Buzz

Ο Ανγκ Λι ελπίζει να δει έναν Ασιάτη σκηνοθέτη στο live action ριμέικ της «Mulan» από την Disney

στα 10

Ο Ταϊβανέζος σκηνοθέτης μπορεί να απέρριψε την πρόταση του στούντιο, εξέφρασε ωστόσο τη γνώμη του για το ποιος θα ήθελε να πάρει τη θέση του.

Ο Ανγκ Λι ελπίζει να δει έναν Ασιάτη σκηνοθέτη στο live action ριμέικ της «Mulan» από την Disney

Μέρος του συστηματικού σχεδίου της Disney να γυρίσει live action εκδοχές για τουλάχιστον μια ντουζίνα από τις κλασικές ταινίες κινουμένων σχεδίων της, το ριμέικ της «Mulan» αναζητά αυτή τη στιγμή επίμονα –και σε διεθνές επίπεδο– τον σκηνοθέτη που θα επιχειρήσει να φέρει εις πέρας την επική ιστορία, έπειτα από την άρνηση του Ανγκ Λι να αναλάβει καθήκοντα.

Η νέα ταινία θα βασίζεται στο ομώνυμο φιλμ κινουμένων σχεδίων του 1998, το οποίο με τη σειρά του βασιζόταν στον κινεζικό θρύλο της Χουά Μουλάν, της κόρης ενός πολεμιστή, η οποία μεταμφιέζεται σε άνδρα προκειμένου να πάει στη μάχη και να σώσει τη ζωή του πατέρα της.

Διαβάστε ακόμη: Οταν ο Ανγκ Λι συνάντησε την Πέμη Ζούνη

Mulan 607

Ο Ταϊβανός σκηνοθέτης αναγκάστηκε να απορρίψει την πρόταση της Disney να σκηνοθετήσει το ριμέικ λόγω των ανειλημμένων υποχρεώσεών του στην προώθηση της τελευταίας του ταινίας, του τεχνολογικά πρωτοποριακού «Billy Lynn's Long Halftime Walk».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ωστόσο, εξέφρασε την επιθυμία να δει κάποιον άλλο Ασιάτη σκηνοθέτη να παίρνει τη θέση του, κάτι που υποτίθεται ότι αποτελεί επιδίωξη και του ίδιου του στούντιο, αν φυσικά βρεθεί ο κατάλληλος: «Θα ήταν υπέροχο αν βλέπαμε έναν Ασιάτη σκηνοθέτη να το αναλαμβάνει, αλλά φυσικά το θέμα είναι να βρεθεί αυτός που θα κάνει την καλύτερη δουλειά. Κι εγώ κάνω μια αμερικανική ταινία!».

Διαβάστε ακόμη: Μουλάν, ήρθε η ώρα σου! H Disney δεν θα σταματήσει αν δεν τα κάνει όλα live action!

Mulan 607

Το σίγουρο πάντως είναι ότι, έπειτα από τις έντονες κατηγορίες για whitewashing που έχει δεχτεί η βιομηχανία του Χόλιγουντ για πρόσφατες παραγωγές όπως το «Doctor Strange» και το «Ghost in the Shell», η Disney έχει δεσμευτεί ότι θα προσλάβει Κινέζους ηθοποιούς για να ερμηνεύσουν τη ηρωίδα και το αντικείμενο του πόθου της, αλλά και για τους περισσότερους χαρακτήρες της ταινίας.

Αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο μοναδικός άλλος Ασιάτης σκηνοθέτης ανάλογης διεθνούς (και εμπορικής) φήμης είναι ο Ζανγκ Γιμού, δεν θα μας φαινόταν καθόλου απίθανο η Disney να χτυπήσει σύντομα και τη δική του πόρτα, δεδομένου μάλιστα ότι ο Κινέζος δημιουργός των εκθαμβωτικών «Ιπτάμενων Στιλέτων» και του «Ηρωα» έχει ανοιχτεί τελευταία σε διεθνείς και αγγλόφωνες παραγωγές.

Διαβάστε ακόμη