Buzz

«Αυτή η ταινία μπορεί να γίνει μόνο φέτος!» Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ εξηγεί γιατί το «The Post» έγινε... με τη διαδικασία του κατεπείγοντος

στα 10

Σε μια αληθινά εκπληκτική συνέντευξη στο Hollywood Reporter, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, η Μέριλ Στριπ κι η ομάδα της ταινίας μιλούν για το «Post».

«Αυτή η ταινία μπορεί να γίνει μόνο φέτος!» Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ εξηγεί γιατί το «The Post» έγινε... με τη διαδικασία του κατεπείγοντος

Είναι σίγουρα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κι ουσιαστικές κινηματογραφικές συνεντεύξεις της χρονιάς. Το Hollywood Reporter συγκέντρωσε γύρω από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ τέσσερις γυναίκες που έπαιξαν καθοριστικής σημασίας ρόλο στο «Post», τη νέα του ταινία που οδεύει ολοταχώς για τα μεγάλα βραβεία. Την Μέριλ Στριπ, πρωταγωνίστριά του (για πρώτη φορά, με μόνο τη... φωνητική συμμετοχή της στο «A.I.»), την πρωτοεμφανιζόμενη σεναριογράφο Λιζ Χάνα, την παραγωγό και πρώην Πρόεδρο της Sony, Εϊμι Πασκάλ και τη σταθερή παραγωγό και συνεργάτη του Σπίλμπεργκ, Κρίστι Μακόσκο Κρίγκερ και, μαζί, κουβέντιασαν με αφορμή την ταινία, αλλά με επέκταση στο σήμερα: στη θέση της γυναίκας στις σημαντικές εξελίξεις, στην αξιοπιστία του Τύπου, στην τόλμη που απαιτεί η αληθινή ελευθερία της έκφρασης.

Διαβάστε ακόμη: Το «The Post» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, καλύτερη ταινία της χρονιάς για το National Board of Review

post 607

Το φιλμ προσεγγίζει, μέσα από την τότε δουλειά της εφημερίδας Washington Post, την αποκάλυψη των «Εγγράφων του Πενταγώνου», του ρόλου δηλαδή της Αμερικής στον πόλεμο του Βιετνάμ. Κεντρικοί ήρωες της ταινίας, ο δημοσιογράφος Μπεν Μπράντλι και η εκδότρια Κέι Γκρέιαμ (η πρώτη γυναίκα εκδότρια σε μεγάλη εφημερίδα των ΗΠΑ), τους οποίους υποδύονται, αντίστοιχα, ο Τομ Χανκς και η Μέριλ Στριπ.

The Post 607

Στη συνέντευξη, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ εξηγεί γιατί το «Post» έγινε εσπευσμένα: «Διάβασα το σενάριο χωρίς πρόθεση ν' αφηγηθώ εγώ ο ίδιος την ιστορία,» λέει ο Σπίλμπεργκ, «ούτε να δεσμευτώ σε μια παραγωγή, ενώ βρίσκομαι στη μέση μιας άλλης, του "Ready Player One", που θα ήταν σχεδόν παράλογο. Αλλά μου προκαλούσε μεγάλη περιέργεια το θέμα. Ο Μπεν Μπράντλι ήταν για χρόνια γείτονάς μου στα Χάμπτονς. Εκείνος κι η γυναίκα του, Σάλι Κουιν κι η Νόρα Εφρον κι ο άντρας της, Νικ Πιλέτζι, έρχονταν σπίτι μας και διοργανώναμε βραδιές. Οταν τελείωσα το σενάριο της Λιζ, μου φάνηκε ότι η αίσθηση αυτής της ιδέας ανήκε περισσότερο στο 2017, παρά στο 1971 - δεν πίστευα τις ομοιότητες ανάμεσα στο σήμερα και σ' ό,τι συνέβη με την κυβέρνηση Νίξον ενάντια στους ορκισμένους εχθρούς της, τους New York Times και τη Washington Post. Συνειδητοποίησα ότι φέτος είναι η μοναδική χρονιά για να γίνει αυτή η ταινία.»

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη για το «The Post» στο Hollywood Reporter. Η ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 11 Ιανουαρίου από την Odeon.

Διαβάστε ακόμη: