Buzz

Τομ Χανκς εναντίον Ντόναλντ Τραμπ (δείτε όλα τα βίντεο του Saturday Night Live)

στα 10

Ο Τομ Χανκς ήταν το προηγούμενο Σάββατο οικοδεσπότης του SNL για... 9η φορά στην καριέρα του. Και το καταδιασκέδασε κανιβαλίζοντας τον Ντόναλντ Τραμπ και νουθετώντας το ακόμα αναποφάσιστο κομμάτι των αμερικανών ψηφοφόρων.

Τομ Χανκς εναντίον Ντόναλντ Τραμπ (δείτε όλα τα βίντεο του Saturday Night Live)

Ο Τομ Χανκς δεν είναι τυχαία το αιώνιο καλό παιδί της Αμερικής. Εδώ και 40 χρόνια καριέρας έχει διατηρήσει μία ακεραιότητα σε ό,τι υπογράφει. Και ξέρει να πει στον μέσο Αμερικανό τις δύσκολες αλήθειες με το καθησυχαστικό χαμόγελο και την γλυκύτητα του ευγενικού γείτονα της διπλανής πόρτας. Και για όσους σκέφτονται ότι αυτό είναι φλατ, βαρετό, υποκριτικό ή αρκετά στρογγυλό για τα «edgy» ευρωπαϊκά μας γούστα, να θυμίσουμε ότι ο Χανκς ποτέ δεν έχει στρογγυλοποιήσει την άποψή του. Την έχει πει δυνατά και με θάρρος. Απλά, είναι σαν τον αγαπημένο σου θείο που ξέρει πώς να σου κάνει πλάτες και για αυτό τον αγαπάς διπλά.

Δείτε κι αυτό: Ο Τομ Χανκς κάνει photobomb σε ζευγάρι που παντρεύεται στο Central Park

Πριν από χρόνια του είχαν δώσει την περιγραφή του «νέου Τζίμι Στιούαρτ». Σήμερα, το περιοδικό Esquire τον ονόμασε τον «μπαμπά της Αμερικής» - κάτι που δεν του άρεσε και πολύ, καθώς χτύπησε στην πραγματικότητα των 60 του, πλέον, χρόνων.

tom hanks SNL 607 1

Το προηγούμενο Σάββατο, ο Τομ Χανκς ήταν για 9η φορά ο οικοδεσπότης του Saturday Night Live - δύο μόλις Σάββατα στην τελική ευθεία των αμερικανικών εκλογών. Ο Χανκς, προμοτάροντας το «Sully» πριν από λίγες εβδομάδες είπε ξάστερα τη γνώμη του για το πόσο επείγουσες είναι οι ιστορικές στιγμές για την Αμερική και κατακεραύνωσε τον Τραμπ, με σωστό, κάθετο, αυστηρό λόγο: «Δε χρειάζεται να γίνει η Αμερική ξανά σπουδαία, είναι σπουδαία ήδη».

Θυμηθείτε κι αυτό: Ο Τομ Χανκς αναπαριστά -live- όλες τις ταινίες του μέσα σε 7 λεπτά!

tom hanks SNL 607 2

Τα προχθεσινά του σκετς όμως (με ένα μονόλογο, όπου φόρεσε τη ζακέτα του πατέρα και μίλησε αρκετά σκληρά στο για πάντα ανήλικο παιδί του, την Αμερική) ήταν ανεπανάληπτα. Είχε 10 χρόνια από την 8η φορά που βρέθηκε να παρουσιάζει το SNL και ήταν σε μεγάλα κέφια: διακωμώδησε με ένα έξυπνο και καθόλου εύκολο σκετς τον μέσο λευκό ρατσιστή που στηρίζει τον Τραμπ, ανέλαβε δημοσιογραφικά χρέη και ρύθμισε το τελευταίο debate (με έναν Αλεκ Μπόλντγουϊν που πάλι έδωσε ρέστα), είπε τη φράση «Αμερική μου σε εμπιστεύομαι ότι θα πάρεις τη σωστή απόφαση. Αρκεί να σκεφτείς με το μυαλό και την καρδιά κι όχι με το.... σου».

Δηλώνουμε φαν του: Πώς να μη really really really really like τον Τομ Χανκς μετά από αυτό;

Οχι, ο Τομ Χανκς φαίνεται αθώος. Είναι δαιμόνια εύστοχος. Ενας Δούρειος Ιππος του συστήματος για να σου τα πει σταράτα.

Δείτε τα βίντεο:




Και εδώ ο αυτοσαρκασμός του για τη δική του καριέρα που κινείται ανάμεσα σε οσκαρικούς ρόλους και απενοχοποιημένη κωμωδία: