Buzz

H «Tέλεια Ομορφιά» ήταν η παρηγοριά του Τονι Σερβίλο μετά το θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου

στα 10

Σε συνέντευξη του στην ιταλική La Reppublica, ο Τόνι Σερβίλο θυμάται το πρώτο τηλεφώνημα μετά το τραγικό νέο για το θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου και το γεγονός πως η «Τέλεια Ομορφιά» ήταν το δώρο του Πάολο Σορεντίνο σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του.

H «Tέλεια Ομορφιά» ήταν η παρηγοριά του Τονι Σερβίλο μετά το θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Η συνέντευξη του Τόνι Σερβίλο στην ιταλικά La Reppublica έγινε με αφορμή τον τεράστιο κύκλο επιτυχίας της «Τέλειας Ομορφιάς» του Πάολο Σορεντίνο που ξεκίνησε με την πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ Καννών, συνεχίστηκε με την τεράστια εμπορική επιτυχία της σε όλον τον κόσμο, με το βραβείο της καλύτερης ταινίας στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, όπου ο Σερβίλο κέρδισε και το βραβείο ανδρικής ερμηνείας, τη Χρυσή Σφαίρα Ξενόγλωσσης Ταινίας και φτάνει τώρα μέχρι την κατηγορία του ξενόγλωσσου Οσκαρ με πιθανότητες φαβορί για να το κατακτήσει.

«Ενιωσα σαν ένα μικρό παιδί που βλέπει τα μικρά όνειρά του να γίνονται πραγματικότητα και χαίρομαι τρομερά για τον Πάολο Σορεντίνο. Είναι μια τιμή για το ταλέντο του», δηλώνει ο Σερβίλο για την οσκαρική υποψηφιότητα της «Τέλειας Ομορφιάς», την τέταρτη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη που τον κάνει να νιώθει πως η αγάπη μεταξύ τους είναι κάτι που κυριαρχεί ακόμη και πάνω από την επαγγελματική τους σχέση.

Ανάμεσα σε πολλά άλλα, ο Σερβίλο θυμάται και την ημέρα που έμαθε τα τραγικά νέα του θανάτου του Θόδωρου Αγγελόπουλου, αφού ο Ιταλός ηθοποιός θα ήταν ο πρωταγωνιστής στην «Αλλη Θάλασσα» την ταινία που ο Αγγελόπουλος δεν ολοκλήρωσε ποτέ.

«Υπάρχει ένα περιστατικό που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Οταν συνέβη το ατύχημα το 2012 στο σετ της "Αλλης Θάλασσας", συνειδητοποιήσα πόσο ισχυρή ήταν η επαφή μου με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο... Το πρώτο τηλεφώνημα που έκανα ήταν στον Πάολο ο οποίος με παρηγόρησε και στάθηκε στο πλευρό μου. Μετά, λιγότερο από ένα μήνα, όταν είμασταν πλέον και οι δύο στην Ιταλία μου έδωσε το σενάριο της "Τέλειας Ομορφιάς" λέγοντας μου: "Τίποτα δεν μπορεί να μειώσει τον πόνο, αλλά ίσως η τέταρτη κοινή μας περιπέτεια να είναι ικανή...". Ηταν η πρώτη φορά που άκουσα για την ταινία.»

Στις 24 Σεπτεμβρίου, δύο χρόνια από το θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου, ξεκινά στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας το αφιέρωμα «Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με τα μάτια των νέων» που θα διαρκέσει έως και τις 29 Ιανουαρίου.

Διαβάστε ακόμη: