Buzz

Η Disney ενώνει δυνάμεις με τον Τομ Χανκς για τον live-action «Πινόκιο» που ετοιμάζεται!

στα 10

Η Disney προχωρά με την live action εκδοχή του «Πινόκιο» και (όλα δείχνουν) με τον Τομ Χανκς στο ρόλο του Τζεπέτο!

Η Disney ενώνει δυνάμεις με τον Τομ Χανκς για τον live-action «Πινόκιο» που ετοιμάζεται!

Δεν είναι ο «Πινόκιο» που ετοιμάζει ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο για το Netflix, ο μόνος που περιμένουμε με ανυπομονησία. Ούτε ο «Πινόκιο» του Ματέο Γκαρόνε («Dogman», «Gomorrah»), με πρωταγωνιστή τον Τόνι Σερβίλο, αυτός που αναφερόμαστε.

Σήμερα τα νέα έρχονται από το Χόλιγουντ, με την υπογραφή της Disney και την υπόσχεση ενός μεγάλου σταρ που, με την περσόνα του, ταιριάζει γάντι στο ρόλο του καλοκάγαθου μαραγκού Τζεπέτο: το στούντιο που προσπαθεί εδώ και καιρό (μάλιστα για τη σκηνοθεσία είχε κάποια στιγμή ακουστεί και το όνομα του Σαμ Μέντες) να στήσει την προπαραγωγή της «live action» εκδοχής του παραμυθιού (ακολουθώντας τα επιτυχημένα παραδείγματα των «Σταχτοπούτα», «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» και «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών») και τώρα μοιάζει να μπαίνει με φόρα στο παιχνίδι.

Pinocchio 607

Το Χόλιγουντ είχε προσπαθήσει πολλές φορές στο παρελθόν να μεταφέρει στο σινεμά τις περιπέτειες της ξύλινης μαριονέτας που ήθελε να γίνει άνθρωπος, ακόμα και τα πιο μεγαλεπήβολα σχέδια για μια κινηματογραφική εκδοχή με ηθοποιούς, όμως, στέφθηκαν με αποτυχία. Το animated classic του 1940 εξακολουθεί να είναι το μοναδικό αριστούργημα.

Ηχηρά ονόματα όπως ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ο Τιμ Μπάρτον και ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, με πιο πρόσφατη και ιντριγκαδόρικη περίπτωση εκείνη των Πολ Τόμας Αντερσον και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, προσπάθησαν σε κάποιο σημείο της καριέρας τους να φέρουν εις πέρας μια τέτοια ταινία, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ελάχιστοι θυμούνται (και όλοι μας θα προτιμούσαμε να ξεχάσουμε) την ομώνυμη ταινία που σκηνοθέτησε το 2002 ο Ρομπέρτο Μπενίνι.

Pinocchio 607 Tom Hanks

Σήμερα τα νέα ότι ο Τομ Χανκς βρίσκεται σε συζητήσεις που τον θέλουν στο ρόλο του Τζεπέτο κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Σκηνοθέτης αναλαμβάνει τελικά ο Πολ Κινγκ (γνωστός για τις «Paddington» ταινίες), ενώ το σενάριο υπογράφει ο ίδιος μαζί με τους Κρις Βάιτς και Σάιμον Φάρναμπι. Ο Κινγκ θα αναλάβει και την παραγωγή μαζί με τον Αντριου Μιάνο.

Για να δούμε - λίγη από τη γλύκα του «Paddington», λίγη από τη συγκίνηση του «Toy Story» και την παιδικότητα του «Πολικού Εξπρές» μπορεί να μας δώσουν έναν live action «Πινόκιο» που θα μείνει κλασικός.

Προς το παρόν περιμένουμε να κλείσει το καστ κι, ακόμα, διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις...

Διαβάστε περισσότερα: