Buzz

Ο Σαμ Μέντες μπαίνει στη μάχη των «Πινόκιο»

στα 10

Ο σκηνοθέτης του «Skyfall» βρίσκεται σε συζητήσεις με την Disney για να σκηνοθετήσει τη live action κινηματογραφική μεταφορά του γνωστού παραμυθιού, σε μια από τις πολλές διασκευές που βρίσκονται στα σκαριά.

Ο Σαμ Μέντες μπαίνει στη μάχη των «Πινόκιο»

Ναι, φυσικά και δεν θα γλίτωνε ο «Πινόκιο» από τον πυρετό των live action ριμέικ που ετοιμάζει η Disney για όλες σχεδόν τις κλασικές ταινίες κινουμένων σχεδίων της. Το μόνο θέμα είναι ποιος θα τον σκηνοθετήσει…

Αποφασισμένη να συνεχίσει την τάση που ακολουθεί τελευταία, αναθέτοντας τα ριμέικ αυτά σε πρωτοκλασάτους σκηνοθέτες, το στούντιο φλερτάρει ανοιχτά με τον οσκαρικό σκηνοθέτη Σαμ Μέντες («American Beauty», «Skyfall», «Spectre») για τη νέα κινηματογραφική μεταφορά που ετοιμάζει στο διάσημο παραμύθι του Κάρλο Κολόντι, με τον Κρις Γουάιτς («Rogue One», «Cinderella») να υπογράφει την πιο πρόσφατη σεναριακή διασκευή.

Διαβάστε ακόμη: Το αγαπημένο πράγμα του Σαμ Μέντες είναι τα τέρατα

Pinocchio 607 Σκηνή από την κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων του 1940

Εχοντας εγκαταλείψει οριστικά πλέον τις κατασκοπικές περιπέτειες του Τζέιμς Μποντ, ο Μέντες αναζητά ακόμα το ιδανικό σχέδιο γι’ αυτόν και βρισκόταν ήδη σε συζητήσεις με την Disney προκειμένου να σκηνοθετήσει το «James and the Giant Peach», το οποίο μοιάζει πλέον να βάζει στην άκρη για χάρη της ξύλινης μαριονέτας που ονειρεύεται να γίνει πραγματικό αγόρι.

Η ταινία της Disney είναι μια από τις πολλές κινηματογραφικές διασκευές του «Πινόκιο» που βρίσκονται στα σκαριά τελευταία: Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ επιθυμεί διακαώς να κάνει πραγματικότητα τη δική του (ο Πολ Τόμας Αντερσον έχει γράψει το σενάριο και σε κάποιο στάδιο υποτίθεται ότι θα σκηνοθετούσε κιόλας), ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο ετοιμάζει εδώ και χρόνια μια animation βερσιόν, ενώ ο Ιταλός Ματέο Γκαρόνε έχει ήδη δρομολογήσει μια εκδοχή με τον Τόνι Σερβίλο στον ρόλο του Τζεπέτο.

Φυσικά, η ταινία της Disney είναι αυτή που έχει τις περισσότερες εμπορικές προοπτικές, με ή χωρίς τον Μέντες στην καρέκλα του σκηνοθέτη, το ερώτημα όμως είναι ποια θα δούμε πρώτη στις αίθουσες και ποια θα καταφέρει να εμφυσήσει έμπνευση και πρωτοτυπία σε έναν ήδη πολυφορεμένο μύθο.

Διαβάστε ακόμη