Buzz

Το αγαπημένο πράγμα του Σαμ Μέντες είναι τα τέρατα

στα 10

Δεκαπέντε χρόνια μετά το «Road to Perdition», ο Σαμ Μέντες καταπιάνεται ξανά με διασκευή ενός graphic novel, ακόμα πιο σκοτεινού και πολύπλοκου.

Το αγαπημένο πράγμα του Σαμ Μέντες είναι τα τέρατα

Συστήθηκε με το «American Beauty» κι αμέσως μετά, το 2002, ο Σαμ Μέντες ξεστράτισε από το αμερικανικό όνειρο, στη σφαίρα του αλλιώτικου νουάρ, διασκευάζοντας για το σινεμά το graphic novel των Κόλινς και Ρέινερ και σκηνοθετώντας το «Road to Perdition». Δεκαπέντε χρόνια και δύο Τζέιμς Μποντ αργότερα (μετά, δηλαδή, τα «Skyfall» και «Spectre»), ο Σαμ Μέντες ετοιμάζεται να βυθιστεί ξανά στον κόσμο του χαρτιού και του σκοτεινού σκίτσου, με εφαλτήριο μια πολύ πιο πολύπλοκη πρώτη ύλη.

Διαβάστε ακόμη: Ο Σαμ Μέντες τέλειωσε (για τα καλά) με τον Τζέιμς Μποντ

my favorite thing is monsters 607

Οπως ακούγεται και γράφεται, ο Σαμ Μέντες, έχοντας οριστικά αποχαιρετήσει τον δικό του Πράκτορα 007, στρέφεται στη διασκευή του graphic novel της Εμίλ Φέρις, του πολύκροτου «My Favorite Thing Is Monsters», ένα απολαυστικό βιβλίο τρόμου που άφησε τη σφραγίδα του πριν λίγους, μόλις, μήνες στην pupl εικονογραφία, συστήνοντας την ατρόμητη δημιουργό του: Η Φέρις στα 40 της χρόνια έμεινε παράλυτη από τη μέση και κάτω αλλά και στο ένα της χέρι κι αναγκάστηκε να μάθει να σχεδιάζει από την αρχή, προσπαθώντας ταυτόχρονα να μεγαλώσει μόνη της την 6χρονη, τότε, κόρη της.

my favorite thing is monsters 607

Η ιστορία του «My Favorite Thing Is Monsters» εκτυλίσσεται στο Σικάγο του '60 κι είναι το εικονογραφημένο ημερολόγιο της 10χρονης Κάρεν Ρέγιες. Η Κάρεν προσπαθεί να διαλευκάνει το μυστήριο του φόνου της αινιγματικής γειτόνισσάς της, Ανκα Σίλβερμπεργκ, η οποία είχε επιβιώσει του Ολοκαυτώματος. Η έρευνα του κοριτσιού την οδηγεί όχι μόνο στις ιστορίες των ανθρώπων που σχετίστηκαν με την Ανκα, αλλά και στη ναζιστική Γερμανία του '40, καθώς το παρελθόν, το παρόν και η θυελλώδης πολιτική σκηνή του Σικάγο συνδέονται σε μία αφήγηση. Δείτε περισσότερα για τη δουλειά της Εμίλ Φέρις εδώ.

Δείτε ακόμη: Τι είναι πιο τρομακτικό από το τρέιλερ του «It» του Στίβεν Κινγκ;