Buzz

Το «Spielberg» φιλοδοξεί να γίνει το απόλυτο ντοκιμαντέρ για τον Στίβεν Σπίλμπεργκ – Δείτε το τρέιλερ

στα 10

Το χορταστικό, διάρκειας δυόμιση ωρών φιλμ της Σούζαν Λέισι ιχνηλατεί την πληθωρική καριέρα και ζωή του σκηνοθέτη που άλλαξε το Χόλιγουντ.

Το «Spielberg» φιλοδοξεί να γίνει το απόλυτο ντοκιμαντέρ για τον Στίβεν Σπίλμπεργκ – Δείτε το τρέιλερ

Το νέο φιλμ της Σούζαν Λέισι ακολουθεί την ιδιωτική, δημόσια και καλλιτεχνική πορεία ενός από τους αληθινούς γίγαντες του σινεμά, από την πρώιμη αγάπη του για τον κινηματογράφο ως παιδί που μεγάλωνε στα αμερικανικά προάστια, μέχρι την ξαφνική άνοδό του στο Χόλιγουντ με τη θριαμβευτική επιτυχία που συνάντησαν τα «Σαγόνια του Καρχαρία», και την καθιέρωση μιας κινηματογραφικής και τηλεοπτικής αυτοκρατορίας με την DreamWorks, κι ακόμα παραπέρα. Κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας, ο Σπίλμπεργκ προσέγγισε κάθε νέα του ταινία σαν να επρόκειτο για την πρώτη του.

Το φιλμ φιλοξενεί συνεντεύξεις με φίλους και σύγχρονούς του δημιουργούς από την περίοδο του «Νέου Χόλιγουντ» (Φράνσις Φορντ Κόπολα, Μπράιαν Ντε Πάλμα, Τζορτζ Λούκας, Μάρτιν Σκορσέζε), βασικούς συνεργάτες (ανάμεσά τους ο Τομ Χανκς, ο Τζον Γουίλιαμς και ο διευθυντής φωτογραφίας Γιάνους Καμίνσκι), αλλά και τις συγκινητικές παρουσίες των πολυαγαπημένων του αδελφών και γονιών, Αρνολντ και Λία.

Διαβάστε ακόμη: H Μέριλ Στριπ είναι έτοιμη για ακόμη ένα Οσκαρ (αυτή τη φορά σε ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ)

Spielberg doc 607

Αυτή είναι η επίσημη περιγραφή για το «Spielberg», ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο εξολοκλήρου στη ζωή και την καριέρα του δημιουργού του σύγχρονου μπλοκμπάστερ και αδιαμφισβήτητου βασιλιά του Χόλιγουντ.

Κι αν έχετε αμφιβολία για το πώς ένα ντοκιμαντέρ θα καταφέρει να χωρέσει μια τόσο πληθωρική καριέρα σε ένα μόλις φιλμ (έστω κι αν έχει χορταστική διάρκεια δυόμιση σχεδόν ωρών), η ταινία της Λέισι (σκηνοθέτιδας της τηλεοπτικής σειράς ντοκιμαντέρ «American Masters») υπόσχεται αν μη τι άλλο μια σειρά από απολαυστικές μαρτυρίες τόσο του ίδιου του Σπίλμπεργκ όσο και σημαντικών φίλων και συνεργατών του, οι οποίοι αποτελούν την αφρόκρεμα του Χόλιγουντ και πέρα από τους παραπάνω περιλαμβάνουν επίσης τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Χάρισον Φορντ, Τζέι Τζέι Εϊμπραμς, Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Ρέιφ Φάινς, Ντάνιελ Κρεγκ, Κέιτ Μπλάνσετ, κ.α.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ για το «Spielberg», το οποίο θα προβληθεί στο HBO στις 7 Οκτωβρίου, λίγο μετά την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, στις 5 Οκτωβρίου.


Διαβάστε ακόμη

Spielberg poster 607