Buzz

Ο Ματέο Γκαρόνε και ο Τόνι Σερβίλο δίνουν νέα πνοή στον «Πινόκιο»

στα 10

Ο σκηνοθέτης του «Gomorrah» και ο πρωταγωνιστής της «Τέλειας Ομορφιάς» αναλαμβάνουν να πετύχουν εκεί που όλοι οι άλλοι απέτυχαν, με μια νέα, live action εκδοχή του κλασικού παραμυθιού.

Ο Ματέο Γκαρόνε και ο Τόνι Σερβίλο δίνουν νέα πνοή στον «Πινόκιο»
Ο Τόνι Σερβίλο σε σκηνή από την «Τέλεια Ομορφιά»

Το Χόλιγουντ προσπάθησε πολλές φορές να μεταφέρει στο σινεμά τις περιπέτειες της ξύλινης μαριονέτας που ήθελε να γίνει άνθρωπος, ακόμα και τα πιο μεγαλεπήβολα σχέδια για μια κινηματογραφική εκδοχή με ηθοποιούς, όμως, στέφθηκαν με αποτυχία.

Ηχηρά ονόματα όπως ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ο Τιμ Μπάρτον και ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, με πιο πρόσφατη και ιντριγκαδόρικη περίπτωση εκείνη των Πολ Τόμας Αντερσον και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, προσπάθησαν σε κάποιο σημείο της καριέρας τους να φέρουν εις πέρας μια τέτοια ταινία, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ελάχιστοι θυμούνται (και όλοι μας θα προτιμούσαμε να ξεχάσουμε) την ομώνυμη ταινία που σκηνοθέτησε το 2002 ο Ρομπέρτο Μπενίνι.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζακ Ο' Κόνελ θα είναι ο «κινηματογραφικός» Αλεξάντερ ΜακΚουίν

Matteo Garrone 607 Ο Ματέο Γκαρόνε στα γυρίσματα της ταινίας «Το Παραμύθι των Παραμυθιών»

Να, όμως, που ακόμα ένας Ιταλός θα δοκιμάσει την τύχη του, διασκευάζοντας το κλασικό παραμύθι του Κάρλο Κολόντι σε μια live action ταινία. Ενας από τους πλέον περιζήτητους, μετά τον Πάολο Σορεντίνο, σύγχρονους Ιταλούς σκηνοθέτες, ο Ματέο Γκαρόνε κέρδισε δικαίως τη διεθνή αναγνώριση με το βίαιο γκανγκστερικό δράμα «Gomorrah», για να συνεχίσει λιγότερο εντυπωσιακά με το «Reality» και το οπτικά εντυπωσιακό αλλά άψυχο «Παραμύθι των Παραμυθιών».

Tale of Tales 607

Tale of Tales 607 Σκηνές από το «Το Παραμύθι των Παραμυθιών»

Με το «Πινόκιο», ο Γκαρόνε φιλοδοξεί να επανέλθει στο παραμυθένιο τερέν της τελευταίας του ταινίας, με καλύτερα, ελπίζουμε, αποτελέσματα, επιστρατεύοντας, μάλιστα, για τον ρόλο του ξυλουργού Τζεπέτο, ο οποίος δίνει ζωή στον Πινόκιο, ίσως τον πιο αναγνωρίσιμο και διάσημο Ιταλό ηθοποιό των ημερών μας, τον Τόνι Σερβίλο, γνωστό μας κυρίως μέσα από την «Τέλεια Ομορφιά» και τη «Νιότη» του Πάολο Σορεντίνο, και με τον οποίο ο Γκαρόνε είχε ξανασυνεργαστεί στο «Gomorrah»,.

Η ταινία θα είναι μια μίξη ηθοποιών, ψηφιακών εφέ και ειδικών προσθετικών, την οποία ο Γκαρόνε περιγράφει ως ένα όνειρο ζωής. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2017, κι αν λέγαμε ότι δεν είμαστε περίεργοι για το αποτέλεσμα, μάλλον θα μεγάλωνε η μύτη μας...

Διαβάστε ακόμη