Buzz

Ο Τομ Χανκς θα είναι ο «Κύριος Οβε» στο αμερικανικό ριμέικ της σουηδικής επιτυχίας

στα 10

Η υποψήφια για Οσκαρ κωμωδία του Χάνες Χολμ είναι το πιο πρόσφατο ευρωπαϊκό χιτ που ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Χόλιγουντ για την αγγλόφωνη εκδοχή του.

Ο Τομ Χανκς θα είναι ο «Κύριος Οβε» στο αμερικανικό ριμέικ της σουηδικής επιτυχίας

Βασισμένο στο best-seller μυθιστόρημα του Φρέντρικ Μπάκμαν, το «O Κύριος Οβε» του Χάνες Χολμ έσπασε ρεκόρ στα ταμεία της Σουηδίας, βρέθηκε υποψήφιο για Οσκαρ Καλύτερη Ξενόγλωσσης Ταινίας (αλλά και μακιγιάζ) και συνάντησε μια αξιόλογη (για ξενόγλωσση παραγωγή) εισπρακτική πορεία και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η ιστορία του δύστροπου, συνταξιούχου κυρίου Οβε, που βλέπει τη ζωή του να αλλάζει όταν μια απρόσμενη φιλιά γεννιέται ανάμεσα σ’ αυτόν και τους φασαριόζους νέους του γείτονες διέθετε όλα τα συστατικά μιας feelgood συνταγής, αλλά κατάφερνε να ισορροπήσει σωστά πάνω στη γραμμή του χιούμορ και του δράματος.

Διαβάστε ακόμη: Το «The Papers» του Στίβεν Σπίλμπεργκ αποκαλύπτει το εντυπωσιακό του καστ

A Man Called Ove 607 Σκηνή από το πρωτότυπο σουηδικό φιλμ

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που η ταινία ετοιμάζεται να αποκτήσει σύντομα το αγγλόφωνο, χολιγουντιανό ριμέικ της, που είναι σχεδόν βέβαιο ότι φιλοδοξεί για ακόμα περισσότερες οσκαρικές υποψηφιότητες από τον εκ Σουηδίας προκάτοχό του.

Και δεν θα μπορούσε να έχει περισσότερες πιθανότητες για κάτι τέτοιο, με τον Τομ Χανκς να αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που κρατούσε στο πρωτότυπο φιλμ ο Ρολφ Λάσκγαρντ. Ο αγαπημένος ηθοποιός του αμερικανικού κοινού θα εκτελεί επίσης χρέη παραγωγού.

Ανάμεσα σε αυτό το μάλλον σίγουρο εισπρακτικό στοίχημα και στο βαρύ οσκαρικό πυροβολικό του «The Post» (πρώην «The Papers») του Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Χανκς μοιάζει αποφασισμένος να σβήσει την πικρή γεύση που άφησαν οι πρόσφατες συμμετοχές του στον «Κύκλο» και το «Inferno».

Διαβάστε ακόμη