Buzz

O Τομ Χανκς ετοιμάζεται να εκδώσει το πρώτο του βιβλίο

στα 10

Μια συλλογή διηγημάτων με 17 ιστορίες οι οποίες περιστρέφονται γύρω από γραφομηχανές.

O Τομ Χανκς ετοιμάζεται να εκδώσει το πρώτο του βιβλίο

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ηθοποιός, ένας από τους πιο αγαπητούς κι ακριβοπληρωμένους του Χόλιγουντ, δοκιμάζει τις ικανότητές του στην γραφή. Το 2014 4 είχε δημοσιεύσει ένα διήγημα του στο περιοδικό new Yorker με τίτλο «Alan Bean Plus Four» το οποίο προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Σόνι Μέχτα επικεφαλής των εκδόσεων Knopf. «Με εντυπωσίασε ο τρόπος της γραφής του και ο έλεγχος στα εκφραστικά του μέσα. Ηλπιζα ότι θα υπάρχουν κι άλλες τέτοιες ιστορίες στα σκαριά. Κι ευτυχώς για τους αναγνώστες υπήρχαν».

Διαβάστε το διήγημα του Τομ Χανκς εδώ!

Και κάπως έτσι το «Uncommon Type: Some Stories» ετοιμάζεται να εκδοθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο και όλες θα περιλαμβάνουν στην πλοκή τους μια γραφομηχανή. Η αγάπη του Χανκς για τις γραφομηχανές είναι καταγεγραμμένη -«κάθε μια αφήνει στο χαρτί ένα μόνιμο ίχνος της φαντασίας μας, μέσα από τα πλήκτρα, την κορδέλα και το μελάνι» -, ανάμεσα σε άλλα κι από το app που έχει δημιουργήσει, το Hanx Writer που προσομοιώνει την αίσθηση μιας γραφομηχανής στα ψηφιακά μέσα γραφής.

Δείτε ακόμη: Εσείς κατεβάσατε το app του Τομ Χανκς;

hankx writer 607

Αν όμως 17 διηγήματα «για γραφομηχανές» δεν ακούγεται ως κάτι αληθινά συναρπαστικό, ο εκδότης του Χανκς εξηγεί ότι οι ιστορίες του βιβλίου αφορούν σε μια σειρά από διαφορετικές θεματικές: «μια ιστορία γι έναν μετανάστη που φτάνει στην Αμερική αφού η χώρα του και η οικογένεια του έχουν διαλυθεί από έναν εμφύλιο πόλεμο, για έναν παίκτη του μπόουλινγκ που κάνει strike κάθε φορά, για έναν εκκεντρικό εκατομμυριούχο και τον βοηθό του που αναζητούν κάτι μεγαλύτερο στην Αμερική του σήμερα, για την ζωή ενός ηθοποιού σε μια περιοδεία για την προώθηση της τελευταίας ταινίας του».

hankx writer 607

Ο Χανκς ξεκίνησε να γράφει το βιβλίο το 2015 κι όπως λέει «στα δύο χρόνια που το δουλεύω, έκανα ταινίες στην Νέα Υόρκη, το Βερολίνο, την Βουδαπέστη και την Ατλάντα, κι έγραφα σε όλες αυτές τις πόλεις. Εγραφα σε ξενοδοχεία και στην διάρκεια των τουρνέ για την προώθηση των ταινιών. Εγραφα στις διακοπές. Στο αεροπλάνο, στο σπίτι και στο γραφείο. Οταν μπορούσα να κάνω ένα πρόγραμμα, έγραφα κάθε μέρα το πρωί. Από τις 9 μέχρι τη 1».

Το μόνο που δεν μας λέει όμως, είναι αν έγραψε όλες αυτές τις σελίδες σε γραφομηχανή - ή στο Hanx Writer.

Δείτε ακόμη: