Buzz

Οσκαρική συνάντηση γιγάντων στο πρώτο τρέιλερ για το «The Post» του Στίβεν Σπίλμπεργκ

στα 10

Μέριλ Στριπ, Τομ Χανκς, Στίβεν Σπίλμπεργκ και μια συνταρακτική αληθινή ιστορία: Τι άλλο θέλετε για να ανακηρυχθεί το «The Post» σε οσκαρικό δράμα της χρονιάς;

Οσκαρική συνάντηση γιγάντων στο πρώτο τρέιλερ για το «The Post» του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Με ημερομηνία εξόδου τις 22 Δεκεμβρίου 2017, το «The Post» (γνωστό επίσης για κάποιο διάστημα με τον τίτλο «The Papers») διαθέτει ήδη όλα τα χαρακτηριστικά ενός οσκαρικού φαβορί, με βασικότερο απ’ όλα την -περιέργως- πρώτη κινηματογραφική συνάντηση της Μέριλ Στριπ και του Τομ Χανκς.

Το φιλμ προσεγγίζει, μέσα από την τότε δουλειά της εφημερίδας Washington Post, την αποκάλυψη των «Εγγράφων του Πενταγώνου», του ρόλου δηλαδή της Αμερικής στον πόλεμο του Βιετνάμ. Κεντρικοί ήρωες της ταινίας, ο δημοσιογράφος Μπεν Μπράντλι και η εκδότρια Κέι Γκρέιαμ (η πρώτη γυναίκα εκδότρια σε μεγάλη εφημερίδα των ΗΠΑ), τους οποίους υποδύονται, αντίστοιχα, ο Χανκς και η Στριπ. Οι δυο τους θα πρέπει να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να ρισκάρουν την καριέρα τους, αλλά και να ανταγωνιστούν τους New York Times, προκειμένου να ξεσκεπάσουν τη μαζική συγκάλυψη κυβερνητικών μυστικών που διατρέχουν τρεις δεκαετίες και τις θητείες τεσσάρων Αμερικανών προέδρων.

Διαβάστε ακόμη: Το «Spielberg» φιλοδοξεί να γίνει το απόλυτο ντοκιμαντέρ για τον Στίβεν Σπίλμπεργκ – Δείτε το τρέιλερ

the post 607 Οι αληθινοί Μπεν Μπράντλι και Κέι Γκρέιαμ

Ενώ ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο Τομ Χανκς έχουν σταθερή, εμβληματική και πετυχημένη συνεργασία, ο σκηνοθέτης έχει συνεργαστεί με τη Μέριλ Στριπ μονάχα στο «A.I.» (όπου, όμως, η ηθοποιός δάνειζε μόνο τη φωνή της), ενώ οι δύο Αμερικανοί σταρ δεν έχουν βρεθεί ποτέ στην ίδια οθόνη.

Κι αν αυτό δεν ήταν αρκετό, το πλήρες καστ της ταινίας επιδεικνύει μια εντυπωσιακή λίστα ηθοποιών και στους δεύτερους ρόλους, που αποδεικνύει ότι ο Σπίλμπεργκ πρέπει να κάλυψε πρόσφατα τα κενά του με τις σημαντικότερες αμερικανικές σειρές των τελευταίων ετών, καθώς περιλαμβάνει μερικά από τα σπουδαιότερα υποκριτικά ταλέντα που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια κυρίως μέσα από την τηλεόραση.

The Post poster 607

Δίπλα στους Τομ Χανκς και Μέριλ Στριπ, λοιπόν, πρωταγωνιστούν, οι Σάρα Πόλσον («American Horror Story», «American Crime Story: The People v. O. J Simpson»), Αλισον Μπρι («Mad Men», «Community»), Μάθιου Ρις («The Americans»), Κάρι Κουν («The Leftovers», «Fargo»), Ντέιβιντ Κρος («Arrested Development»), Μπομπ Οντενκερκ («Breaking Bad», «Better Call Saul»), Τζέσι Πλέμονς («Breaking Bad», «Fargo»), Μάικλ Στούλμπαργκ («Boardwalk Empire», «Fargo»), Μπράντλεϊ Γουίτφορντ («The West Wing», «Transparent»), Ζακ Γουντς («Silicon Valley»), Μπρους Γκρίνγουντ και Τρέισι Λετς.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ.


Διαβάστε ακόμη