Buzz

Το «Λάθος Αστέρι» παγκάκι επέστρεψε στη θέση του

στα 10

Η πόλη του Αμστερνταμ κινητοποιήθηκε για να καθησυχάσει τον κινηματογραφικό της τουρισμό: βρέθηκε το κλεμμένο παγκάκι της διάσημης σκηνής του «The Fault In Our Stars» («Το Λάθος Αστέρι») και ξαναμπήκε στη θέση του.

Το «Λάθος Αστέρι» παγκάκι επέστρεψε στη θέση του

Πριν από λίγες μέρες είχαμε διαβάσει με ενδιαφέρον την ιστορία με το εξαφανισμένο παγκάκι που έγινε διάσημο από τη σκηνή του στο «The Fault In Our Stars». Αυτή, στις όχθες των καναλιών του Leidsdegracht του Αμστερνταμ, όπου οι η Χέιζελ και ο Γκας, πάνω σ' αυτό το παγκάκι, φιλιούνται. Η σκηνή του φιλιού είναι τόσο κομβική που έγινε πόστερ, μπήκε ως κεντρικός άξονας του trailer και, από ό,τι φαίνεται, ξεκίνησε ένα ρεύμα τουριστών που με χάρτες της πόλης στα χέρια ψάχνουν τους τελευταίους μήνες την ακριβή τοποθεσία, αυτό το παγκάκι, για να φωτογραφηθούν. Οταν η πόλη του Αμστερνταμ συνειδητοποίησε (μετά από ερωτήσεις των ανήσυχων επισκεπτών) ότι το παγκάκι έχει απομακρυνθεί ή και κλαπεί από τη θέση του και κάποιος έχει τοποθετήσει μία γλάστρα, ξεκίνησαν έρευνες.

Και σήμερα, εκπρόσωπος του Δήμου ποστάρισε μία φωτογραφία στον λογαριασμό της Πόλης του Αμστερνταμ στο twitter που δείχνει την επανεγκατάσταση του κλεμμένου από ό,τι ομολογεί παγκακιού, το οποίο οι ένοχοι επέστρεψαν. Δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το ποιοι ήταν. Ρομαντικοί φανς το ξήλωσαν και το πήραν σπίτι τους, ή κάποιος κυνικός τυχοδιώκτης επιχείρησε να το πουλήσει στο ebay; Ο υπεύθυνος Τύπος του Δήμου πάντως διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για το ίδιο παγκάκι, κι όχι για αντικατάσταση. Φαίνεται πώς οι τουρίστες φαν της ταινίας επιμένουν στην αυθεντικότητα.

Φωτογραφηθείτε άφοβα λοιπόν.

1Μια ένοχα και βολικά τοποθετημένη γλάστρα κάλυπτε επί ένα μήνα το κενό

2Οι εργάτες του δήμου επανατοποθετούν το παγκάκι

Διαβάστε την κριτική του Flix για «Το Λάθος Αστέρι».

κι επίσης:

«The Fault in Our Stars»: ποια είναι αυτή η μικρή ταινία που ισοπέδωσε τον Τομ Κρουζ;