόλτα» στο Kickstarter.