Buzz

Η Κέιτ Μπλάνσετ πρωταγωνίστρια στην νέα ταινία του Τοντ Φιλντ

στα 10

Ο σκηνοθέτης των «In the Bedroom» και «Little Children» επιστρέφει μετά από 15 χρόνια με νέα ταινία και οσκαρική πρωταγωνίστρια.

Η Κέιτ Μπλάνσετ πρωταγωνίστρια στην νέα ταινία του Τοντ Φιλντ

Είκοσι χρόνια πριν, ο Τοντ Φιλντ ήταν ένας από τους σκηνοθέτες στο επίκεντρο του σινεφίλ ενδιαφέροντος: το «In The Bedroom» («Μυστικά της Κρεβατοκάμαρας», 2001) με πρωταγωνιστές τους Τομ Γουίλκινσον, Σίσι Σπέισεκ και Μαρίσα Τομέι (με θέμα το πώς προσπαθούν να επιβιώσουν το θάνατο του 20χρονου γιου τους ένα ζευγάρι μεσήλικων γονιών) κέρδισε οσκαρικές υποψηφιότητες για όλους τους ερμηνευτικούς ρόλους, αλλά και καλύτερης ταινίας και σεναρίου.

Αποδεικνύοντας ότι ο Φιλντ γράφει πολύ δυνατούς ρόλους για τους πρωταγωνιστές του, και η Κέιτ Γουίλνσλετ κι ο Τζάκι Ερλ Χάρλεϊ κέρδισαν υποψηφιότητες το 2007 για το «Little Children», όπως κι ο ίδιος ο Φιλντ, ξανά, για το σενάριό του.

In the Bedroom 607 In the Bedroom

Μετά όμως ο Φιλντ εξαφανίστηκε. Πολλά από τα πρότζεκτ που ξεκίνησε την προπαραγωγή τους, είτε ακυρώθηκαν, είτε ο ίδιος τα εγκατάλειψε: το «America's Last Prisoner of War» (για την πενταετή αιχμαλώτιση και πρόσφατη απελευθέρωση του αμερικανού λοχία Μπόου Μπέργκνταλ από τους Ταλιμπάν), η κινηματογραφική μεταφορά του «Purity» του Τζόναθαν Φράνζεν με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρεγκ, το φιλόδοξο γουέστερν κι αυτό βασισμένο σε μυθιστόρημα (του Κόρμακ ΜακΚάρθι) «Blood Meridian», μία ταινία για την Μεξικανική Επανάσταση και πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο - όλα ναυάγησαν.

Little Children 607 O Toντ Φιλντ σκηνοθετεί την Κέιτ Γουίνσλετ σε μια σκηνή του «Little Children»

Σήμερα όμως ανακοινώθηκε ότι ο 3 φορές οσκαρικός υποψήφιος προχωρά το νέο πρότζεκτ του και μάλιστα με πολύ δυνατή πρωταγωνίστρια: η Κέιτ Μπλάνσετ υπέγραψε για να πρωταγωνιστήσει στο «TAR», ένα πρωτότυπο σενάριο του Φιλντ για το οποίο δεν έχει αποκαλυφθεί καμία λεπτομέρεια για την ιστορία του.

Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι διαδραματίζεται -και θα γυριστεί- στο Βερολίνο κι ότι τα γυρίσματα έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η Κέιτ Μπλάνσετ, παρόλη την πανδημία, είχε μία πολυάσχολη χρονιά: πρόσφατα ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του «Nightmare Alley» του Γκιγιέρμο ντε Τόρο, αλλά και της ταινιας του Ανταμ ΜακΚέι «Don't Look Up» (Netflix), ενώ έχει άλλα δυο πρότζεκτς στη σειρά - τον «Πινόκιο» του Ντελ Τόρο και το «Borderlands» του Ιλαϊ Ροθ.

Διαβάστε περισσότερα: