Buzz

Ο Τομ Χανκς δε θα δείξει το «The Post» στον Λευκό Οίκο

στα 10

«Κάποια στιγμή πρέπει να πάρουμε θέση στα χαρακώματα. Nα αποφασίσουμε με ποιους είμαστε και ποιους θα έχουμε απέναντί μας...»

Ο Τομ Χανκς δε θα δείξει το «The Post» στον Λευκό Οίκο

Είναι παράδοση οι ταινίες που βρίσκονται στην τελική ευθεία για βραβεία να αποδέχονται την πρόσκληση του Λευκού Οίκου για ιδιωτικές προβολές με τον Πρόεδρο και το επιτελείο του. Σκηνοθέτες, παραγωγοί και πρωταγωνιστές παρουσιάζουν τις ταινίες τους σε αυτές τις πριβέ τιμητικές βραδιές και για μία βραδιά είναι φιλοξενούμενοι του προεδρικού ζεύγους.

The Post 607

Από τον προηγούμενο Νοέμβριο που ο Ντόναλντ Τραμπ εκλέχθηκε Πρόεδρος, πολλά έχουν αλλάξει. Ειδικά στη σχέση Προεδρίας και Χόλιγουντ - εκτός από μεμονωμένες εξαιρέσεις, οι περισσότεροι ηθοποιοί δηλώνουν Δημοκρατικοί, αλλά κι αρκετοί δηλωμένοι Ρεπουμπλικάνοι (π.χ. Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Κλιντ Ιστγουντ) στέκονται εντελώς ενάντια στις αποφάσεις, τη στάση και τις ιδέες του Τραμπ.

Διαβάστε κι αυτό: «Αυτή η ταινία μπορεί να γίνει μόνο φέτος!» Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ εξηγεί γιατί το «The Post» έγινε... με τη διαδικασία του κατεπείγοντος

The Post 607

Ο Τομ Χανκς (γνωστός οπαδός της Χίλαρι Κλίντον και προσωπικός φίλος του Μπαράκ Ομπάμα) ρωτήθηκε αν θα συνόδευε το «The Post» για να το παρουσιάσει σε επικείμενη πρόσκληση του Λευκού Οίκου.

Το πολιτικό δράμα του Στίβεν Σπίλμπεργκ (με τους Μέριλ Στριπ και Τομ Χανκς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους) ακολουθεί τα τελευταία 24ωρα των αποκαλύψεων των Pentagon Papers: η Ουάσινγκτον Ποστ δημοσίευσε τα απόρρητα έγγραφα των συνεδριάσεων του Πενταγώνου που αποδείκνυαν ότι όλοι (όλοι οι στρατηγοί, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί) ήταν εναντίον της απόφασης για τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Αλλά, για να σωθεί το προσωπείο της Αμερικής, προχώρησαν σε έναν καταστροφικό πόλεμο. Ο Νίξον είχε κατηγορήσει τότε τον Αμερικανικό Τύπο για προδοσία. Οι δημοσιογράφοι που πήραν την ευθύνη, και η εκδότρια και διευθύντρια της Ποστ, Κάθι Γκρέιχαμ (η μόνη γυναίκα εκείνη την εποχή!), κινδύνευαν να χάσουν τα πάντα. Ομως ήξεραν ότι η πραγματική δημοσιογραφία υπερασπίζεται τον αμερικανικό λαό, ακόμα κι απέναντι στους πολιτικούς που έχουν εξουσία και απειλούν. Σήμερα από το twitter.

Δείτε κι αυτό: Οσκαρική συνάντηση γιγάντων στο πρώτο τρέιλερ για το «The Post» του Στίβεν Σπίλμπεργκ

the post 607

«Οχι δε θα πήγαινα. Γιατί κάποια στιγμή πρέπει να πάρουμε θέση στα χαρακώματα. Να αποφασίσουμε με ποιους είμαστε και ποιους θα έχουμε απέναντί μας. Δεν πίστευα τον προηγούμενο Νοέμβριο ότι θα φτάναμε τόσο χαμηλά. Δεν πίστευα ότι θα ζούσα σε μία χώρα που οι νεοναζί θα έβγαιναν με δάδες στους δρόμους μας. Που ο Πρόεδρος θα εξευτέλιζε τους Ιθαγενείς μας την Ημέρα των Ευχαριστιών με "Ποκαχόντας" αστεία. Θα απειλούσε τον Τύπο και το Σύνταγμα σε καθημερινή βάση. Αυτή λοιπόν την εποχή, μία ιστορική εποχή, κάθε αποφάσή μας νομίζω ότι αντανακλά το ποιοι είμαστε. Πρέπει να αρχίσουμε να "ψηφίζουμε" λοιπόν, κάθε μέρα. Πολύ πριν ξανακληθούμε στις κάλπες. Ψηφίζω λοιπόν: σε αυτό τον Λευκό Οίκο, εγώ δε θα πατήσω...»

Να θυμίσουμε ότι το «The Post» κέρδισε το βραβείο του National Board of Review, είναι υποψήφιο για 6 Χρυσές Σφαίρες, ενώ αγνοήθηκε επιδεικτικά από τα βραβεία SAG.

Διαβάστε περισσότερα: