Buzz

Ο Τομ Χανκς ερμηνεύει για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια Σαίξπηρ και μαγεύει το Λος Αντζελες

στα 10

Πρεμιέρα για τον «Ερρίκο Δ'» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ στον Ιαπωνικό Κήπο του Λος Αντζελες, με τον Τομ Χανκς να μαγεύει στο ρόλο του Φάλσταφ.

Ο Τομ Χανκς ερμηνεύει για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια Σαίξπηρ και μαγεύει το Λος Αντζελες

Ο Ερρίκος ο Δ', σφετεριστής του θρόνου της Αγγλίας, προσπαθεί να καταστείλει τις εξεγέρσεις των ευγενών που στρέφονται κατά της εξουσίας του. Ο γιος του, Χαλ, προτιμά την παρέα του Φάλσταφ, ενός εύθυμου γερό-γλεντζέ που ζει σε πορνείο. Οταν όμως ανεβαίνει στο θρόνο της Αγγλίας ως Ερρίκος ο Ε', απαρνείται το φίλο και πνευματικό του πατέρα και τον εξορίζει από την αυλή, κάτι που έχει ως συνέπεια να κατακερματιστεί η φιλία του με τον Φάλσταφ...

Διαβάστε κι αυτό: «Φάλσταφ» - Η αγαπημένη ταινία του ίδιου του Ορσον Γουέλς, ένα παραμύθι για την ελαφρότητα και τη βία της εξουσίας

Οσοι βρέθηκαν στην πρεμιέρα το ομολογούν: δεν έχουμε ξαναδεί τον Τομ Χανκς έτσι. Χοντρό, αθυρόστομο, μεθυσμένο.

Tom Hanks Shakespeare 607 1

Ο Τομ Χανκς ανέλαβε να πρωταγωνιστήσει στο ρόλο του «Τζον Φάλσταφ» στην θεατρική παραγωγή του «Ερρίκου του Δ'» (από το Shakespeare Center of Los Angeles) που ανέβηκε στους υπέροχους Ιαπωνικούς Κήπους της πόλης και κέρδισε τις εντυπώσεις. Οπως ομολογεί ο ίδιος, έπαιξε για πρώτη φορά Σαίξπηρ στα φοιτητικά του χρόνια, όταν ήταν 21 ετών, όπου συμμετείχε στις παραστάσεις της σχολής, «Μακμπέθ» και «Δύο Αρχοντες από τη Βερόνα». Η επόμενη φορά ήταν όταν γνώρισε και τον Ντάνιελ Σάλιβαν, τον σκηνοθέτη κι αυτής της παράστασης: το 1977 παίζοντας τον Γκρούμιο στο «Ημέρωμα της Στρίγγλας».

41 χρόνια και 2 Οσκαρ μετά, αναμετριέται ξανά με τον Βάρδο φέτος. Σ' έναν απαιτητικό ρόλο.

Διαβάστε κι αυτό: Ο Αντονι Χόπκινς φέρνει τον «Βασιλιά Ληρ» στο σκοτεινό παρόν της Ευρώπης του σήμερα

Tom Hanks Shakespeare 607 2

Ο Φάλσταφ είναι ο χαρακτήρας που μπορεί να διαστρεβλώσει με άνεση και πονηριά την αλήθεια, να παίξει με το μυαλό σου και να σε ξεγελάσει - κάτι που ο Χανκς έκανε αβίαστα και γοητευτικά. Με τη στιβαρή του παρουσία, ο Χανκς κατάφερε να ισορροπήσει ιδανικά ανάμεσα στην τραγωδία και την κωμική εξτραβαγκάντσα του ρόλου, γραμμένου με ατάκες αυτοσαρκασμού και στιγμές που φλερτάρουν τη χυδαιότητα. Μόνο κάποιος που κρατά με αυτοπεποίθηση τα ηνία στη larger-than-life ερμηνεία, ώστε να μην της επιτρέψει τις ευκολίες της καρικατούρας, μπορεί να βγει κερδισμένος.

Να θυμίσουμε ότι το έργο έχει δύο μέρη και στο σύνολό του φτάνει τις 3μιση ώρες. Ο Χανκς επαιξε μπροστά σε 2000 τυχερούς θεατές που μπόρεσαν να εξασφαλίσουν εισιτήριο για να δουν την παράσταση που στέγασε το υπαίθριο θέατρο των Ιαπωνικών Κήπων του Λος Αντζελες . Ανάμεσά τους και η οικογένεια του Χανκς - η Ρίτα Γουίλσον και ο γιος του Κόλιν Χανκς. Τα χρήματα των εισιτηρίων πηγαίνουν κατευθείαν στο ταμείο βετεράνων του αμερικανικού στρατού.

Tom Hanks Shakespeare 607 3

Τον Τομ Χανκς πλαισιώνουν οι Χάμις Λινκλέιτερ, Τζο Μόρτον, Αντονι Μαρκ Μπάροου, Τζος Κλαρκ, Μπέντζι Κοέλιο, Τζέιμς Μάικλ Κόουαν, Σέλντον Ντόνεμπεργκ, Χάρι Γκρόνερ, Τζεφ Μάρλοου, Κρις Μέγιερς, Κρις Ο' Ράιλι, Εμιλι Σάλοου.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι την 1η Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμα: